Pohod na Homoljske planine: PK „Gora“ iz Vrbasa organizuje još jedno druženje

Objavljeno:
Pročitano: 86 puta
Komentara: 0
PODELI

VRBAS – Planinarski klub „Gora“ iz Vrbasa organizuje odlazak na Homoljske planine 17. juna 2017. godine, gde će učesnici ovog putovanja provesti dva dana sa noćenjem.

Biće organizovana poseta Rajkovoj pećini, koja je duga oko 2,5 km, te uspon na vrh Starica. Ova tura je u dužini od 14 km i spada u kategoriju lakih staza. Ova staza je u okolini Majdanpeka.

Poseta pećinama Ravništarka i Ceremošnja koje su jako atraktivne sa obiljem pećinskog nakita, te uspon na Veliki Štubej i obilaskom Vodopada Siga u okolini Kučeva. Ova tura je u dužini od 8 km i spada takođe u kategoriju lakših staza.

Polazak je predviđen za 17. jun u 04:00 časa, sa mesta po dogovoru sa učesnicima. Mole se zainteresovani članovi da se prijave najkasnije do 15. juna (četvrtak) zbog prijave za prenoćište i obezbeđivanja prevoza.

Prenoćište je obezbeđeno u višekrevetnim sobama sa kupatilom.

Troškovi su: smeštaj 800 dinara, prevoz 1500-2000, ulaznice u pećine su po 250 – 300 dinara, hrana je iz ranca i po dogovoru (restoran, peciva i slično).

Učesnici su obavezni da poštuju dogovorenu satnicu i upustva vodiča. Postoji mogućnost usluge lokalnog vodiča. Sve staze su obeležene i postoji trek koji će se koristiti. Svaki član nastupa na vlastitu odgovornost po statutu Planinarskog saveza Srbije. Vodič ima pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Informacije na broj telefona:

  • Zdravko (Vrbas) 064/161-06-45
  • Vesna (Srbobran) 064/464-33-43

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz

Pročitajte još