Nase Mesto

Folklor

Najavljeno RUSKO-SRPSKO VEČE u bioskopu „Jugoslavija“ u Vrbasu

VRBAS - U subotu, 16. decembra 2017. godine, u bioskopu "Jugoslavija" u Vrbasu biće održano Rusko-srpsko veče.

U Kuli održano Crnogorsko kulturno veče, prisutni uživali u bogatom programu

KULA - U pozorišnoj sali Kulturnog centra Kula je u nedelju, 3. decembra održana Svečana akademija, čiji su organizatori Udruženje Crnogoraca opštine Kula i zavičajno udruženje Pivljana "Bajo Pivljanin".

Crnogorsko kulturno veče u Kuli početkom decembra, nastupaju LEGENDE CRNOGORSKE MUZIKE

KULA - U nedelju, 3. decembra 2017. godine u 19:00 časova, u pozorišnoj sali Kulturnog centra Kula održaće se Svečana akademija na kojoj će učestvovati guslari i kulturno-umetnička društva iz Kule i okoline.

KUD Durmitor organizovao festival „Da se ne zaboravi, da ne ostane zapretano u talogu...

KULA - Kulturno-umetničko društvo „Durmitor“ organizovalo je 18. novembra u Kulturnom centru u Kuli festival „Da se ne zaboravi, da ne ostane zapretano u talogu vremena“.

U Laliću se sutra održavaju MITROVDANSKE SVEČANOSTI

LALIĆ - Povodom crkvene slave Svetog velikomučenika Dimitrija, KUD “Branislav Nušić” iz Lalića organizuje 6. “Mitrovdanske svečanosti”.

KUD „Marko Orešković“ iz Bačkog Gračaca DOBIO PRIZNANJE za tradicionalnu nošnju Srba iz Like

BAČKI GRAČAC - Kulturno-umetničko društvo “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca učestvovalo je na dva značajna festivala u Srbiji i Hrvatskoj na kojima se predstavljaju tradicionalne narodne nošnje.

Razigrani vikend u Kuli! U petak i subotu DVA KONCERTA KUD-a „Srbija“

KULA - Kulturno-umetničko društvo "Srbija" iz Kule priprema za vikend dva koncerta u kojima će uživati svi ljubitelji tradicije i narodne igre.

Razigrana subota u Srpskom Miletiću! KUD „Đerdan“ organizuje veče folklora

SRPSKI MILETIĆ - Miletićani će ovog vikenda moći da uživaju u predivnim narodnim igrama koje će izvoditi KUD "Đerdan" i gosti iz okolnih mesta.

U Vrbasu danas počinje 39. Festival folklornih tradicija Vojvodine

VRBAS - U petak, 22. septembra 2017. godine, u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu, počinje 39. Festival folklornih tradicija Vojvodine.

(VIDEO) Sada je pravo vreme! KUD Srbija iz Kule vrši UPIS NOVIH ČLANOVA

KULA - Kulturno-umetničko društvo "Srbija" rešilo je da svoju ekipu obogati novim članovima, koji će zajedno sa njima učiti da igraju naša narodna kola, druže se i putuju.

Vreme je za folklor! KUD Durmitor Kula vrši UPIS NOVIH ČLANOVA

KULA - Iz KUD-a "Durmitor" Kula obaveštavaju sve zainteresovane građane da će se upis novih, ali i starih članova vršiti tokom meseca septembra i da su naravno, svi dobrodošli!

KUD Marko Orešković vrši upis novih članova SVIH UZRASTA

BAČKI GRAČAC - Ukoliko ste planirali da se bavite folklorom ili je vaše dete izrazilo želju za ovim tradicionalnim plesom, sada je pravo vreme da se priključite KUD-u "Marko Orešković".

(FOTO) KUD „Srbija“ iz Kule učestvuje na Festivalu folklora u Bugarskoj i sunča se...

