Nase Mesto

Folklor

Folklor

KUD „Đerdan“ iz Srpskog Miletića OSVOJIO DRUGO MESTO na Saboru u Valjevu

SRPSKI MILETIĆ - U petak, 12. maja 2017. godine, u Valjevu je počo Sabor izgračkih ansambala Srbije "Zlatni opanak", na kojem se, u kategoriji dečjih ansambala, predstavio i KUD "Đerdan" iz Srpskog Miletića.

Raspored nastupa na 57. zonskoj Smotri dečjih folklornih grupa

KULA - U subotu, 13. maja 2017. godine, u Kuli će se u Sali pozorišta, održati 57. zonska Smotra dečjih folklornih grupa, sa početkom u 11:00 časova.

Dom kulture Ruski Krstur i „Bajka“ gostovali u SLOVAČKOJ

RUSKI KRSTUR – Muzičko-folklorni ansambl Doma kulture i članice Udruženja žena „Bajka“ iz Ruskog Krstura od 29. aprila do 2. maja gostovali su u Slovačkoj na Festivalu „Tokaj u Evropi“, odnosno „Dedovina“ u Slovačkom Novom Mestu, a ansambl Doma kulture nastupio je u još tri mesta u Košičkom samoupravnom kraju – Zemplinskoj Teplici, Slanskom Novom Mestu i Čergovu.

(FOTO) U Bačkom Gračacu održan 12. festival Ne zaboravi rode

BAČKI GRAČAC - Kulturna manifestacija “Ne zaboravi rode” koja je 29. aprila održana po dvanaesti put u Bačkom Gračacu, okupila je čuvare narodne tradicije iz više mesta.

(FOTO) U Karavukovu održana smotra NAJLEPŠIH SVADBENIH OBIČAJA

KARAVUKOVO - Učenici i učenice iz čitave Srbije predstavili su tradiciju, običaje, nošnju, stvaralaštvo naroda svog kraja na 4. Republičkoj smotri stvaralaštva učenika osnovnih škola “Pod istim nebom našeg doma”, koja je u petak, 28. aprila, održana u osnovnoj školi u Karavukovu.

(FOTO) KUD „Lipar“ se plasirao na ZONSKU SMOTRU u Kuli

LIPAR - U Liparu je 22. aprila 2017. godine održana Opštinska smotra dečjeg muzičkog i folklornog stvaralaštva na na kome je KUD "Lipar" ostvario odlične rezultate.

Danas u Liparu – Opštinska smotra dečijeg muzičko folklornog stvaralaštva

LIPAR - Danas, 22. aprila 2017. godine, u Liparu će biti održana 57. po redu Opštinska smotra dečijeg muzičko folklornog stvaralaštva.

U Laliću se organizuje USKRŠNJI KONCERT, stižu gosti iz Gračaca, Ratkova, Odžaka, Bača

LALIĆ - Kulturno-umetničko društvo "Branislav Nušić" iz Lalića organizuje uskršnji koncert pod nazivom "Hristos voskrese - radost donese".

Najavljen tradicionalni NOŠNJA BAL u Laliću

LALIĆ - U Laliću će 22. aprila biti održan “Nošnja bal” koji organizuje Udruženje žena “Majčino srce”.
folklor

Opštinska SMOTRA FOLKLORA u subotu u Srpskom Miletiću

SRPSKI MILETIĆ - Turistička organizacija opštine Odžaci i KUD “Đerdan” organizatori su opštinske smotre folklornog stvaralaštva dece i odraslih koja će se održati u subotu, 8. aprila u Domu kulture u Srpskom Miletiću sa početkom u 16 sati.