Nase Mesto

Omladina

Branko Beronja i Dunja Ignjatović – IZUZETNI TALENTI odžačke Gimnazije i ekonomske škole

ODŽACI - Gimnazija i ekonomska škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Odžaka iznedrila je veliki broj talentovanih đaka, a među njima su i Branko Beronja i Dunja Ignjatović.

(FOTO) U Somboru održana Skupština Nacionalne asocijacije praktičara omladinskog rada – NAPOR

SOMBOR - Proteklog vikenda (25. i 26. novembra) u Somboru je održana redovna Skupština Nacionalne asocijacije praktičara omladinskog rada – NAPOR.

Radna akcija u Kucuri! Učenici osnovne škole i članovi KUM-a ULEPŠAVAJU ŠKOLSKO DVORIŠTE

KUCURA - Učenici Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" iz Kucure rešili su da, uz pomoć Kucurskog udruženja mladih, ulepšaju dvorište svoje škole.

Učenici, napišite sastav na nemačkom jeziku i OSVOJITE PUTOVANJE U BEČ!

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - „Deutscher Schulverein“ – Udruženje za negovanje i usavršavanje nemačkog jezika i nemačko Udruženje „Maria Theresiopolis“, Subotica pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola u kojima se uči nemački kao prvi ili drugi strani jezik na učešće na takmičenju za pisanje sastava na nemačkom jeziku.

Učenici vrbaske gimnazije se vratili sa UNESCO kampa u Kikindi i ovo su njihovi...

VRBAS - Gimnazija "Žarko Zrenjanin" iz Vrbasa je tokom prethodnog vikenda, prvi put uzela učešće u realizaciji programa UNESCO kampa, čiji je organizator i domaćin ove godine bila Gimnazija „Dušan Vasiljev“ iz Kikinde, inače dugogodišnja članica UNESCO organizacije.

(FOTO) U Ekonomskoj školi u Kuli održane DVE RADIONICE „Haver Srbija“ o progonu Jevreja

KULA - Povodom 9. novembra, dana kada se sećamo Noći pogroma koji se desio širom Nemačke i Austrije 1938, usmeren protiv jevrejskih građana, u Ekonomskoj školi u Kuli će se tokom novembra organzovati, radionice, javni časovi, projekcije i predavanja na ovu temu.

(VIDEO) Đacima generacije Zapadnobačkog okruga DODELJENE KOVANICE sa likovima znamenitih ličnosti

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Đaci generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije Zapadnobačkog upravnog okruga tradicionalno su i ove godine dobili kovanice sa likovima znamenitih ličnosti.

Ekološki pokret Vrbasa održao radionicu u SSŠ „4. juli“ u Vrbasu

VRBAS - Ekološki pokret Vrbasa je u ponedeljak, 6. novembra održao multimedijalnu radionicu za učenike SSŠ "4. juli" u Vrbasu, na temu energetske efikasnosti u domaćinstvima i mogući civilni uticaj na energetske politike države.

(FOTO) Mali maturanti iz Sivca bili na TRODNEVNOJ EKSKURZIJI NA ZLATIBORU i evo šta...

SIVAC - Učenici osmog razreda Osnovne škole "20. oktobar" iz Sivca su 29, 30. i 31. oktobra bili na trodnevnoj ekskurziji na Zlatiboru.

(FOTO) Odred izviđača „Sinđelić“ iz Odžaka se upoznao sa vatrogastvom i streličarstvom

ODŽACI - U subotu, 28. oktobra, u Odžacima je održan zbor članova Odreda izviđača “Sinđelić” i obuka iz protivpožarne zaštite i streljaštva za mlade izviđače.

(FOTO) Građani Vrbasa IZGUBILI NADU da će se zagađeni kanal očistiti

VRBAS - U petak i subotu, Ekološki pokret Vrbasa organizovao je dve aktivnosti u saradnji sa Srednjom stručnom školom "4. juli" iz Vrbasa.

Studenti i srednjoškolci, PAŽNJA! Prijavite se u EVROPSKU ŠKOLU DEBATE

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Projekat Evropske unije "EUTEKA - EU u vašoj biblioteci" raspisuje konkurs za četvrtu generaciju polaznika „Evropske škole debate“. Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci i studenti.

(FOTO) Mališani u akciji! Crveni krst Vrbasa promovisao svoje programe

VRBAS - U utorak, 10. oktobra, na platou ispred Opštine u Vrbasu, a na poziv udruženja "Galium", dve volonterke Crvenog krsta Vrbasa Jasmina i Tamara, promovisale su programe ove organizacije, zajedno sa njenim podmlatkom.

Novak Đoković fondacija u Deronjama otvara ŠKOLICU ŽIVOTA

DERONJE - Svečano otvaranje će se održati u sredu, 11. oktobra 2017. godine, sa početkom od 11 časova u objekatu „Čarolija” Predškolske ustanove „Poletarac” u Deronjama.

(FOTO) Sivački prvačići posetili mlađe drugare u vrtiću, dan proveden U IGRI I SMEHU

SIVAC - Tokom Dečije nedelje, najmlađi učenici Osnovne škole "20. oktobar" Sivac su sa učiteljicama Natašom Šarančić i Isidorom Viola posetili vrtić.

(FOTO) Pravi doživljaj za mališane! Najmlađi Odžačani uživali u HAOS ANIMATORIMA

ODŽACI - Dečija nedelja obeležava se u Odžacima različitim aktivnostima. Na platou Sportsko-poslovnog centra u četvrtak je decu zabavljao tim animatora “Haos animatori”, a program za najmlađe organizovala je Turistička organizacija opštine Odžaci u saradnji sa Mesnom zajednicom Odžaci.

(FOTO) Udruženje Korak mladih iz Bačkog Dobrog Polja organizovalo OSNIVAČKU ŽURKU

BAČKO DOBRO POLJE - U subotu, 2. septembra 2017. godine, u Bačkom Dobrom Polju održana je osnivačka žurka Udruženja građana "Korak mladih".

(FOTO) Za svoj trud, nagrađeni Jovan Jovkić iz Odžaka i Vanja Popović iz S....

ODŽACI / SRPSKI MILETIĆ - Jovan Jovkić iz Odžaka i Vanja Popović iz Srpskog Miletića nagrađeni su od strane Fonda za mlade talente Republike Srbije za ostvarene rezultate i uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2016. godine.

(FOTO) Učenici iz opštine Kula putovali u Švajcarsku i EVO ŠTA SU SVE TAMO...

KULA - U okviru interkulturalne razmene koju organizuje „Pestalozzi Children`s Foundation“ iz Švajcarske sa lokalnim partnerom, 15 iz opštine Kula učestvovalo je u ovom programu.

Crveni krst Odžaci organizuje obuku za članove odreda izviđača „Sinđelić“

ODŽACI - Na poziv starešine odreda izviđača „Sinđelić“ Odžaci Miodraga Parabuckog, Crveni krst Odžaci će realizovati osnovnu obuku u pružanju Prve pomoći za njihova 32 člana.

Milijana Jovanović iz Crvenog krsta Odžaci obučavaće u Vlasotincu nove volontere

ODŽACI - Po programu Crvenog krsta Srbije u Vlasotincu će u periodu od 20. do 24. avgusta 2017. godine biti realizovana obuka novih volontera za sticanje zvanja edukator u programu borbe protiv trgovine ljudima.

(FOTO) (VIDEO) Muzikom na točkovima i večernjim koncertom u Somboru proslavljen Međunarodni dan mladih

SOMBOR - U subotu, 12. avgusta 2017. godine, u Somboru je održana dugonajavljivana manifestacija "Somborsko leto za mlade", "Muzika na točkovima" i večernji koncert.

PAŽNJA! Kucursko udruženje mladih U POTRAZI ZA VOLONTERIMA

KUCURA - Kucursko udruženje mladih raspisalo je konkurs za volontere koji znaju da crtaju, kreativni su i komunikativni, a uslov je da imaju više od 13 godina.

Objavljeni rezultati konkursa „Mladi su zakon“, ova udruženja će DOBITI NOVČANA SREDSTVA

SOMBOR - Na konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u okviru programa „Mladi su zakon” prijavilo se 15 udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa sa teritorije tri navedena okruga iz Vojvodine.

(INTERVJU) Dunja Dačić iz benda „Dojo“ povodom predstojećeg koncerta u Vrbasu

VRBAS - Neobičan četverac održaće sutra u Vrbasu svoj drugi koncert kao bend "Dojo", a povodom toga, razgovarali smo sa Dunjom Dačić koja predvodi bend.