Somborci muljali u GERONTOLOŠKOM CENTRU i auto agenciji

Objavljeno:
Pročitano: 968 puta
Komentara: 0
PODELI

SOMBOR – U akciji „Signal“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su nekoliko osoba na širem području Sombora zbog sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije.

Ilustracija / Foto: raski.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica jedne agencije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ona se tereti da je kao zastupnik jedne osiguravajuće kuće iz Beograda, prilikom izdavanja polisa osiguranja od auto odgovornosti, u toku 2016. godine, u svojoj agenciji unela neistinite podatke u 40 polisa tako što je upisivala manju snagu motora od stvarne.

Na taj način umanjeni su iznosi koje su fizička lica trebalo da plate na ime izdavanja polise, kao i manji iznos poreza na izdate polise.

Na ovaj način pričinjena je materijalna šteta beogradskoj osiguravajućoj kući i budžetu Republike Srbije u ukupnom iznosu od 102.196,00 dinara, za koje se sumnja da ih je prisvojila.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica „Gerontološkog centra“ u Somboru, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je osumnjičeni 2015. i 2016. godini, namenski novac sa računa budžeta Grada Sombora, koji je bio namenjen za plaćanje pružanja usluga pomoći i nege u kući socijalno ugroženom stanovništvu na teritoriji grada Sombora, isplaćivao na ime zarada, licima koja su posao obavljala u „Gerontološkom centru“ u Somboru, a nisu nikada pružali usluge pomoći i nege u kući kako je i potpisan Ugovor sa naručiocem usluge.

Osumnjičeni se tereti da je zaključio Ugovore o radu sa devet osoba, koji su po ugovoru trebali obavljati posao pomoći i nege u kući, gerontodomaćini i domaćice, a oni nikada nisu obavljali, niti su radili u „Gerontološkom centru“ Sombor.

Osumnjičeni je na ovaj način oštetio budžet Grada Sombora za 16.013.663 dinara isplaćenih bruto zarada.

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz

Pročitajte još