Nase Mesto

Kultura

Kultura

Izveštaj žirija 59. Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije

KULA - Na upravo završenom 59. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije, tročlani žiri je imao težak zadatak da izdvoji najbolje od najboljih.

U petak počinje Festival rusinske kulture „Crvena ruža“

RUSKI KRSTUR – Narednog vikenda, u petak i subotu, na otvorenoj sceni u dvorištu Škole „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, biće održan 56. Festival rusinske kulture „Crvena ruža“.

(FOTO) U Vrbasu najavljen koncert ruskih umetnika „Na talasima ljubavi i družbe“

VRBAS - U petak, 30. juna 2017. godine, s početkom u 19:30 časova, na gradskom trgu u Vrbasu će se održati koncert Ruskih umetnika iz grada Kostrome.

(FOTO) Crvenčani osvojili ZLATNU PLAKETU na pozorišnom festivalu u Kuli

KULA / CRVENKA - Na upravo završenom 59. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije, Pozorište "Stevan Sremac" iz Crvenke je potvrdilo sve nagrade osvojene ranije ove godine.

Recitatorke Jana Peričević i Dajana Kaluđerski učestvovale na koncertu KUD-a „Durmitor“

KULA - U crnogorskom omladinskom domu u Kuli, u subotu 18. juna 2017. održan je godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva „Durmitor“.

Mladi glumci iz Ruskog Krstura gostovali u Slovačkoj na festivalu „Mihalovske daske“

RUSKI KRSTUR – Dečija dramska grupa Dramskog studija ART Doma kulture Ruski Krstur sa predstavom „Prva žurka“ Tode Nikoletića, u režiji Ksenije Bođanec, od 19. do 21. juna gostovala je u Slovačkoj, na Sedmom Pozorišnom festivalu „Mihalovske daske“.
folklor

Kulturno-umetničko društvo „Srbija“ iz Kule večeras organizuje VELIKI GODIŠNJI KONCERT

KULA - Kulturno-umetničko društvo Srbija će u nedelju, 25. juna 2017. godine, u Kuli prirediti već tradicionalni Godišnji koncert.

Objavljena satnica dešavanja na FILMSKOM FESTIVALU U RAVNOM SELU

RAVNO SELO - Ravno Selo Film Festival je prvi festival debitantskog filma koji će, pod sloganom "Selom kruže filmske priče", biti održan od 24. do 26. juna u Ravnom Selu. Tokom trodnevne manifestacije biće prikazano pet reprezentativnih debitantskih filmova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Sinoć otvorena manifestacija „DANI SRPSKOG MILETIĆA“

SRPSKI MILETIĆ - U petak, 23. juna 2017. godine, počela je manifestacija “Dani Srpskog Miletića”, a tokom tri dana koliko će trajati biće organizovani različiti kulturni, zabavni i sportski sadržaji.

KPD „Karpati“ u utorak nastupili na Kulturnom letu u Vrbasu

VRBAS – Amateri KPD „Karpati“ u utorak, 20. juna, nastupili su na gradskom trgu u Vrbasu u programu manifestacije Kulturno leto.