Nase Mesto

Kultura

Kultura

Danas u Liparu – Opštinska smotra dečijeg muzičko folklornog stvaralaštva

LIPAR - Danas, 22. aprila 2017. godine, u Liparu će biti održana 57. po redu Opštinska smotra dečijeg muzičko folklornog stvaralaštva.

Predstave iz kulske opštine se plasirale na „MAJSKE SUSRETE“ u Temerinu

KULA / RUSKI KRSTUR / CRVENKA / KRUŠČIĆ – Pozorišna predstava Dečje grupe Dramskog studija „ART“ Doma kulture Ruski Krstur „Prva žurka“ Tode Nikoletića, u režiji Ksenije Bođanec, plasirala se na pokrajinsku smotru, odnosno na „Majske susrete“ u Temerinu.

(FOTO) Otvorena izložba ikona članova ULUV-a pod nazivom „Tihovanje“

VRBAS - U galeriji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa otvorena je izložba pod nazivom "Tihovanje", na kojoj je sedam autora predstavilo dvadeset radova.

DETALJAN IZVEŠTAJ sa 49. Zonske smotre dramskog stvaralaštva u Crvenki

KULA / CRVENKA / SIVAC / KRUŠČIĆ - Nakon sedam odgledanih predstava u zvaničnom program 49. Zonske smotre dramskog stvaralaštva , od 3. do 9. aprila na sceni Amaterskog pozorišta “Stevan Sremac” u Crvenki, selektor Milivoje Mlađenović je doneo sledeću odluku.

Fotografi iz Vrbasa i okoline, prijavite se na ODLIČAN FOTO KONKURS

VRBAS - U okviru manifestacije "Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10" održava se izložba fotografija u organizaciji Gradskog muzeja iz Vrbasa na kojoj mogu da učestvuju autori koji se profesionalno ili amaterski bave fotografijom. Centralna tema ovogodišnje manifestacije koja se održava od 11. do 20. maja je "Muzeji u gostima".

U Laliću se organizuje USKRŠNJI KONCERT, stižu gosti iz Gračaca, Ratkova, Odžaka, Bača

LALIĆ - Kulturno-umetničko društvo "Branislav Nušić" iz Lalića organizuje uskršnji koncert pod nazivom "Hristos voskrese - radost donese".

Ove tri predstave su PROGLAŠENE ZA NAJBOLJE u Crvenki

CRVENKA / KULA / KRUŠČIĆ - Na upravo završenoj Zonskoj pozorišnoj smotri, koja se održala u pozorištu "Stevan Sremac" u Crvenki, selektor Milivoje Mlađenović saopštio je svoju odluku.

Najavljen tradicionalni NOŠNJA BAL u Laliću

LALIĆ - U Laliću će 22. aprila biti održan “Nošnja bal” koji organizuje Udruženje žena “Majčino srce”.
folklor

Opštinska SMOTRA FOLKLORA u subotu u Srpskom Miletiću

SRPSKI MILETIĆ - Turistička organizacija opštine Odžaci i KUD “Đerdan” organizatori su opštinske smotre folklornog stvaralaštva dece i odraslih koja će se održati u subotu, 8. aprila u Domu kulture u Srpskom Miletiću sa početkom u 16 sati.

Za danas u Vrbasu zakazano otvaranje IZLOŽBE IKONA

VRBAS - Udruženje likovnih umetnika Vrbas poziva građane da posete otvaranje izložbe ikona članova ULUV-a pod nazivom "Tihovanje".