Nase Mesto

Obrazovanje

Raspisan KONKURS za dodelu NOVČANIH NAKNADA – PODSTICAJA za studente romske nacionalnosti

ODŽACI - Opština Odžaci raspisala je Konkurs za dodelu novčanih naknada - podsticaja za studente romske nacionalnosti, koji studiraju na osnovnim akademskim studijama, na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija.
masinska-skola-tehnicka-mihajlo-pupin

Elektrotehničar obnovljivih izvora energije – Smer koji je POTEKAO IZ KULE

KULA / ZEMUN - Ove godine je još jedna srednja škola u Srbiji uvela smer "Elektrotehničar obnovljivih izvora energije". Radi se o Elektrotehničkoj školi "Zemun", a kakve to veze ima sa Kulom pročitajte u narednim redovima.

Aleksa Sekulić i Srna Batinić iz Crvenke UČESTVOVALI U FINALU Matematičke olimpijade

CRVENKA - Nedavno je održana dvanaesta po redu Dopisna matematička olimpijada koju organizuje Matematičko društvo "Arhimedes" u cilju promovisanja matematike među najmlađima.

Starijim žiteljima Bogojeva i Deronja PRUŽENA ŠANSA da završe osnovnu školu

DERONJE / BOGOJEVO - Žitelji Bogojeva i Deronja, koji sticajem okolnosti nisu bili u prilici da završe osnovnu školu, moći će to da urade zahvaljujući Školi za osnovno obrazovanje odraslih iz Sombora.
skola-isa-bajic

Pozivaju se svi učitelji i nastavnici da učestvuju na nagradnom konkursu DIGITALNA RIZNICA ZNANJA

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - U petak, 1. decembra 2017. godine, Izdavačka kuća "Bigz" je, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i kompanije VIP, raspisala nagradni konkurs "Digitalna riznica znanja".

Kompanija „Bambi“ donirala NOVU INTERAKTIVNU TABLU osnovcima u Sivcu

SIVAC - U ponedeljak, 4. decembra, u Osnovnoj školi "20. oktobar" u Sivcu postavljena nova interaktivna tabla sa pratećom opremom. Ona je montirana u kabinetu koji se koristi za održavanje nastave iz biologije, geografije, istorije i engleskog jezika.

(INTERVJU) Aleks Kovač: San mi je da postanem NAUČNIK

KULA - U poslednjih nekoliko godina, često smo pisali o velikim uspesima učenika Osnovne škole "Petefi Brigada", Aleksa Kovača. Sada, kada Aleks završava osnovnu školu, želeli smo da porazgovaramo sa njim i saznamo kako se tokom godina nosio sa tolikim uspehom i kakvi su mu planovi za budućnost.

Čak 330 učenika Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ učestvovalo na Međunarodnom takmičenju „Dabar“

VRBAS - U ponedeljak, 20. novembra 2017. godine počelo je takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola.

U vrbaskoj Gimnaziji održana promocija organizacije „AFS Interkultura Srbija“, deli se DESET STIPENDIJA za...

VRBAS - U Svečanoj sali Gimnazije "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu obeležena je desetogodišnjica organizacije "AFS Interkultura Srbija", a održana je i promocija onoga čime se ova organizacija bavi.

Učenici OŠ „20. oktobar“ iz Vrbasa naučili kako da BEZBEDNO koriste internet

VRBAS - Osnovna škola "20. oktobar" iz Vrbasa nastavlja saradnju sa Fondacijom Tijana Jurić i sa velikim zadovoljstvom prati njihove korake.

Saradnice Narodne banke Srbije ODRŽALE PREDAVANJE učenicima Ekonomske škole u Kuli

KULA - U petak, 1. decembra, Narodna banka Srbije je u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Kula, organizovala edukaciju „Zakoračite u svet finansija” za učenike Ekonomsko-trgovinske škole.

(FOTO) ETŠ Kula dobitnik SPECIJALNOG PRIZNANJA na Međunarodnom sajmu etno hrane i pića

KULA - U Beogradu je od 22. do 25. novembra 2017. godine održana najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.
opština odžaci

Objavljena RANG LISTA STUDENATA opštine Odžaci koji su DOBILI STIPENDIJU

OPŠTINA ODŽACI - Opštinsko veće opštine Odžaci je donelo odluku o dodeli 15 stipendija studentima deficitarnih struka za školsku 2017/2018. godinu.

Učenici SSŠ „4. juli“ u Vrbasu učestvovali na informatičkom takmičenju „Dabar“

VRBAS - U periodu od 20. do 24. novembra 2017. godine, u Srednjoj stručnoj školi "4. juli" u Vrbasu održano je međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“.

(FOTO) Vrbaski gimnazijalci prisustvovali edukativnoj radionici Recan fonda „Za čistije i zelenije škole u...

VRBAS - U sredu 22. novembra 2017. godine, u Svečanoj sali Gimnazije "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu održano je zanimljivo predavanje u organizaciji „Recan fonda“ Srbije i projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

(FOTO) Gimnazija i ekonomska škola iz Odžaka obeležila svoj dan

ODŽACI - U petak, 24. novembra, svečano je obeležen dan Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka.

Kako da ZARADITE NA BERZI? Saznajte na predavanju u sali Regionalne privredne komore u...

SOMBOR / ODŽACI - Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Sombor i Škola za trgovanje na berzi “Forex-Berza-Edukacija” organizuju predavanje “Berza kao mogućnost u današnjem poslovnom okruženju. Kako funkcioniše berza i kako zaraditi novac pomoću nje?”.

(FOTO) Učenici iz Kucure se upoznali sa reciklažom otpadnih limenki i DOBILI NEŠTO NA...

KUCURA - U Osnovnoj školi "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri učenicima je nedavno održano predavanje čija je glavna tema bila reciklaža otpadnih limenki.

(FOTO) Učenice Ekonomske škole u Kuli NAGRAĐENE NA KONKURSU povodom Meseca knjige

KULA - U četvrtak, 23. novembra, u prostorijama Narodne biblioteke u Kuli, učenicama Ekonomsko-trgovinske škole u Kuli uručene su nagrade za radove poslate na literarni konkurs koji je organizovan u okviru manifestacije „Mesec knjige“.

(FOTO) Učenici iz Crvenke prisustvovali OSVEŠTANJU SLAVSKIH KOLAČA i naučili kako se obeležava slava

CRVENKA - Ovih dana učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Crvenki su prisustvovali liturgijama koje se održavaju u crkvi prilikom obeležavanja važnijih verskih praznika.

Raspisan KONKURS ZA OPREMANJE škola, ustanova učeničkog standarda i predškolskih ustanova

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisao je konkurs za finansiranje i sufinansiranje nabavke opreme za ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolske ustanove na teritoriji AP Vojvodine. Prijave su do 30. novembra.

(FOTO) Učenici Srednje stručne škole Crvenka uredili dvorište OŠ Isa Bajić u Kuli

KULA / CRVENKA - Učenici i nastavnici Srednje stručne škole u Crvenki, smer tehničar hortikulture, sproveli su akciju ulepšavanja dvorišta Osnovne škole „Isa Bajić“ u Kuli.

Učenici osnovne škole iz Ratkova uče programiranje UZ POMOĆ ROBOTA

RATKOVO - Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova učestvovala je na konkursu u okviru programa “Bitka za znanje” i akcije “KODiranje” koje sprovodi Fond B92.

(VIDEO) Mališani iz vrtića Đanić u Somboru imaju nastavu I NA NEMAČKOM

SOMBOR - Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predstavnici Udruženja Nemaca „Gerhard“ obišli su u utorak, 21. novembra vrtić „Đanić“, u kome se izvodi bilingualna nastava.
petefi

Aleks Kovač PRVI U MATEMATICI, učenici nižih razreda nagrađeni povodom „Meseca knjige“

KULA - Učenici Osnovne škole "Petefi brigada" iz Kule nedavno su učestvovali na nekoliko takmičenja iz različitih predmeta i ostvarili uspeh.