Ekološki pokret Vrbasa u Kuli održao RADIONICU O ZDRAVOM ŽIVOTU

Ekološki pokret Vrbasa u Kuli održao RADIONICU O ZDRAVOM ŽIVOTU

94
0
PODELI

KULA / VRBAS – Hrana s nogu, a rad sedeći! Bez dobrih navika u održavanju svog fizičkog i mentalnog zdravlja, teško je dati iskrenu podršku boljem stanju životnog ambijenta.

Fotografija sa radionice u OŠ "Petefi brigada" Kula

Ekološki pokret Vrbasa juče je, u saradnji sa Sportskim druženjem „Euridika“ izveo kombinovanu radionicu sa „osmacima“ i njihovim nastavnicima, na temu zdravih stilova života u Osnovnoj školi „Petefi brigada“ u Kuli. Radionicu o zdravoj ishrani dece i važnosti fizičke aktivnosti sproveli su uz razumevanje rukovodstva škole i posebnu podršku Tanje Tatalović, nastavnika nemačkog jezika. Deo jučerašnjeg druženja posvetili su promociji i demonstraciji fitnes vežbanja. Grupa učenica u uvertiri jučerašnjeg druženja, prikazale su učesnicima svoj multimedijalni rad na temu sportske ponude u lokalnoj sredini, uz osnovna objašnjenja o svakoj pojedinačkoj aktivnosti!

Moderan, brzi život, neprekidna trka s vremenom, pretrpanost informacijama, život prepun pomagala, medijskog bleštavila, virtuelne stvarnosti… odvlači nam pamet od sebe samih, od prirode, koju sve više odbacujemo iz sebe i od sebe. Koliko sve to doprinosi našoj sreći i zdravstvenom stanju?

NE PROPUSTITE -   U Kuli se sutra ujutru održava akcija "Ne prljaj. Nemaš izgovor!"

Krećemo se sedeći, radimo sedeći, a jedemo hodajući!

Obroci su nam postali pauza između dve serije, dve radne obaveze, velikog ili čak malog odmora u školi. Jedemo mehanički, ne misleći o hrani, uzimamo instant, prerađenu, začinjenu, polusvarenu… Ako se i pokrenemo fizički da potrošimo nešto od unesenog, to je uglavnom zbog drugih! „Sanacija masnih kaiševa“ pred more i bazen, „treće poluvreme“, uz ladno pivce, „kad može ona, što ne bih i ja“, … I kako to već biva, „kraj sustigne početak“. Sledeći početak obično nastupi uz izveštaj lekara specijaliste!

Više informacija i fotografija možete pronaći na sajtu Ekološkog pokreta Vrbas – OVDE

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz