Nase Mesto

Extra

(VIDEO) Kod nas novi zakoni, a u Rusiji pametni semafori automatski šalju kazne

Moskva se već godinama bori sa problemima u saobraćaju, međutim poslednja inovacija gradskih vlasti mogla bi da utiče na smanjenje broja jedne od najopasnijih situacija za vozače, a to je prolazak kroz crveno svetlo na semaforu.

Posle 23 godine konačno bez naočara!

Macko Jan Danijel (29) je u očni centar “Perfect Vision” iz Subotice došao sa željom da se podvrgne laserskom uklanjanju dioptrije. Nakon detaljnog pregleda, utvrđeno je da zbog suviše visoke dioptrije Danijel nije pogodan kandidat za ovu vrstu intervencije.

Priča o himalajskoj soli i kralju na samrti

Ovo je priča o kralju na samrti, koji je redom pitao svoje ćerke koliko ga vole. Najmlađa odgovara da ga voli kao so. Nezadovoljan njenim odgovorom, kralj se naljutio i proterao najmlađu ćerku iz kraljevstva.

Oktobar! Mesec, posvećen BORBI PROTIV RAKA DOJKE u SVETU

KULA - Dr med. Slavica Pešikan spec. ginekologije i akušerstva iz Ginekološka ordinacija "Ona" u Kuli, za čitateljke Portala "Naše Mesto", podelila je nekoliko saveta o prevenciji raka dojke.

9 Sex saveta koji STVARNO funkcionišu – Pravo osveženje za krevet

EXTRA - Ovo nije klasičan članak koji možete pronaći u svakom kutku interneta. Ovo nije članak koji se bavi gomilom različitih sex poza, nadprosečno velikim genitalijama ili pričama "iskusnih" ljubavnika.

Kako KAFA UTIČE NA ZDRAVLJE i raspoloženje čoveka?

EXTRA - Svi smo robovi svojih navika i to obično shvatimo kad na kratko izađemo iz dnevne rutine ili kad primetimo da neke navike loše utiču na naše zdravlje. U ovom slučaju, pričamo o kafi koju svi pijemo!

(FOTO) Gde možete pobeći ako počne NUKLEARNI RAT?

U slučaju nuklearnog rata, stvari će se odvijati veoma brzo. Kada kažemo brzo, mislimo bukvalno na minute. Zato treba biti spreman i informisan, jer vam "atomski s leva" neće biti od pomoći.

Morska so za kožu, piling za lice i IZBELJIVANJE ZUBA

EXTRA - Ljudsko telo sadrži istu koncentraciju minerala i hranljivih materija kao morska voda, pa zato ne čudi činjenica da je morska so saveznik kada je u pitanju balansiranje, zaštita i obnova kože i tela.

Otrgnuto od zaborava: Kako je nastala BIBLIOTEKA u Savinom Selu

SAVINO SELO - Potreba za knjigom nije bila slučajna, jer su misaonost i razboritost bili karakteristični za stanovništvo koje je sa sobom u kolektivnom biću i ličnoj svesti donelo legendu, živu priču "s kolena na koleno" i neobičnu stvaralačku imaginaciju kroz mit, sećanje i odjek herojskog od iskona. 

Masturbacija za žene i muškarce – koji su POZITIVNI EFEKTI?

EXTRA - Dok se mnogi ljudi postide pri samom pomenu masturbacije, istina je da to nije razlog za sramotu. Masturbacija nije samo telesno zadovoljstvo, već donosi sa sobom i veliki broj zdravstvenih dobrobiti.

(FOTO) Fabrika armatura „Istra“ Kula – Šta se proizvodilo u ZLATNA VREMENA bivše Jugoslavije

KULA - Nekada industrijski gigant, čije proizvode ste mogli pronaći u svakom kupatilu od Etiopije do Belgije, a danas propala fabrika, rasparčana i pokradena od čega su ostali samo zidovi. Šta je sve "Istra" proizvodila u zlatno doba 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, opisano je u knjizi "100 godina Fabrike armatura Istra Kula".

Depilacija ŠEĆERNOM PASTOM – prednosti u odnosu na depilaciju voskom

EXTRA - Kada je reč o uklanjanju dlačica, sve popularnija metoda je depilacija šećernom pastom. Šećerna pasta, za razliku od voska u koji se često dodaju hemikalije, sadrži sve prirodne sastojke, pa je opasnost od alergijske reakcije svedena na minimum.

Poznate ličnosti po kojima su ulice u Kuli dobile imena (4. deo)

KULA – Nastavljamo sa serijalom koji ima za cilj da Kuljane bolje upozna sa poreklom naziva ulica u kojima žive. U ovom članku vam predstavljamo kratke biografije ratnika, pesnika i kompozitora po kojima neke ulice u Kuli nose ime.

(VIDEO) Pustio je da mu UKRADU TELEFON, a onda je uradio nešto NEOČEKIVANO

EXTRA - U ovom interesantnom kratkom filmu, možete pogledati priču mladića iz Holandije, koji je nakon neprijatnog iskustva sa krađom mobilnog telefona, odlučio da napravi nešto nesvakidašnje - uspeo je da sazna šta se zapravo dešava sa ukradenim telefonima.

Zdravi zubi i kako sačuvati belinu, desni, gleđ – RAZBIJAMO MITOVE

EXTRA - Internetom kruži veliki broj mitova o zdravlju zuba, šta treba i šta ne treba raditi, koliko je šećer štetan, ko sme da ide kod zubara i još dosta sličnih nagađanja. Međutim, ekipa Portala "Naše Mesto" za vas razbija sve mitove o zubima i higijeni zuba!

Poznate ličnosti po kojima su ulice u Kuli dobile imena (3. deo)

KULA - Nastavljamo sa serijalom koji ima za cilj da Kuljane bolje upozna sa poreklom naziva ulica u kojima žive. U sledećih nekoliko članaka, pisaćemo o poznatim ličnostima.

Ko je doneo PRVU FUDBALSKU LOPTU u Savino Selo

SAVINO SELO - Fudbalska lopta doneta je u tadašnju Toržu, a današnje Savino Selo 1919. godine. Za taj događaj vezano je ime izvesnog Johana Vajsa, koji je boravio u Beču i kao igrač jednog tamnošnjeg kluba, došavši ovamo sa sobom poneo i opremu i naravno loptu.

Deep Web – Neverovatna strana interneta za koju NISTE ZNALI

EXTRA - Verovatno niste znali, ali ogroman deo interneta nije dostupan putem redovnih web pretraživača kao što su npr. Gugl, Yahoo itd. Sav neindeksirani sadržaj kojem ne možemo pristupiti na ovaj način zove se “deep web”.

Istorija Vrbasa (II deo) – Razvoj zanatskog udruženja i škole

VRBAS - Dolaskom Nemaca u Vrbas, u ovom mestu je naglo počelo da cveta zanatstvo, budući da su se novi Vrbašani u svojoj domovini uglavnom bavili različitim zanatskim poslovima. Zbog velikog broja zanatlija, bilo je neophodno i zanatsko udruženje, iz kog će u kasnijim godinama proisteći mnogo korisnih stvari.

Da li treba verovati svemu što pročitamo u novinama?

EXTRA - Zastrašujući rezultati istraživanja koje je sproveo Savet za štampu u periodu od 1. marta do 31. decembra prošle godine pokazuju da su 8 najvećih dnevnih listova u Srbiji prekršili novinarski kodeks u čak 5.447 tekstova.

Istorija Vrbasa (I deo) – Najraniji tragovi postojanja naselja

VRBAS - Vrbas je smešten u ravnici Bačke, koja je omeđana Dunavom i Tisom i lesne zaravni na jugu i severu čine njegov položaj pogodnim za život. Kad razgrnemo zemlju i zavirimo joj u utrobu, oživi pred nama davna prošlost vojvođanskog grada.

Pre tri decenije u Savinom Selu izbušene rupe 1.5km dubine, a ispod su PRONAŠLI...

SAVINO SELO - Čitajući knjigu "Od domaje do novih prostora", autora Nikole Putića, došli smo do interesantnih informacija koje se odnose na geološka ispitivanja oko Savinog Sela, a koja opet imaju veze sa naftom i zemnim gasom.

Neke ulice u Kuli su nazvane po OVIM DIVIZIJAMA I BRIGADAMA (2. deo)

KULA – Za čitaoce Portala „Naše Mesto“ pripremili smo serijal koji ima za cilj da Kuljane bolje upozna sa poreklom naziva ulica u kojima žive. U ovom prvom delu pročitajte nešto o divizijama i brigadama po kojima neke ulice nose ime.

Sedam modela dečjeg ponašanja koje NE SMETE DA IGNORIŠETE

Biti roditelj je sjajno, ali oni koji imaju decu znaju da to nije uvek lako. Potrebno je mnogo vremena i truda da bi vaše dete bilo lepo vaspitano, obrazovano i generalno spremno za život.

Po OVIM DATUMIMA su ulice u Kuli dobile imena (1. deo)

KULA - Za čitaoce Portala "Naše Mesto" pripremili smo serijal koji ima za cilj da Kuljane bolje upozna sa poreklom naziva ulica u kojima žive. U ovom prvom delu pročitajte po kojim datumima su ulice u Kuli dobile imena.