U Odžacima najavljena AKCIJA SUZBIJANJA AMBROZIJE, prijavite zakorovljene površine

U Odžacima najavljena AKCIJA SUZBIJANJA AMBROZIJE, prijavite zakorovljene površine

99
0
PODELI

ODŽACI – Obaveštavaju se građani opštine Odžaci da se lokalna samouprava preko svojih javnih komunalnih preduzeća priključila sistemskoj akciji na suzbijanju korovske alergene biljke Ambrozije.

Suzbijanje ambrozije vršiće se na površinama javne namene, duž atarskih puteva kao i na zapuštenim mestima. Kao način suzbijanja izabrano je košenje, koje će biti sprovedeno na celokupnoj teritoriji opštine. Razlog za uništavanje ove korovske biljke je njeno izuzetno alergeno i štetno dejstvo koje najviše dolazi do izražaja prilikom cvetanja tokom meseca avgusta.

Ovim putem obaveštavaju se sva fizička i pravna lica da su u obavezi da vrše stalno uništavanje korovske biljke ambrozije, kako na svojim posedima tako i na javnoj površini ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, na koje ih obavezuje Odluka o merama, načnu i uslovima trajnog uništavanja korovske biljke ambrozije.

Sprovođenje navedene odluke će vršiti inspekcijske službe opštine Odžaci na svojoj teritoriji, a za nesprovođenje odredbi Odluke inspekcija će podnositi prekršajne prijave odgovornim fizičkim i pravnim licima.

Apeluje se na građane da putem telefona 025/466-078 obaveste nadležni organ o zakorovljenim površinama iz svog okruženja radi sprovođenja kaznenih mera iz navedene odluke i prinudnog izvršenja.

Izvor: odzaci.rs

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz