(VIDEO) „Komunalac“ Vrbas nudi POMOĆ U PLAĆANJU RAČUNA

(VIDEO) „Komunalac“ Vrbas nudi POMOĆ U PLAĆANJU RAČUNA

763
3
PODELI

VRBAS – Javno komunalno preduzele „Komunalac“ iz Vrbasa odlučilo je da pomogne građanima koji imaju dug prema preduzeću, a nalaze se u teškoj materijalnoj situaciji, da taj dug izmire na rate.

Siniša Adamović

Siniša Adamović, v.d. direktora JKP „Komunalac“, objasnio je na koji način će preduzeće pomoći građanima da izmire svoje obaveze:

„Odlukom nadzornog odbora, koja je prihvaćena i od strane opštinskog veća, donete su odluke o mogućnosti izmirivanju dugova na rate, i to za dve kategorije potrošača. Limit duga je 20.000 dinara, tako da svi građani koji duguju ovu sumu i više, mogu da potpišu sporazum o otplaćivanju duga na rate, uz prihvatanje obaveza koje taj sporazum sadrži, a to je da redovno izmruju svoja tekuća dugovanja i uz to da ispunjavaju obaveze po potpisanom sporazumu. Drugu kategoriju predstavljaju dužnici koji su imali havarijska oštećenja zbog kojih je evidentirana velika potrošnja vode. Njima je takođe data mogućnost da deo duga, koji je nastao usled takve potrošnje, izmire kroz sporazum, s tim da je tu cenzus stavljen na iznos od 10.000 pa na više.“

Za normalno funkcionisanje preduzeća i obezbeđenje kvalitetne usluge, građani moraju redovno da izvršavaju obavezu plaćanja za isporučene usluge. Interakcija sa građanima mora da postoji. Oni su važni i zato je iskazana želja da im se na neki način pomogne.

NE PROPUSTITE -   (FOTO) U Vrbasu najavljen koncert ruskih umetnika "Na talasima ljubavi i družbe"

O redovnim platišama u „Komunalcu“ se takođe vodi računa. „Postoji popust od 3 odsto, koji mogu da koriste svi koji redovno izmiruju svoje obaveze, a taj procenat može da bude i viši, u zavisnosti od toga kako JKP „Komunalac“ bude poslovao. Sigurno će se stvoriti mogućnost da se taj procenat, sa 3 poveća na 5 odsto, ne bi li se time stimulisala urednost u plaćanju“, dodao je Adamović.

Poslušajte više o tome:

Ostavite komentar

avatar
Složi po:   novi | stari | najviše glasova
nevena pajic

Malo će biti koristi od tih mera. Možda 20% bude uspešno. Ostalo će zastariti, /ukoliko se ne potpiše neki ugovor, da se neće stranka žaliti na zastarelost, ukoliko traži sporazum/, i ljudi će na sve moguće načine tražiti da zeznu „Komunalac“, pa posle se time i hvaliti. Želim uspešan rad gospodinu Adamoviću, ali Čurović je bio za sve njih penicili. Naučio ih redu, i zaposlene i korisnike usluga. Bojim se , i ne bih želela, ali ako se bude mek prema ljudima, zaposleni u Komunalcu će mesto plata, primati socijalnu pomoć, kao mnogo puta ranijih godina. Sve najbolje, Komunalče.

M.JOVAN
Živimo u naselju kolonija kudeljare imamo problema sa javno komunalnimpreduzeċem vpreko sedam meseci dobijamo račune za za vodu kao da imamo perionce autobusa redovan sam platiša svih komunalija u naselju stanarima koji žive do puta očitavaju vodomere a stanarima koji žive sa unutrašnje strane zgrade (kuċe ista zg rada ) naplaċuju paušalno imam baždareni vodo mer koji su oni ugradili (JKP)sada NE očitavaju vodu imam samo u kuċi kupatilu i kuhinji sve slavine vc šolja dobro zaptvaju napolju nemam slavine za vodu tako mi naplaċuju vodu koju nisam potrošio i koju nebih mogao da potrošim za ovo malo života koje… Pročitaj više »
Макса

Prijavite ih republickoj trziznoj inspekciji.Sektor trzisne inspekcije pripada Ministarstvu trgovine,turizma i telekomunikacija.

wpDiscuz