U ETŠ Kula održan seminar „Komunikacija i sport u prevenciji nasilničkog ponašanja...

U ETŠ Kula održan seminar „Komunikacija i sport u prevenciji nasilničkog ponašanja dece i mladih“

210
2
PODELI

KULA – U subotu, 17.12.2016, u prostorijama Ekonomsko-tehničke škole u Kuli održana je jednodnevna obuka nastavnika za komunikaciju i rešavanje problema izazvanih nasilničkim ponašanjem dece i mladih, naime učenika.

Voditeljke seminara bile su Branka Savović, docent, nastavnik Pedagogije, Pedagogije sporta i Didaktike, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Univerzitet u Beogradu i Sandra Radenović, docent, nastavnik Sociologije sa sociologijom sporta, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Univerzitet u Beogradu. Nastavnici naše škole učestvovali su u interaktivnim predavanjima na teme: Oblici nasilja i mere prevencije i uloga školskog sporta u prevenciji nasilničkog ponašanja mladih; Etika sporta u rešavanju konflikata; Pojmovna određenja komunikacije, agresivne komunikacije, odnos komunikacije iagresivnog (nasilničkog) ponašanja učenika u školi i Komunikacija sa učenikom nasilničkog ponašanja.

Bila je ovo obuka polaznika za stvaranje tolerantne sredine za razvoj svakog pojedinca, uz zaštitu od nasilja, kroz školski sport. Nastavnici su se upoznali sa mogućnostima primene etičkih principa u sportu na vaspitni rad sa decom i omladinom, sa školskim sportom kao merom prevencije nasilničkog ponašanja dece i omladine. Obuka je onogućila razvijanje komunikativne kompetentnosti nastavnika za rad sa decom i mladima nasilničkog ponašanja kao i razvijanje empatijske i nenasilne komunikacije i rešavanja konflikata u školi.

NE PROPUSTITE -   Ekonomska škola u Kuli obeležila 125 godina od rođenja Iva Andrića

Jednodnevni seminar je bio višestruko koristan, a nadamo se da će unaprediti rad nastavnika koji su ovu subotu proveli radno. Nastavnici će svakako svoja iskustva i saznanja preneti ostalim kolegama.

Izvor: ETŠ Kula

Ostavite komentar

avatar
Složi po:   novi | stari | najviše glasova
Snežana

Da li neko može da mi napiše broj programa u katalogu.
Hvala unapred

Snežana

Nasla broj kataloga.

wpDiscuz