Nase Mesto

Folklor

Folklor

Danas u Liparu – Opštinska smotra dečijeg muzičko folklornog stvaralaštva

LIPAR - Danas, 22. aprila 2017. godine, u Liparu će biti održana 57. po redu Opštinska smotra dečijeg muzičko folklornog stvaralaštva.

U Laliću se organizuje USKRŠNJI KONCERT, stižu gosti iz Gračaca, Ratkova, Odžaka, Bača

LALIĆ - Kulturno-umetničko društvo "Branislav Nušić" iz Lalića organizuje uskršnji koncert pod nazivom "Hristos voskrese - radost donese".

Najavljen tradicionalni NOŠNJA BAL u Laliću

LALIĆ - U Laliću će 22. aprila biti održan “Nošnja bal” koji organizuje Udruženje žena “Majčino srce”.
folklor

Opštinska SMOTRA FOLKLORA u subotu u Srpskom Miletiću

SRPSKI MILETIĆ - Turistička organizacija opštine Odžaci i KUD “Đerdan” organizatori su opštinske smotre folklornog stvaralaštva dece i odraslih koja će se održati u subotu, 8. aprila u Domu kulture u Srpskom Miletiću sa početkom u 16 sati.

Prijavite se za XIX Međunarodnu izložbu ručnih radova i STARIH ZANATA

KULA - Negovanje starih zanata i očuvanje tradicije, važni su elementi jednog društva, pogotovo ako je reč o maloj sredini kao što je naša Kula. Povodom toga, na leto nas očekuje jedna fantastična izložba.

KUD „Branislav Nušić“ Lalić organizuje VEČERNJI KONCERT povodom Dana žena

LALIĆ - KUD "Branislav Nušić" Lalić povodom Dana žena, organizuje 4. marta 2017. godine večernji koncert pod nazivom "Ženama na dar".

Liparčani ČUVAJU TRADICIJU: Posle zimske pauze nazad u NARODNE NOŠNJE (VIDEO)

LIPAR - Posle sportskih klubova, iz zimskog sna se polako bude i kulturno- umetnička društva. KUD "Lipar" se od utorka vraća u narodne nošnje!

Još mesec dana je ostalo do tradicionalnog UKRAJINSKOG BALA u Kuli

KULA - Kulturno- umetničko društvo “Ivan Senjuk“ iz Kule organizuje tredicionalni Ukrajinski bal koji će se održati 18. februara 2017. godine u restoranu “Kod Ćira“ sa početkom u 19.00 časova.

Gračački folkloraši imaće koncert u okviru KARAĐORĐEVAČKIH PRELA

BAČKI GRAČAC - Članovi Kulturno- umetničkog društva “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca učestvovaće na 19. Karađorđevačkim prelima u Banatskom Karađorđevu.

Kulturna manifestacija Četvoropreg biće održana 7. januara u Bogojevu

BOGOJEVO - U Domu kulture u Bogojevu 7. januara biće održana manifestacija “Četvoropreg” (Négyesfogat), koja promoviše kulturni amaterizam Mađara iz Zapadnobačkog okruga.