Nase Mesto

Književnost

Raspisan književni konkurs za mlade autore – nagrada ŠTAMPANJE KNJIGE

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru po treći put su raspisali konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina.

Narodna biblioteka Kula objavila rezultate likovnog i literarnog konkursa

KULA - Narodna biblioteka Kula objavila je rezultate ovogodišnjeg likovnog i literarnog konkursa. Nagrade su dodeljene učenicima u tri različite kategorije, tj. uzrasta - predškolskom, gde su deca učestvovala na likovnom konkursu, zatim osnovnoškolskom i starijem uzrastu.

Sutra u Somboru promocija NAGRAĐENOG KNJIŽEVNOG PRVENCA mlade autorke Gorice Radmilović

SOMBOR - U maloj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, u petak 1. decembra, u 19 sati biće održana promocija nagrađenog književnog prvenca pod nazivom "Striži masku, konak nemaš", mlade somborske autorke Gorice Radmilović.

(FOTO) Učenice Ekonomske škole u Kuli NAGRAĐENE NA KONKURSU povodom Meseca knjige

KULA - U četvrtak, 23. novembra, u prostorijama Narodne biblioteke u Kuli, učenicama Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli uručene su nagrade za radove poslate na literarni konkurs koji je organizovan u okviru manifestacije „Mesec knjige“.

Učenici OŠ „Isa Bajić“ iz Kule dobili NAJVEĆI BROJ PRIZNANJA na literarnom i likovnom...

KULA - Na literarnom i likovnom konkursu za učenike osnovnih škola opštine Kula, učenici Osnovne škole "Isa Bajić" iz Kule su osvojili ubedljivo najviše priznanja.

Večeras u Somboru promocija knjige „Srpski dobrovoljci 1914 – 1918, životi, sećanja“ Milana Micića

SOMBOR - Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor, organizuje promociju knjige Milana Micića "Srpski dobrovoljci 1914 - 1918, životi, sećanja", koja sadrži deset priča koje se sastoje od sećanja na dobrovoljce koji su boravili u Rusiji 1914- 1918 godine.

Sutra počinje rusinska Kulturna manifestacija „Kosteljnikova jesen“

RUSKI KRSTUR - Ovogodišnja 24. Kulturna manifestacija „Kosteljnikova jesen” biće održana od 10. po 18. novembra u više mesta u kojima žive Rusini.

U petak predstavljanje knjige „Isidor Bajić – pedagog, izdavač i melograf“

KULA - U okviru 17. po redu muzičke manifestacije „Jesen stiže dunjo moja – Dani Isidora Bajića“, u petak će biti predstavljena knjiga „Isidor Bajić – pedagog, izdavač i melograf“.

(FOTO) Goran Blagojević Zemo predstavio svoje pesme na književnoj večeri u Liparu

LIPAR - U ponedeljak, 6. novembra 2017. godine, u prostorijama biblioteke u Liparu je odrzano književno veče na kojem je svoje pesme predstavio Goran R. Blagojević (Zemo) iz Srbobrana.

(FOTO) U Deronjama promovisana knjiga Bore Otića „Šorom, sredom“

DERONJE - U galeriji “Sveti Rafailo Momčilović” u Deronjama u petak, 3. novembra, održana je promocija knjige Bore Otića “Šorom, sredom”, u kojoj je poznati novinar sabrao priče nastale tokom rada na kultnoj emisiji RTV-a “Petkazanje” i delom objavljivanih u kolumni “Šorom s Borom”, u novosadskom “Dnevniku”.

Predškolska ustanova „Poletarac“ iz Odžaka organizuje FESTIVAL KNJIGE

ODŽACI - U sredu, 1. novembra 2017. godine, Predškolska ustanova "Poletarac" iz Odžaka za svoje najmlađe organizuje Festival knjige.

Promocija knjige Bore Otića „Šorom, sredom“ @ Galerija „Sveti Rafailo Momčilović“, Deronje

DERONJE - U petak, 3. novembra 2017. godine, u Galeriji "Sveti Rafailo Momčilović" u Deronjama, biće održana promocija knjige Bore Otića "Šorom, sredom". Promocija počinje u 19:00 časova, a ulaz je besplatan.

Ana Kosović, Anja Perović i Jelena Kežić NAGRAĐENE NA KONKURSU Crvenog krsta Vrbas

VRBAS - I ove školske godine, organizacija Crveni krst Vrbas raspisala je likovni i literarni konkurs na temu "Sunčana jesen života".