KULA - Kulturno-umetničko društvo "Srbija" iz Kule, ovih dana gostuje u Bugarskoj, na Međunardnom festivalu folklora, koji se održava na obali Crnog mora.

(VIDEO) Pavlychenko – Folklorni ansambl iz Kanade održao koncert u Kuli

KULA - U ponedeljak, 7. avgusta 2017. godine, pred mnogobrojnom publikom u velikoj sali Kulturnog centra Kula, održan je koncert Ukrajinskog folklornog ansambla "Pavličenko", koji dolazi iz Kanade.

Ukrajinski folklorni ansambl „Pavličenko“ @ Kulturni centar Kula

KULA - U ponedeljak 7. avgusta 2017. godine u sali Kulturnog centra u Kuli (ul. Josipa Kramera 3) sa početkom u 19 časova, održaće se koncert Ukrajinskog folklornog ansambla „Pavličenko“ iz Saskatuna, Kanada.

Etno udruženje Đurđic gostuje na Međunarodnom festivalu u Goraždu

RATKOVO - Etno udruženje “Đurđic” iz Ratkova dobilo je poziv da od 5. do 7. avgusta gostuje u Goraždu u Republici Bosni i Hercegovini na XX Međunarodnom Festivalu prijateljstva.

(FOTO) KUD Nikola Tesla iz Bačkog Brestovca uspešno organizovao Petrovdanski koncert

BAČKI BRESTOVAC - “Petrovdanske svečanosti” u Bačkom Brestovcu u utorak je obeležio koncert folklornih i pevačkih grupa, održan u sali osnovne škole.

KUD Nikola Tesla Iz Bačkog Brestovca održaće koncert sa gostima povodom Petrovdana

BAČKI BRESTOVAC - Kulturno-umetničko društvo “Nikola Tesla” iz Bačkog Brestovca tradicionalno organizuje koncert povodom “Petrovdanskih svečanosti 2017”.

Narednog vikenda počinje „Kucurska žetva“, najavljeno otvaranje Rusinskog doma

KUCURA – Narednog vikenda, 14. i 15. jula, u Kucuri će biti održan Festival folklora Rusina „Kucurska žetva“, a kao i prethodnih godina, „Žetva“ će imati centralni i prateće programe.

(FOTO) Završen Festival „Crvena ruža“ simbol i prva asocijacija na Rusine

RUSKI KRSTUR – U subotu, 1. jula, u Ruskom Krsturu održan je svečani koncert „Nasred široke ravnice“ na 56. Festivalu rusinske kulture „Crvena ruža“.

U Ruskom Krsturu počeo 56. Festival rusinske kulture „Crvena ruža“

RUSKI KRSTUR – U petak, 30. juna, na otvorenoj sceni u dvorištu Škole „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, počeo je 56. Festival rusinske kulture „Crvena ruža“.

U petak počinje Festival rusinske kulture „Crvena ruža“

RUSKI KRSTUR – Narednog vikenda, u petak i subotu, na otvorenoj sceni u dvorištu Škole „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, biće održan 56. Festival rusinske kulture „Crvena ruža“.

(FOTO) U Vrbasu najavljen koncert ruskih umetnika „Na talasima ljubavi i družbe“

VRBAS - U petak, 30. juna 2017. godine, s početkom u 19:30 časova, na gradskom trgu u Vrbasu će se održati koncert Ruskih umetnika iz grada Kostrome.

Recitatorke Jana Peričević i Dajana Kaluđerski učestvovale na koncertu KUD-a „Durmitor“

KULA - U crnogorskom omladinskom domu u Kuli, u subotu 18. juna 2017. održan je godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva „Durmitor“.
folklor

Kulturno-umetničko društvo „Srbija“ iz Kule večeras organizuje VELIKI GODIŠNJI KONCERT

KULA - Kulturno-umetničko društvo Srbija će u nedelju, 25. juna 2017. godine, u Kuli prirediti već tradicionalni Godišnji koncert.