(FOTO) U Vrbasu najavljen koncert ruskih umetnika „Na talasima ljubavi i družbe“

(FOTO) U Vrbasu najavljen koncert ruskih umetnika „Na talasima ljubavi i družbe“

66
0
PODELI

VRBAS – U petak, 30. juna 2017. godine, s početkom u 19:30 časova, na gradskom trgu u Vrbasu će se održati koncert Ruskih umetnika iz grada Kostrome.

Radi se profesionalnim i amaterskim umetničkim grupama sastavljenim od muzičara, igrača, pevača i drugih srodnih umetnika koji se nalaze na proputovanju kroz Srbiju i Republiku Srpsku pod nazivom „Na talasima ljubavi i družbe“. Tridesetak umetnika entuzijasta zaputilo se, kao i prethodnih godina, ka svojim prijateljima u Srbiji kako bi preneli emocije koje gaje ka ovdašnjim prostorima i ljudima. Poslednji koncert ove vrste Kostromljani su u Vrbasu održali u leto 2015. godine, a sada se vraćaju sa novim numerama i učesnicima. Kako kažu, izvodiće srpske i ruske pesme i koreografije, a posebna tema biće im praznik Vidovdan.

Grad Kostroma iz Ruske Federacije i opština Vrbas planiraju da u avgustu ove godine zaključe sporazum o bratskim vezama i otvore saradnju u oblastima politike, privrede, kulture, sporta, turizma i mladih. Ova poseta i koncert biće još jedan korak ka potvrđivanju i jačanju uspostavljenih veza.

Koncert gostiju iz Rusije zajednički organizuju Opština Vrbas, Kulturni centar Vrbas i Regionalno udruženje srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“ iz Vrbasa.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, koncert će biti održan u sali Bioskopa „Jugoslavija“ u Vrbasu.

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz