Nova pomoć za izbegla i raseljena lica na teritoriji opštine Kula

Nova pomoć za izbegla i raseljena lica na teritoriji opštine Kula

144
0
PODELI

KULA – Poverenica Komesarijata za izbeglice i migracije raspisala je Javni poziv za evidentiranje potencijalnih korisnika pomoći u paketima hrane za izbeglice i interno raseljenih lica, sa boravištem na teritoriji opštine Kula.

Pravo na dodelu Pomoći mogu da ostvare najugroženije izbeglice sa važećom izbegličkom legitimacijom i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Kula.

Uz prijavni obrazac za dodelu paketa pomoći u hrani koji se preuzima kod poverenika Komesarijata za izbeglice i u mesnim kancelarijama podnosilac je dužan da dostavi sledeće:

  • Fotokopije novih izbegličkih legitimacija (za izbeglice) ili fotokopije raseljeničkih legitimacija i očitanih ličnih karata (za raseljena lica). Za maloletna lica fotokopije izvoda iz MKR.
  • Dokaze o primanjima:
    • za nezaposlene punoletne članove – potvrda Nacionalne službe za zapošljavnje (NSZ) ili fotokopija zdravstvene knjižice i radne knjižice;
    • za zaposlene potvrda o visini plate
    • za penzionere – ček od penzije ili uverenje da nije korisnik penzije u Republici Srbiji i izjava da nije korisnik penzije u Republici Hrvatskoj (ne mora biti overena)
  • Rešenje o telesnom invaliditetu, rešenje o kategorizaciji, a za lica sa zdravstvenim problemima, lekarski nalazi iz 2016. ili 2017. godine.

Preuzmite dokumentaciju:

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz