Nase Mesto

Kultura

Novogodišnji koncert Muzičke škole @ Koncertna sala – Kula

KULA - Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli održaće u četvrtak, 21. decembra Novogodišnji koncert učenika škole. Početak koncerta najavljen je za 19:00 časova, a ulaz je slobodan.

Izložba slika-instalacija umetnice Korine Gubik u PETAK U VRBASU

VRBAS - U petak, 15. decembra u 19:00 časova, u Likovnog galeriji Kulturnog centra Vrbasa, biće otvorena izložba slika-instalacija pod nazivom "Molim vas...napravi mi sliku", umetnice Korine Gubik iz Ade.

Raspisan književni konkurs za mlade autore – nagrada ŠTAMPANJE KNJIGE

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru po treći put su raspisali konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina.

Toxic Blondes @ Caffe bar „Sport Stars“ – Kula

KULA – Akustični duo iz Novog Sada, koga čine Jelena Stefanović (vokal) i Biljana Sovilj (akustična gitara), nastupaće u Kuli u Caffe bar-u „Sport Stars“.

Izložba fotografija „U susret ruskom caru“ od sutra u Gimnaziji „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu

VRBAS - Srpska pravoslavna crkvena opština Vrbas, u saradnji sa Gimnazijom "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu, organizuje izložbu fotografija Svete carske porodice Romanov.

Najavljeno RUSKO-SRPSKO VEČE u bioskopu „Jugoslavija“ u Vrbasu

VRBAS - U subotu, 16. decembra 2017. godine, u bioskopu "Jugoslavija" u Vrbasu biće održano Rusko-srpsko veče.

Slikarka Zorica Rac POKLONILA SLIKU Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli

KULA - Slikarka Zorica Rac iz Kule poklonila je u ponedeljak, 4. decembra 2017. sliku Školi za osnovno muzičko obrazovanje Kula. Ovim se nastavlja tradicija njenih poklona školama naše opštine.

U Kuli održano Crnogorsko kulturno veče, prisutni uživali u bogatom programu

KULA - U pozorišnoj sali Kulturnog centra Kula je u nedelju, 3. decembra održana Svečana akademija, čiji su organizatori Udruženje Crnogoraca opštine Kula i zavičajno udruženje Pivljana "Bajo Pivljanin".

Narodna biblioteka Kula objavila rezultate likovnog i literarnog konkursa

KULA - Narodna biblioteka Kula objavila je rezultate ovogodišnjeg likovnog i literarnog konkursa. Nagrade su dodeljene učenicima u tri različite kategorije, tj. uzrasta - predškolskom, gde su deca učestvovala na likovnom konkursu, zatim osnovnoškolskom i starijem uzrastu.

U Likovnoj galeriji u Kuli otvorena izložba slika i crteža Miladina Šljukića

KULA - Izložba slika i crteža Miladina Šljukića otvorena je sinoć u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula i trajaće do kraja decembra 2017. godine.

Najavljen koncert ZIMSKA ČAROLIJA učenika OŠ „Petefi brigada“

KULA - U četvrtak, 21. decembra 2017. godine, učenici Osnovne škole "Petefi brigada" u Kuli održaće tradicionalni koncert za kraj godine.

Sutra u Somboru promocija NAGRAĐENOG KNJIŽEVNOG PRVENCA mlade autorke Gorice Radmilović

SOMBOR - U maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, u petak 1. decembra, u 19 sati biće održana promocija nagrađenog književnog prvenca pod nazivom "Striži masku, konak nemaš", mlade somborske autorke Gorice Radmilović.

(VIDEO) Film reditelja Nikole Spasića iz Karavukova otvara festival dokumentarnog filma u Vranju

KARAVUKOVO - Film “Zašto je Dragan napravio orkestar”, mladog reditelja Nikole Spasića koji je rodom iz Karavukova, otvoriće 14. međunarodni festival dokumentarnog filma “Dokument 2017″ koji se od 1. do 4. decembra održava u Vranju.

