Šta policija u Srbiji radi sa ZAPLENJENOM DROGOM?

Šta policija u Srbiji radi sa ZAPLENJENOM DROGOM?

280
0
PODELI

Često na našem portalu možete pročitati informacije o akcijama Ministarstva unutrašnjih poslova i zaplenjenim narkoticima, međutim, retko kada čitaoci saznaju gde tačno završi sva ta zaplenjena droga. Ovoga puta, vodimo vas na uništavanje narkotika u termoelektranu „Nikola Tesla“.

Spaljivanje narkotika / Foto: mup.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, juče je prisustvovao uništavanju više od 200 kilograma zaplenjenih narkotika u termoelektrani „Nikola Tesla“, poručio je da će policija nastaviti intenzivnu borbu protiv narkotrafikinga.

Istakavši da je policija u poslednje tri godine zaplenila deset tona narkotika, Stefanović je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ozbiljnim i snažnim angažovanjem pokušati da skloni svakog narkodilera sa ulice.

Marihuana zaplenjena u jednoj od akcija MUP-a / Foto: mup.gov.rs

Govoreći o zaplenjenim narkoticima koji su spaljeni, Stefanović je precizirao da je prediviđeno uništavanje pet tona droge, koje će se sukcesivno obavljati u narednih pet, šest meseci imajući u vidu da postoji ograničenje u pogledu količine koja može biti uništena po satu.

Nebojša Stefanović u termoelektrani „Nikola Tesla“ / Foto: mup.gov.rs

Ministar je precizirao da je juče uništeno najviše marihuane, oko 40.000 različitih tableta, desetak kilograma heriona i manja količina kokaina.

Prema njegovima rečima, uništavanje narkotika obavljeno je uz prisustvo tužilaštva, sudija, ljudi iz Elektroprivrede Srbije i Komisije Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, koja je zadužene da ovaj proces prođe potpuno u skladu sa zakonom.

Stefanović je istakao da je za uspešno suzbijanje trgovine narkotivcima za Ministarstvo unutrašnjih poslova značajna dobra saradnja sa tužilaštvom i drugi bezbednosnim službama.

Izvor: mup.gov.rs

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz