Nase Mesto

Književnost

Pesnici, pošaljite svoje radove na drugi Međunarodni konkurs „Pesmodari mira“

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - U znak sećanja na šahistkinju Slađanu Jovanović iz Mačvanskog Prnjavora koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1996. godine, raspisuje se Drugi Međunarodni književni konkurs pod nazivom "Pesmodari mira".

U Crvenki RASPISAN KONKURS za najbolju neobjavljenu pesmu za decu

CRVENKA - Organizacioni odbor Međunarodnog festivala pesnika za decu "Bulka" raspisuje nagradni književni konkurs za najbolju neobjavljenu pesmu za decu.
polovne knjige

Biblioteka u Odžacima organizovala tradicionalni haiku konkurs, proglašeni najbolji radovi

ODŽACI - Gradska biblioteka "Branko Radičević" iz Odžaka, ove godine je po 28. put organizovala međunarodni Haiku konkurs, čineći od ovog malog grada svojevrsnu prestonicu haiku umetnosti u našoj sredini.

U Vrbasu će se održati promocija monografije „Od muzičkog tečaja do OMŠ u Vrbasu“

VRBAS - Osnovna muzička škola u Vrbasu i Narodna biblioteka “Danilo Kiš“ Vas pozivaju na promociju monografije OMŠ Vrbasa “Od muzičkog tečaja do OMŠ u Vrbasu (1952-2017), autora Vladimira Uvalina.

(FOTO) U Kruščiću održano književno veče sa Miloradom Minjom Bulatovićem

KRUŠČIĆ – U subotu, 20. maja 2017. godine, u Maloj sali za sastanke Mesne zajednice Kruščić, održano je veče poezije Milorada Minje Bulatovića.

U Kucuri održana promocija knjige Melanije Rimar i Zmajevih dečijih igara

KUCURA – U OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri Melanija Rimar je juče, 30. maja, održala promociju svoje knjige „Da li mi verujete?“, ali je predstavila i 60. Zmajeve dečije igre koje će se u Novom Sadu i susednim mestima održati od 7. do 11. juna.

(FOTO) U Vrbasu održan 49. Festival poezije mladih

VRBAS - U Vrbasu je u periodu od 23. do 27. maja 2017. godine održana najstarija i jedna od najznačajnijih poetskih manifestacija u zemlji 49. po redu "Festival poezije mladih".

U Somboru će se održati Dan Laze Kostića po peti put – Venac Laze...

SOMBOR - Kulturna manifestacija Dan Laze Kostića održava se ove godine po peti put, u subotu 3. juna, na dan kada je davne 1909. godine Laza Kostić završio svoju najlepšu pesmu Santa Maria della Salute i poslao je Matici srpskoj da se štampa u njegovoj poslednjoj knjizi pesama.

Miroslav Malacko iz Ruskog Krstura PETI U SRBIJI u recitovanju

RUSKI KRSTUR – Na najvišem takmičenju recitatora u državi, u najjačoj konkurenciji – starijem uzrastu, Miroslav Miko Malacko iz Ruskog Krstura osvojio je visoko peto mesto.

Deca iz „Bubamare“ na festivalu Markovdanski susreti dece i pesnika – Panonija 2017.

KULA - Na Panoniji je u subotu, 13. maja 2017. godine održan festival koji okuplja najpoznatije predstavnike iz sveta muzike, likovne umetnosti i drame.

Poslovni adresar