Nase Mesto

Likovna umetnost

Izložba slika-instalacija umetnice Korine Gubik u PETAK U VRBASU

VRBAS - U petak, 15. decembra u 19:00 časova, u Likovnog galeriji Kulturnog centra Vrbasa, biće otvorena izložba slika-instalacija pod nazivom "Molim vas...napravi mi sliku", umetnice Korine Gubik iz Ade.

Izložba fotografija „U susret ruskom caru“ od sutra u Gimnaziji „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu

VRBAS - Srpska pravoslavna crkvena opština Vrbas, u saradnji sa Gimnazijom "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu, organizuje izložbu fotografija Svete carske porodice Romanov.

Slikarka Zorica Rac POKLONILA SLIKU Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli

KULA - Slikarka Zorica Rac iz Kule poklonila je u ponedeljak, 4. decembra 2017. sliku Školi za osnovno muzičko obrazovanje Kula. Ovim se nastavlja tradicija njenih poklona školama naše opštine.

U Likovnoj galeriji u Kuli otvorena izložba slika i crteža Miladina Šljukića

KULA - Izložba slika i crteža Miladina Šljukića otvorena je sinoć u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Kula i trajaće do kraja decembra 2017. godine.

„Paralelni svet“ Borisa Baranovskog u Likovnoj galeriji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa

VRBAS - U petak 1. decembra 2017. godine, u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa, sa početkom u 19:00 časova biće otvorena izložba fotografija "Paralelni svet" fotografa Borisa Baranovkog iz Vrbasa.

U četvrtak u Kuli IZLOŽBA SLIKA I CRTEŽA umetnika Miladina Šljukića

KULA - Izložba slika i crteža Miladina Šljukića biće otvorena u četvrtak 30. novembra u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli.

(VIDEO) Istorija sećanja je počela, održana izložba povodom 71 godine od kolonizacije Crnogoraca u...

KULA - Pedesetak članova kolonističkih porodica i njihovih potomaka iz Kule, okupilo se u subotu pre podne u jednoj od radnih prostorija preduzeća "Žitomedia", kako bi obnovili sećanje na prošlogodišnju gala priredbu i izložbu održanu povodom 70 godinu doseljenja prvih kolonističkih porodica iz Crne Gore na ovim prostorima.

U subotu otvaranje izložbe o DOSELJAVANJU CRNOGORACA u Kulu

KULA - U prostorijama firme “Žitomedija” u Kuli, u subotu, 25. novembra biće obeležena 71 godina od kolonizacije Crnogoraca u Kulu.

U subotu u Vrbasu izložba fotografije i plakata povodom manifestacije „Noć pozorišta“

VRBAS - U subotu, 25. novembra 2017. godine, u pasažu bioskopa "Jugoslavija" u Vrbasu u 11:00 časova biće otvorena izložba u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa i Foto Kino Kluba Vrbas.

(FOTO) „Poletarci“ u Beogradu! Mališanima podeljene nagrade na likovnim konkursima

OPŠTINA ODŽACI - Mališani Predškolske ustanove "Poletarac" iz opštine Odžaci nagrađeni su nedavno za svoje likovne radove na konkursima kompanije Forma Ideale i Međunarodnoj dečjoj izložbi lepih umetnosti Lidice 2017.

(FOTO) Osnovna škola „Petefi brigada“ iz Kule NA SVEČANOM PRIJEMU u Ambasadi Republike Češke

KULA - Na 45. Međunarodnoj dečjoj izložbi lepih umetnosti “Lidice 2017" U Republici Češkoj, Anastasija Džudžar, učenica osnovne škole “Petefi brigada” iz Kule, osvojila je nagradu.

(FOTO) Podeljene nagrade za najbolje likovne radove u okviru manifestacije „Mesec knjige“

SIVAC / KULA / CRVENKA - Narodna biblioteka Kula organizovala je 17. Novembra 2017. godine u Sivcu svečanost i dodelu nagrada najuspešnijim učesnicima likovnog konkursa, u okviru manifestacije „Mesec knjige“.

(FOTO) U Likovnoj galeriji u Kuli otvorena izložba povodom Dana opštine Kula

KULA - U organizaciji Udruženja književnih i likovnih stvaralaca "Staze" i Likovne galerije, održano je otvaranje likovne izložbe slikara iz opštine Kula povodom Dana opštine Kula.

Izložba slika i skulptura „Moj svet za moje prijatelje“ @ Likovna galerija Kulturnog centra...

VRBAS - U petak, 17. novembra 2017. godine, u 19:00 časova, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa će biti otvorena izložba slika i skulptura Ljubisava Srdanovića pod nazivom "Moj svet za moje prijatelje".

Klub „Staze“ organizuje izložbu slika pod nazivom „Dani Kule“

KULA - Povodom Dana opštine Kula, Književno likovni klub "Staze" i Likovna galerija organizuju izložbu likovnih stvaralaca pod nazivom "Dani Kule".

(FOTO) U Vrbasu otvorena izložba slika umetnika Save Mišića iz Niša

VRBAS - U subotu, 4. nonvembra 2017. godine, u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa, otvorena je osma samostalna izložba akademskog umetnika iz Niša, Save Mišića.

Slavica Mitrić i Snežana Davidović DOBITNICE PRVE NAGRADE na Smotri likovnih stvaralaca

KULA / KRUŠČIĆ / CRVENKA - U organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, u nedelju, 5. novembra 2017. godine, u kongresnom centru "Velika terasa" na Paliću, održana je 18. Smotra neakademskih likovnih umetnika Vojvodine.

U Kuli otvorena izložba slika i skulptura „Moj svet za moje prijatelje“, autora Ljubisava...

KULA - U prepunoj Galeriji Kulturnog centra u Kuli u četvrtak, 2. novembra otvorena je izložba slika i skulptura Ljubisava M. Srdanovića iz Vrbasa.

(FOTO) Deca pravila svoje knjige na festivalu u Odžacima

ODŽACI - Predškolska ustanova “Poletarac” po treći put je u Odžacima organizovala “Festival knjige” na kome su deca zajedno sa vaspitačima i roditeljima, pravila svoje knjige.

Još jedan LIKOVNI KONKURS ZA DECU: “Imam pravo da odrastam bezbrižno”

SOMBOR - Somborski edukativni centar raspisuje likovni konkurs za decu osnovnoškolskog uzrasta na temu “Imam pravo da odrastam bezbrižno”.

Izložba crteža Save Mišića @ Galerija Udruženja likovnih umetnika Vrbas

VRBAS - U subotu, 4. novembra, u Likovnoj galeriji Udruženja likovnih umetnika Vrbasa, biće otvorena izložba crteža Save Mišića, pod nazivom "Čovek". Otvaranje izložbe održaće se u 18:00 časova.

U sredu u Kuli otvaranje izložbe „Moj svet za moje prijatelje“ vrbaskog vajara Ljubisava...

KULA - U sredu, 1. novembra 2017. godine, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli biće otvorena izložba skulptura umetnika Ljubisava Srdanovića iz Vrbasa.

Deco, pošaljite radove U BELORUSIJU na Međunarodni likovni konkurs

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - U periodu od januara do marta 2018. godine, u Minsku, prestonici Belorusije, održaće se VI Međunarodno takmičenje dečjeg slikarstva pod nazivom "Druže se deca širom sveta".

Gimnazija za talentovane učenike „Boljaji“ raspisuje LIKOVNI KONKURS za učenike osnovnih škola

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike "Boljaji" u Senti raspisuje likovni konkurs za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole, na temu "Mrtva priroda".

Školski list vrbaske Gimnazije „Mladi dani“ dobio nagradu za NAJBOLJU NASLOVNU STRANU

VRBAS - Protekle nedelje objavljeni su rezultati sa ovogodišnjeg, drugog po redu takmičenja “BELLIST“ (Beogradsko listanje srednjoškolskih novina za školsku 2016/17. u organizaciji časopisa “Ogledalo“ Matematičke gimnazije u Beogradu).

TSV diskonti

ATI-Terming – Kula