Krsturčanima se isplaćuje naknada štete za seizmičko ispitivanje NIS-a

Krsturčanima se isplaćuje naknada štete za seizmičko ispitivanje NIS-a

544
0
PODELI

RUSKI KRSTUR – Na teritoriji Ruskog Krstura (u selu i ataru) stručnjaci NIS-a završavaju seizmička ispitivanja gasa i nafte i, kako saznaje Rutenpres, ovde će se zadržati oko dve-tri nedelje.

Foto: Ruske slovo - Rutenpres

Žuti aparati – geofoni – koji su postavljeni po ulicama, baštama i po njivama biće sklonjeni, a veliki deo atara je već ispitan.

U ataru je veliki kamion pogazio delova njiva, a najupečatljivije štete ima na u jesen zasejanim žitaricama, a sva šteta će vlasnicima zemlje, ili onima koji je obrađuju biti, ili je već nadoknađena.

Za nadoknadu štete treba se javiti na jedan od ovih brojeva telefona – 064/888-4034, 064/888-8936, 064/888-5550, 064/888-8620 i 064/888-2881. Posle prijave kompetentni iz NIS-a izlaze na teren, gde se utvrđuje načinjena šteta, a ako se štetu ne prijavi – ona neće biti nadoknađena.

NE PROPUSTITE -   Mladi glumci iz Ruskog Krstura gostovali u Slovačkoj na festivalu „Mihalovske daske“

-Zemljoradnici su uglavnom zadovoljni sa novčanom nadoknadom. Ako je na oštećenoj površini bila zasađena neka kultura, štetu računamo po ugaženoj površini u kvadratnim metrima i po vrednostima potencijalnog roda kulture. Ako parcela još nije zasađena, mi nadoknađujemo troškove ponovne obrade zemlje – saznaje Rutenpres od osobe zadužene za procenu štete u NIS-u.

Izvor: Ruske slovo – Rutenpres

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz