Nase Mesto

Kultura

(FOTO) Održana 24. „Bulka“, pobednička nagrada otišla u – KRALJEVO!

CRVENKA - Snežana Todorović iz Kraljeva pobednica je ovogodišnjeg Festivala pesnika za decu „Bulka“ koji je po 24. put održan u petak, 13. oktobra u Domu kulture u Crvenki. Ona je ovu prestižnu nagradu dobila za pesmu „Zemlja za snove“.

Razigrana subota u Srpskom Miletiću! KUD „Đerdan“ organizuje veče folklora

SRPSKI MILETIĆ - Miletićani će ovog vikenda moći da uživaju u predivnim narodnim igrama koje će izvoditi KUD "Đerdan" i gosti iz okolnih mesta.

Ekološki pokret Odžaka poziva obrazovne ustanove da učestvuju na likovnom konkursu

ODŽACI - Ekološki pokret Odžaka raspisao je  tradicionalni opštinski likovni konkurs “Naša ekološka sramota“, i ovim putem podseća PU „Poletarac“, osnovne i srednje škole i Biblioteku  igračaka „Zlatna barka“ da je do kraja roka za dostavu radova ostalo  nešto više od mesec dana.

Likovni salon ULUV @ Likovna galerija Kulturnog centra Vrbasa

VRBAS - Udruženje likovnih umetnika Vrbasa, u saradnji sa Likovnom galerijom Kulturnog centra Vrbas, a u okviru manifestacija za Dan grada Vrbasa, organizuje 47. Likovni salon Udruženja likovnih umetnika Vrbasa. Likovni salon će se održati u petak, 20. oktobra, u 19:00 časova, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.

(FOTO) Vrbašani prisustvovali otvaranju izložbe slika umetnice Ivane Knežević

VRBAS - U subotu 7. oktobra, u Likovnoj galeriji Udruženja likovnih umetnika Vrbas otvorena je izložba slika akademske umetnice iz Čačka Ivane Knežević pod nazivom "Kroz presek".

(FOTO) Kako učenici OŠ „Jožef Atila“ iz Bogojeva vide ćupriju na Drini

BOGOJEVO - U biblioteci "Branko Radičević" u ogranku u Bogojevu, sa učenicima Osnovne škole "Jožef Atila" je održano literarno likovno veče o poznavanju dela "Na Drini ćuprija", autora Iva Andrića.

Izložba „Fotografi svome gradu“ @ Likovna galerija Kulturnog centra Vrbas

VRBAS - Povodom obeležavanja Dana grada Vrbasa, u ponedeljak 16. oktobra u 19:00 časova, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa, biće otvorena izložba fotografija "Fotografi svome gradu", u organizaciji Foto kino kluba Zenit, Opštinske uprave Vrbas i Kulturnog centra Vrbasa.

Književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić @ Sala Muzičke škole u Kuli

KULA - U petak, 13. oktobra, u sali Muzičke škole u Kuli, održaće se književno veče za roman "Nigde nema te", autorke Jelene Bačić Alimpić. Književno veče počinje u 19:00 časova i organizuje je Narodna biblioteka u Kuli.

18. Zonska smotra likovnih stvaralaca @ Likovna galerija Kulturnog centra Kula

KULA - U petak, 13. oktobra, u 19:00 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula biće održana 18. Zonska smotra likovnoh stvaračaca opština Kula, Odžaci, Sombor i Apatin. Selektor je akademski slikar Jelena Tišma.

Gitarijada @ Sala Doma kulture Ratkovo

RATKOVO - U subotu, 21. oktobra 2017. godine, u Ratkovu će se održati Gitarijada. Gost večeri biće beogradski bend "Prorock", koji će nastupati u Sali Doma kulture u Ratkovu. Ulaz je 100 dinara.