Učenici OŠ „Petefi Brigada“ ostvarili SJAJNE REZULTATE na takmičenjima iz TiIO, nemačkog i atletike

Objavljeno:
Pročitano: 116 puta
Komentara: 0
PODELI

KULA – Na republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja takmičilo se 4 učenika Osnovne škole „Petefi Brigada“ i ostvarili su izuzetne rezultate.

petefi

Dva druga mesta osvojili su: Andrej Geleban – aviomodelarstvo i Aleksandra Civrić – primena elektromagneta, treće mesto Milutin Jovana -brodomodelarstvo, dok je Ese Nora Kajra dobila pohvalu za automodelarstvo.

Njihovi mentori bili su nastavnici Lidija Bačić i Rac Slavko. Učenici nastavnice Lidije su se takmičili i na republičkom takmičenju iz robotike i predstavljajući Osnovnu školu „Petefi Brigada“ svojom konstrukcijom robota osvojili su dve srebrne medelje. Čestitamo mladim konstruktorima: Papajčik Aronu i Kristijan Sabolču učenicima 7-1 kao i njihovoj mentorki Lidiji Bačić na ovim prestižnim nagradama.

Učenica Nataša Kutni, je na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika osvojila srebrnu medalju i boravak u Nemačkoj u toku letnjeg raspusta.

Ovih dana su u toku i sportska takmičenja višeg ranga, a prethodila su im sledeće kvalifikacije:

Na IX opštinskom prvenstvu u atletici Kerekeš Maša je prva u trci na 60m, Seratlić Natalija druga u trci na 300m, a Papajčik Aron prvi u disciplini skok u dalj. Na okružnom prvenstvu Kerekeš Maša je zadržala prvo mesto, i osvojila plasman na međuokružno takmičenje, dok je Papajčik Aron u svojoj disciplini osvojio drugo mesto.

Izvor: petefibrigada.edu.rs

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz

Pročitajte još