Postignut dogovor sa malinarima, Ratkovčani NEZADOVOLJNI

Postignut dogovor sa malinarima, Ratkovčani NEZADOVOLJNI

553
0
PODELI

RATKOVO – Kako prenosi „Blic“, postignut je dogovor sa malinarima da se akontna cena maline poveća na 160 dinara, ali da to ne znači da cena neće nastaviti da raste.

Foto: tacno.net

Predsednik udruženja „Vilamet“ iz Arilja Milan Dukić, rekao je da je malina koja se proizvodi u Poljskoj dosta lošijeg kvaliteta od srpske maline, zbog čega cena koju zahtevaju srpski malinari nije za poređenje sa cenom od 1,2 evra, po kojoj se prodaje poljska malina.

Sastanku je prisustvovao i resorni ministar Branislav Nedimović, koji je rekao da se u narednom periodu očekuje trend rasta cene maline, jer na tržištu postoje dobre, povoljne okolnosti, a da se još bolja cena očekuje u avgustu i septembru.

S druge strane, malinari iz Ratkova nisu zadovoljni onim što se dešavalo na sastanku. Skupština udruženja malinara iz Ratkova, na predlog upravnog odbora, donela je odluku o nastavku protesta zbog, kako kažu, sramnog i skandaloznog odnosa predstavnika hladnjačara prema proizvođačima iz Bačke. Oni tvrde da se nijedan kupac nije pojavio na pregovorima u Beogradu i da je pitanje statusa malinara iz Bačke odvojeno od pitanja kolega iz centralne Srbije.

Ratkovčani su izneli teške optužbe na račun kolega iz asocijacije malinara Srbije, rekavši da se zahtevalo da se malina iz Vojvodine ne kupuje i da se blokira policijom i inspekcijom.

Udruženje malinara iz Ratkova je zbog toga najavilo svakodnevne protestne vožnje i blokade, s kojima počinju danas od 19:00 časova.

Ostavite komentar

avatar
wpDiscuz