Nase Mesto

Obrazovanje

(FOTO) U Somboru održana radionica “Život bez nasilja za svako dete”

SOMBOR - U okviru projekta “Život bez nasilja – za svako dete, Udruženi u zaštiti dece od nasilja” koji podržavaju Evropska unija, UNICEF Srbija i Ministarstva zdravlja, rada i prosvete u subotu je, u prostorijama Somborskog edukativnog centra, održana radionica za mlade na temu zaštite dece od zlostavljanja i zanemarivanja.

(FOTO) Tehnička škola u Odžacima dobila NAJSAVREMENIJE KABINETE za mehatroniku

ODŽACI - Povodom Dana škole, u Tehničkoj školi Odžaci su u petak, 13. oktobra otvorena dva najsavremenija kabineta za tehničare mehatronike. Nabavku potrebne opreme finansirala je lokalna samouprava u Odžacima.

(FOTO) U liparskoj školi počelo predavanje na temu „Policija je zaštitnik dece“

LIPAR - Ministarastvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja potpisali su 26. juna 2017. godine Protokol o saradnji na programu "Osnovi bezbednosti dece".

(VIDEO) Učenik iz Paragvaja u vrbaskoj Gimnaziji VEĆ PROPRIČAO SRPSKI

VRBAS - Gimnazija "Žarko Zrenjanin" iz Vrbasa i ove godine nastavlja saradnju sa organizacijom "Interkultura Srbija", pa je u okviru programa razmene učenika u odeljenje IV6 došao učenik iz Paragvaja – Isak Izrael Sanabria.

PU „Poletarac“ organizuje BESPLATNE IGRAONICE za decu opštine Odžaci

OPŠTINA ODŽACI - Predškolska ustanova "Poletarac" iz Odžaka organizuje besplatne igraonice za decu od 3 do 5,5 godina u svim svojim objektima poludnevnog boravka opštine Odžaci.

(FOTO) U Deronjama otvorena ŠKOLICA ŽIVOTA, Fondacije Novak Đoković

DERONJE - Novak Đoković fondacija je u sredu, 11. oktobra, u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, otvorila jedanaestu po redu Školicu života u Deronjama.

Studenti arheologije iz Beograda DOŠLI U ODŽAKE PO PRAKTIČNO ZNANJE

ODŽACI - Troje studenata arheologije sa Filozofskog fakulteta u Beogradu od 27. septembra nalaze se na studentskoj praksi u Muzejskoj jedinici u Odžacima, gde rade na obradi arheološkog materijala u okviru projekta profesorice Sofije Stefanović.

Kviz „Zabavna matematika“ okupio osnovce iz Krstura i Kucure

RUSKI KRSTUR / KUCURA - U utorak, 3. oktobra 2017. godine, u Osnovnoj školi „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, održan je kviz "Zabavna matematika". Kviz je organizovan povodom proslave Dečije nedelje.

(FOTO) Ekološki pokret Odžaka predavanje o Arhuskoj konvenciji završio u Ratkovu

RATKOVO - Predavanjem u OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ u Ratkovu u ponedeljak, 9. oktobra, Ekološki pokret Odžaka održao je poslednje u seriji predavanja o Arhuskoj konvenciji za učenike osmih razreda osnovnih škola u odžačkoj opštini, u okviru ostvarivanja CSOnnect projekta.

Završena Dečija nedelja, škole je obeležile nizom aktivnosti

CRVENKA / LIPAR / ODŽACI / VRBAS - Od 2. do 8. oktobra 2017. godine, širom Srbije je održana Dečija nedelja, praćena različitim aktivnostima koje su organizovale uglavnom osnovne, ali i neke srednje škole.