(FOTO) U Karavukovu održano TAKMIČENJE U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA

(FOTO) U Karavukovu održano TAKMIČENJE U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA

71
0
PODELI

KARAVUKOVO – Na strelištu u Karavukovu u nedelju, 2. jula, održano je takmičenje u gađanju glinenih golubova – disciplina ameriken trap.

Na takmičenju je učestvovalo oko 60 takmičara iz Subotice, Sombora, Stapara, Bačkog Petrovca, Topole, Svetozara Miletića i drugih mesta u Srbiji, a došla je i ekipa iz Orašja u Federaciji BiH što je takmičenju dalo međunarodni karakter.

Trap je lovačka streljačka disciplina gde se puškom sačmaricom gađaju leteće mete u vazduhu na linijskom strelištu.

Drugu godinu zaredom takmičenje u ovom olimpijskom sportu organizuje trap tim koji je osnovan kao sekcija pri Lovačkom društvu “Fazan” Karavukovo, a predsednik sekcije je Milan Kitanović.

„Pre dve godine nas nekoliko entuzijasta ponovo smo se aktivirali u ovoj olimpijskoj disciplini, koja je kod nas jedno vreme bila zamrla. Trap tim “Fazan” Karavukovo trenutno ima dvanaest članova. Uključili smo se u Severnobačku ligu, gde se takmičimo dosta uspešno. Obično svaka ekipa organizuje i jedno takmičenje van lige zbog druženja, a mi smo evo domaćini jednog takvog takmičenja drugu godinu zaredom“ – kaže Kitanović.

Najboljima na takmičenju u Karavukovu dodeljeni su pehari i medalje. Ekipno su prvo mesto osvojili predstavnici domaćina, drugo mesto zauzela je ekipa iz Subotice, treće ekipa iz Svetozara Miletića.

Pojedinačno kod juniora najbolji je bio Zoroslav Brtka iz Bačkog Petrovca, drugo mesto pripalo je Vukašinu Lukiću iz Srpskog Miletića, a treće Nikoli Duliću iz Subotice.

Prvo mesto kod seniora osvojio je Stipan Pavić iz Svetozara Miletića, drugo Zoran Lazarević iz Topole, a treće Vladimir Lukić iz Srpskog Miletića.

Najbolji u konkurenciji veterana bio je Milan Kitanović iz Karavukova, drugo mesto zauzeo je Radomir Racić iz Sombora, a treće takođe domaći takmičar Vojislav Ristić.

Organizatori su dodelili zahvalnice onima koji su pomogli organizaciju takmičenja, među kojima su lokalna samouprava u Odžacima na čelu sa predsednicom opštine Latinkom Vasiljković, Sportski savez opštine Odžaci, Mesna zajednica Karavukovo i sponzori.

Izvor: Radio Odžaci

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz