Narednog vikenda počinje „Kucurska žetva“, najavljeno otvaranje Rusinskog doma

Narednog vikenda počinje „Kucurska žetva“, najavljeno otvaranje Rusinskog doma

114
0
PODELI

KUCURA – Narednog vikenda, 14. i 15. jula, u Kucuri će biti održan Festival folklora Rusina „Kucurska žetva“, a kao i prethodnih godina, „Žetva“ će imati centralni i prateće programe.

Festival će u petak, 14. jula, početi sa programom povodom otvaranja Rusinskog doma (ispred Doma), a zatim u 20:30 časova biće otvorena izložba slika Nikole Buše povodom 100-godišnjice od njegovog rođenja. Prvi dan će biti završen programom za mlade pod nazivom „Tamburanje“, koji počinje u 21:00 čas.

U subotu, 15. jula, program počinje u 17:00 časova predajom hleba od novog žita na trgu ispred Rusinskog doma, a zatim će na „Kucurskoj žetvi“ biti izložba eksponata Etno-kluba „Oteto od zaborava“ povodom 190-godišnjice od osnivanja Kluba zanatlija u Kucuri, promocija knjige „Od usmene do pisane književnosti“ akademika Nikole Mušinke iz Slovačke, predstavljanje etno-stolova i knjiga o Aktivu žena KUD „Žetva“.

Centralni program „Kucurske žetve“ biće u subotu, 15. jula, u 20:00 časova u Domu kulture, a podeljen je na festivalski i revijalni deo.

Osim folklornih ansambala iz više mesta, na ovogodišnji festival doći će i gosti iz Kurova u Slovačkoj.

Izvor: Ruske Slovo – Rutenpres

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz