Fotografi iz Vrbasa i okoline, prijavite se na ODLIČAN FOTO KONKURS

Fotografi iz Vrbasa i okoline, prijavite se na ODLIČAN FOTO KONKURS

56
0
PODELI

VRBAS – U okviru manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“ održava se izložba fotografija u organizaciji Gradskog muzeja iz Vrbasa na kojoj mogu da učestvuju autori koji se profesionalno ili amaterski bave fotografijom. Centralna tema ovogodišnje manifestacije koja se održava od 11. do 20. maja je „Muzeji u gostima“.

Ove godine je zamišljeno da se foto konkurs organizuje sa dve ravnopravne teme na koje autori mogu slati svoje radove. Prva tema „Muzeji u gostima“ je u duhu ovogodišnje Manifestacije i odnosi se na posete muzejima ali i gostovanje muzejskih sadržaja. Druga tema „Za koji život treba da se rodim?“ prati lokalnu temu Manifestacije koja se odnosi na obeležavanje pola veka rokenrola u Vrbasu. Za obe teme važi da nije dozvoljeno eksperimentisati, manipulisati ili montirati sadržinu kadra. Fotografije obe teme mogu biti monohromatske ili u boji. Radovi koji budu izabrani biće izrađeni na foto papiru i izloženi u prostorijama Gradske galerije u Vrbasu za vreme trajanja Manifestacije. Izabrani radovi ostaju u arhivu Gradskog muzeja Vrbasa. Organizator izložbe će izraditi štampani katalog.

Osnovni podaci:

  • Tema A: Muzeji u gostima
  • Tema B: Za koji život treba da se rodim?
  • Broj fotografija po temi: 6
  • Kvalitet i veličina fotografija: 300dpi, duža strana 3000 piksela, da veličina jedne fotografije ne prelazi 2mb.
  • Rok za dostavljanje radova: 26. april 2017. godine
  • Rezultati žiriranja biće dostupni na FB stranici Gradskog muzeja Vrbasa 3. maja 2017.
  • Nadoknada za učestvovanje na konkursu se ne plaća.

Radove slati elektronskim putem na adresu: muzejkaoinspiracija@gmail.com

NE PROPUSTITE -   (VIDEO) OSLOBODIMO VRBAS: Letak SNS-a vrhunac sramote, bahatosti i neznanja

Uz radove poslati sledeće podatke: ime i prezime autora, adresa (ulica i broj, mesto stanovanja), kontakt telefon i spisak poslatih radova sa nazivom radova podeljenih po temama A i B, kako je dato u prilogu. Svaki fajl označiti sa slovom teme, brojem fotografije pod kojim se vodi u prijavi i inicijalima imena i prezimena autora. Primer: Autor Pera Perić, za temu A šesta fotografija navedena u prijavi fajl se označava sa A6PP; za temu B druga fotografija navedena u prijavi fajl se označava sa B2PP.

Uslovi učešća: Sve fotografije moraju biti autentično delo potpisanog autora. Organizator izložbe ima pravo, bez nadoknade autorima, da koristi fotografije u cilju promocije Manifestacije izlaganjem odštampanih radova i izdavanjem kataloga.

Radove će procenjivati i izabrati tročlani žiri u sastavu: Silvija Vulanović, akademski slikar, Boris Bilenjkij, fotograf i Tamara Baranovski, akademski slikar. Žiri će od pristiglih fotografija doneti odluku o tri najbolje.

Ove godine, iako je deseta po redu, nažalost nisu obezbeđene novčane nagrade, ali će biti objavljen katalog a pobednici simbolično nagrađeni.

Odluka žirija je konačna i ne može se na nju ulagati prigovor. Zainteresovani autori se za sva razjašnjenja vazana za ovaj konkuars mogu javiti elektronskom poštom.

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz