MUP: Prijavite policiji ukoliko posumnjate u ispravnost autobusa ili PSIHOFIZIČKO STANJE VOZAČA

MUP: Prijavite policiji ukoliko posumnjate u ispravnost autobusa ili PSIHOFIZIČKO STANJE VOZAČA

215
2
PODELI

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI – Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane koji koriste usluge turističkih agencija da, ukoliko posumnjaju u tehničku ispravnost autobusa kojima se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača kao što su umor ili alkoholisanost, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije na telefon broj 011/27-410-67.

Ilustracija / Foto: n1info.com

Patrola će izaći na teren kako bi proverila vozače i ispravnost autobusa u cilju unapređenja bezbednosti putnika u autobusima.

Tokom letnje turističke sezone saobraćajna policija na putevima kontroliše autobuse i vozače koji obavljaju prevoz putnika za potrebe turističkih agencija.

Od aprila do juna ove godine, saobraćajna policija je izvršila nadzor nad poštovanjem propisa o bezbednosti saobraćaja i propisa o radnom vremenu posade u drumskom prevozu u 98 turističkih agencija, kao i u 51 pravnom licu i kod 15 preduzetnika koje su angažovale turističke agencije za prevoz putnika.

Tom prilikom, otkriveno je 564 prekršaja, od toga 237 prekršaja pravnih lica i odgovornih lica u pravnim licima, 23 prekršaja preduzetnika i 304 prekršaja vozača.

Izvor: mup.gov.rs

Ostavite komentar

avatar
Složi po:   novi | stari | najviše glasova
Djole

Prijaviti odmah sve Kulske autobuse,jer su toliki krsevi da nemam reci…Policija tolerise jer je vlasnik zaposlen u opstini.

Kuljanin

Jos jedan dokaz da kad si u VLASTI mozes sve, autobusi „putokaza“ mogu iz bez tocka na put, i bez letve volana, i bez sofer sajbne, a naravno i bez plate vozacU. NapreDNO.

wpDiscuz