Književno veče sa Miroslavom Aleksićem @ Sala Muzičke škole u Kuli

KULA - U petak, 27. oktobra 2017. godine, u organizaciji Narodne biblioteke u Kuli, biće održano književno veče sa Miroslavom Aleksićem. Književno veče počinje u 19:00 časova i biće održano u sali Muzičke škole u Kuli.

(FOTO) Odžački đaci prigodnim programom obeležili 125 godina od rođenja Iva Andrića

ODŽACI - U Gimnaziji i ekonomskoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima obeleženo je 125 godina od rođenja Ive Andrića, programom koji je organizovan u petak, 20. oktobra u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Branko Radičević” iz Odžaka.

Književno veče sa Perom Zubcem @ Sala Muzičke škole, Kula

KULA - Narodna biblioteka u Kuli organizuje još jedno sjajno književno veče, koje će se održati u petak, 20. oktobra, s početkom u 19:00 časova. U Kulu nam ovog puta dolazi Pero Zubac, koji će kulskoj publici predstaviti knjigu o Lenku Dunđerski.

Jovanović Maji i Rajku iz Deronja INTERNACIONALNE NAGRADE za poeziju na romskom jeziku

DERONJE - Na završenom međunarodnom književnom festivalu i konkursu pesnika sveta, koji su raspisali Asocijacija Them Romano i Internacionalna romska unija sa sedištem u Italiji, Maja i Rajko Ranko Jovanović iz Deronja, osvojili su dva prestižna priznanja u konkurenciji više od 1.400 pesnika sveta.

(FOTO) Održana 24. „Bulka“, pobednička nagrada otišla u – KRALJEVO!

CRVENKA - Snežana Todorović iz Kraljeva pobednica je ovogodišnjeg Festivala pesnika za decu „Bulka“ koji je po 24. put održan u petak, 13. oktobra u Domu kulture u Crvenki. Ona je ovu prestižnu nagradu dobila za pesmu „Zemlja za snove“.

Književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić @ Sala Muzičke škole u Kuli

KULA - U petak, 13. oktobra, u sali Muzičke škole u Kuli, održaće se književno veče za roman "Nigde nema te", autorke Jelene Bačić Alimpić. Književno veče počinje u 19:00 časova i organizuje je Narodna biblioteka u Kuli.

Evo gde možete da kupite knjigu Hrestomatija srpskog stradanja autora Aleksandra Dikića

KULA - U Caffe baru Sport Stars u Kuli je u nedelju održana promocija knjige "Hrestomatija srpskog stradanja", autora Aleksandra Dikića iz Odžaka.

U Kuli održana promocija knjige Hrestomatija srpskog stradanja

KULA - U nedelju, 1. oktobra, u Caffeu Sport Stars u Kuli održana je promocija knjige Aleksandra Dikića "Hrestomatija srpskog stradanja". Promociji je prisustvovao veliki broj građana koji su sa velikim interesovanjem ispratili izlaganje autora knjige.

Književno veče sa Ivanom Dimić, dobitnicom Ninove nagrade @ sala Muzičke škole Kula

KULA - Narodna biblioteka u Kuli u petak, 6. oktobra 2017. godine, organizuje književno veče sa Ivanom Dimić, dobitnicom ovogodišnje Ninove nagrade. Književno veče će se održati u sali Muzičke škole u 19:00 časova.

Prijavite se: Narodna biblioteka u Kuli raspisuje LITERARNI I LIKOVNI KONKURS

KULA - U okviru manifestacije "Mesec knjige", Narodna biblioteka u Kuli raspisuje literarni i likovni konkurs za decu do srednjoškolskog uzrasta.

Promocija knjige „Hrestomatija srpskog stradanja“ @ Caffe bar Sport Stars Kula

KULA - U nedelju, 1. oktobra 2017. godine, u 20:00 časova, u Caffe baru Sport Stars u Kuli održaće se promocija knjige "Hrestomatija srpskog stradanja" autora Aleksandra Dikića iz Odžaka.

Za sve ljubitelje istorije – sutra će se u Sivcu održati promocija edicije Srbija...

SIVAC - Fondacija "Vetrenjača" iz Sivca organizuje u četvrtak 21. septembra 2017. godine promociju Edicije „Srbija 1914-1918“.