Nase Mesto

Čitaoci pišu

Potresna ispovest zabrinute MAJKE IZ VRBASA

VRBAS - Na adresu Portala "Naše Mesto" stiglo je potresno pismo zabrinute majke (ime poznato redakciji) iz Vrbasa, koja želi da apeluje na sve roditelje da obrate više pažnje na promene u ponašanju kod svoje dece. Prenosimo vam pismo u celosti.

Veselin Adžić: Dokle sa gafovima političara?

ČITAOCI PIŠU - Na adresu redakcije Portala "Naše Mesto", stiglo je pismo Veselina Adžića iz Kule koji je pisanom rečju izrazio svoje nezadovoljstvo, odnosno čuđenje načinom i ponašanjem premjerke Ane Brnabić.

Veselin Adžić: Pitao bih Trampa i Mej kako bi nazvali one što su bombardovali...

Povodom nedavnog terorističkog napada u Mančesteru, penzioner iz Kule, Veselin Adžić, komentarisao je zločine počinjene u ime Islamske države i osvrnuo se na savezničko bombardovanje Beograda 1944. godine, u kome su takođe poginuli nevini ljudi.

KOLUMNA: Laž preča od hleba – Kad lažem brate, ja to činim iskreno

Iskrena i pomalo neobična ispovest jednog našeg sugrađanina. Istina ili laž - nije sentenca iz hamletovske dileme. To su, pre bi se reklo, dva moralna pojma koja u stvari u životu imaju dosta zajedničkog. - Surova laž - surova istina. -Gola laž - gola istina. Svestan je toga i naš sugrađanin Miraš, koga smo zatekli baš u trenutku očite nedoumice.

Ivan Bačić: Kako zamišljam idealnog poslodavca?

KULA - Nastavljamo sa pismima čitalaca. Ivan Bačić je pisao o svom iskustvu dok je radio u lokalnoj firmi IT Olymp. Pročitajte kakvo je njegovo mišljenje o svemu tome.

„Krvavo zeleno“ – fikcija kao talac realnosti

Letos, čini mi se, primetio sam grupu na Facebook-u koja promoviše ovu knjigu mladog lokalnog autora Ivana Bačića. Pribojavao sam se da nije u pitanju neka soft krimi priča sa nabojima nekakve suvoparne fikcije. Međutim, odlomak koji je bio objavljen kao svojevrsna najava izlaska knjige je obećavao.

Ri-ja-ili-ti-ili-ti-Rijaliti

Juče je u Našem Mestu promovisana knjiga „Kuća sećanja i zaborava, Filipa Davida, književnika, dugogodišnjeg urednika Dramskog programa Televizije Beograd i profesora dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu; autora dramskih i proznih dela, a za roman „Kuća sećanja i zaborava“, dobio je NIN-ovu nagradu.

Gowedo funk – šamar dirigovanoj stvarnosti i manijakalnom životu

Maltene celo leto očekivao sam da konačno svetlost dana ugleda spot koji je nastao kao rezultat saradnje dva momka koji, svaki na svoji način,...

Ivan Bačić – prijatno osveženje u okeanu kulturne degradacije

Za mene je knjiga definitivno najlepši poklon koji osoba može da dobije. Kada ti neko pokloni knjigu, ne poklanja ti gomilu lepo složenih listova...

Hajduk Junior, KFK Kula i FK Kula – Hrabro!

Polako se bliži kraj avgusta meseca, a zajedno sa tim bliži se i start opštinskih i međuopštinskih liga ( područna liga je već startovala,...