„Paralelni svet“ Borisa Baranovskog u Likovnoj galeriji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa

VRBAS - U petak 1. decembra 2017. godine, u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa, sa početkom u 19:00 časova biće otvorena izložba fotografija "Paralelni svet" fotografa Borisa Baranovkog iz Vrbasa.

U četvrtak u Kuli IZLOŽBA SLIKA I CRTEŽA umetnika Miladina Šljukića

KULA - Izložba slika i crteža Miladina Šljukića biće otvorena u četvrtak 30. novembra u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli.

(VIDEO) U Sivcu završen 33. FAMUS, ovogodišnji pobednici IZ NOVOG SADA

SIVAC - Davne 1977. godine, u Sivcu je osnovan jedinstveni Festival autorske akustičarske muzike, koji iako postoji 40 godina, do sada je održan 33 puta.

Mladi solo pevač Dušan Dakić iz Odžaka dobitnik priznanja na MEĐUNARODNIM TAKMIČENJIMA

ODŽACI - Nove nagrade stigle su na adresu Dušana Dakića iz Odžaka, učenika solo pevanja iz Muzičke škole “Petar Konjović” u Somboru.

Predstava „Pradedine igračke“ @ Kulturni centar Kula

KULA - U sali Kulturnog centra u Kuli, u subotu 2. decembra održaće se premijera predstave „Pradedine igračke“, u izvođenju dečje dramske sekcije KUD „Ivan Senjuk“ iz Kule. Scenograf i režiser predstave je Petar Kurman. Predstava će početi u 18:30 časova.

(VIDEO) Istorija sećanja je počela, održana izložba povodom 71 godine od kolonizacije Crnogoraca u...

KULA - Pedesetak članova kolonističkih porodica i njihovih potomaka iz Kule, okupilo se u subotu pre podne u jednoj od radnih prostorija preduzeća "Žitomedia", kako bi obnovili sećanje na prošlogodišnju gala priredbu i izložbu održanu povodom 70 godinu doseljenja prvih kolonističkih porodica iz Crne Gore na ovim prostorima.

U subotu otvaranje izložbe o DOSELJAVANJU CRNOGORACA u Kulu

KULA - U prostorijama firme “Žitomedija” u Kuli, u subotu, 25. novembra biće obeležena 71 godina od kolonizacije Crnogoraca u Kulu.

(FOTO) Učenice Ekonomske škole u Kuli NAGRAĐENE NA KONKURSU povodom Meseca knjige

KULA - U četvrtak, 23. novembra, u prostorijama Narodne biblioteke u Kuli, učenicama Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli uručene su nagrade za radove poslate na literarni konkurs koji je organizovan u okviru manifestacije „Mesec knjige“.

U subotu u Vrbasu počinje manifestacija „Noć pozorišta“

VRBAS - U subotu, 25. novembra 2017. godine, u Bioskopu Jugoslavija u Vrbasu biće održana manifestacija "Noć pozorišta" koja se tog dana održava u celoj Srbiji.

Novi filmski hitovi STIGLI U KULU! Posetite bioskop danas i sutra i uživajte!

KULA - Ljubitelji filmske umetnosti će ove nedelje moći da uživaju u novim projekcijama u Kulturnom centru Kula.

Crnogorsko kulturno veče u Kuli početkom decembra, nastupaju LEGENDE CRNOGORSKE MUZIKE

KULA - U nedelju, 3. decembra 2017. godine u 19:00 časova, u pozorišnoj sali Kulturnog centra Kula održaće se Svečana akademija na kojoj će učestvovati guslari i kulturno-umetnička društva iz Kule i okoline.

Svi ljubitelji zvuka gusle, posetite GUSLARSKO VEČE u Ravnom Selu

RAVNO SELO - Povodom 800 godina državnosti Srbije, u Svetosavskom domu u Ravnom Selu će se u subotu, 2. decembra, u 19:00 časova održati Guslarsko veče.