(FOTO) Domsko odeljenje Gerontološkog centra Vrbas u Kucuri ugostilo pokrajinskog sekretara

(FOTO) Domsko odeljenje Gerontološkog centra Vrbas u Kucuri ugostilo pokrajinskog sekretara

167
0
PODELI

KUCURA – Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić u sklopu redovnih aktivnosti pokrajinskog sekretarijata obišao je domsko odeljenje u Kucuri.

Domsko odeljenje u Kucuri, funkcioniše u u sastavu Gerontološkog centra Vrbas i namenjeno je za smeštaj nezavisnih i poluzavisnih pokretnih korisnika. Kapacitet objekta je 30 korisnika.

Tokom obilaska direktorka Radmila Musić upoznala je pokrajinskog sekretara Predraga Vuletića sa stanjem u objektu, kao i neophodnim radovima kako bi se nivo usluga u ovom objektu podigao na viši nivo.

Deo sredstava dobijenih od Pokrajinskog sekretarijata u decembru 2016. godine biće utrošen za uvođenje automatskih javljača požara, čime će objekat u Kucuri ispuniti uslove za licencu.

Za dobijanje licence Gerontološki centar Vrbas, po nalogu inspektora, treba da dogradi lift, sanira krov i reguliše sistem protivpožarne zaštite, za ove radove potrebno je oko 10 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar je pozvao da ustanova konkuriše na nedavno objavljen konkurs, čime bi se mogao obezbediti deo sredstava za ove namene.

Direktorka Doma je upoznala pokrajinskog sekretara sa delimičnom popunjenošću objekta u Kucuri i eventualnoj prenameni objekta.

S obzirom da je prenamena objekta regulisana Uredbom o mreži ustanova socijalne zaštite, pokrajinski sekretar je rekao da će na tu temu razgovori biti nastavljeni sa predstavnicima resornog Ministarstva.

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz