(FOTO) Za uspeh na takmičenjima nagrađena 74 učenika iz opštine Odžaci

Objavljeno:
Pročitano: 73 puta
Komentara: 0
PODELI

ODŽACI – Lokalna samouprava u Odžacima nagradila je u petak, 2. juna, 74 učenika i učenice osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u školskoj 2015/2016. godini.

Za tu namenu iz budžeta opštine izdvojeno je ukupno 863.000 dinara.

Nagrađeni su učenici koji su osvojili neko od prva tri mesta na regionalnim (okružnim i međuokružnim) i republičkim takmičenjima.

Za osvojeno prvo, drugo i treće mesto na regionalnim takmičenjima đacima je pripalo po 15.000, 10.000 odnosno 7.000 dinara. Prvo mesto na republičkom takmičenju nagrađeno je sa 18.000 dinara, drugo sa 14.000, a treće sa 10.000 dinara.

Nagrade je učenicima na svečanosti u sali Opštinskog veća uručila predsednica opštine Latinka Vasiljković.

„Nadam se da će vam ovaj vid pažnje lokalne samouprave biti podsticaj da ostvarujete još bolje rezultate. Narednih godina trudićemo se da nagrađujemo i sve one đake koji budu uspešni na opštinskim takmičenjima. Sama činjenica da su prošle godine nagradu dobila 53 učenika, a da ove godine imamo 74 nagrađena đaka nas veoma raduje“, rekla je predsednica opštine obraćajući se prisutnima.

Vasiljković je đacima poželela puno uspeha u daljem školovanju, a roditeljima se zahvalila što su verovali u svoju decu i nastavnicima što su pripremali učenike za takmičenja.

Svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su i pomoćnik predsednice opštine Milorad Stanišić, Snežana Grujičić i Nenad Ćuić iz Odeljenja za društvene delatnosti, roditelji nagrađenih učenika, njihovi nastavnici i direktori škola.

Iz lokalne samouprave su najavili da će ove godine biti nagrađena i po tri učenika iz svake osnovne škole koji budu najuspešniji na završnom ispitu, a dodela će biti organizovana po završetku male mature.

Izvor: Radio Odžaci

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz

Pročitajte još