DOBRE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: U ponudi povoljni krediti

DOBRE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: U ponudi povoljni krediti

82
0
PODELI

KULA – U utorak 11. 04. 2017. godine je u maloj sali Opštine Kula održana prezentacija kreditnih linija za privrednike i poljoprivrednike.

Foto: kula.rs

Prezentaciju je u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula organizovao Razvojni fond Vojvodine čiji predstavnici su istakli da su sadašnje kreditne linije znatno povoljnije u odnosu na prethodni period, procedura je pojednostavljena, a sredstva obezbeđenja su značajno smanjena:

„U pitanju je šest kreditnih linija, tri kreditne linije koje se odnose na kreditiranje pravnih lica i preduzetnika i tri kreditne linije koje se odnose na kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. U pitanju su krediti sa veoma povoljnim uslovima u smislu kamatnih stopa i samih rokova. Rokovi se kreću do sedam godina kada pričamo o kreditiranju pravnih lica i preduzetnika, a kada je reč o finansiranju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, tu je u pitanju rok od šest godina ukoliko se radi o kreditu za kupovinu poljoprivrednog zemljišta. Kada je o poljoprivrednicima upravo reč, imamo kreditne linije za registrovana poljoprivredna gazdinstva namenjene kupovini poljoprivrednog zemljišta, ali i raznim investicionim ulaganjima, u smislu nabavke opreme za poljoprivrednu proizvodnju do izgradnje stočarskih farmi i bukvalno svega što jednom registrovanom gazdinstvu može da treba. Pored toga, imamo i kreditnu liniju za obrtna sredstva koja je kratkoročna. Što se tiče kreditiranja pravnih lica i preduzetnika, tu imamo kreditnu liniju za investiciona ulaganja koja je na sedam godina ali i kredit za trajna obrtna sredstva i kredite za likvidnost.“ – izjavila je Jelena Trenkić iz Razvojnog fonda Vojvodine.

NE PROPUSTITE -   (INTERVJU) Vuk Sekulić, ĐAK GENERACIJE OŠ "Isa Bajić" u Kuli

Dosadašnja praksa je pokazala da je iskustvo sa ovakvim kreditima izuzetno pozitivno. U vremenu kada se poljoprivreda i privreda suočavaju sa velikim izazovima, dragocena je pomoć u vidu kreditiranja i podsticanja. Konkretne olakšice sa svakim narednim konkursom privlače pažnju poljoprivrednika i privrednika, pa je tako odziv izuzetan.

Izvor: kula.rs

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz