KPD „Karpati“ iz Vrbasa dočekali goste iz Ukrajine

KPD „Karpati“ iz Vrbasa dočekali goste iz Ukrajine

73
0
PODELI

VRBAS – U subotu, 3. juna 2017. godine, u velikoj sali Kulturno-prosvetnog društva (KPD) „Karpati“ u Vrbasu, održan je godišnji koncert sekcija Društva.

Na ovom koncertu su amateri predstavili izbor iz programa koji su pripremali cele godine, a specijalni gosti na koncertu bila su dva ansambla iz Ukrajine.

Folklorna sekcija odigrala je koreografiju „Žito“, koju je osmislio Slavko Mikitišin, a ukrajinska pevačka grupa i rusinska pevačka grupa, uz muzičku pratnju Nikole Čizmara, otpevale su više kompozicija, kao i mladi pevački duet Agota Kovač i Kristina Budimski.

Posle domaćina nastupili su gosti iz Užgoroda, iz Ukrajine – dva muzička tria „Rapsodija“ i „Melodija“, koji su izveli popularne tradicionalne pesme na savremeniji način i dobili jake aplauze. Rukovoditeljka oba ansambla je Olesja Dubenko.

NE PROPUSTITE -   (FOTO) U Vrbasu najavljen koncert ruskih umetnika "Na talasima ljubavi i družbe"

U organizaciji KPD „Karpati“, gosti iz Ukrajine pre koncerta posetili su salaš člana Društva Slavka Baranovskog, gde su se družili sa domaćinima, a druženje je nastavljeno i posle koncerta u prostorijama Društva.

Izvor: Ruske Slovo – Rutenpres

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz