Nase Mesto

Ekologija

Sprovedena anketa među Vrbašanima, građani ZABRINUTI ZA SVOJE ZDRAVLJE

VRBAS - Volonteri Ekološkog pokreta Vrbasa, članovi "Zelenog tima" Gimnazije "Žarko Zrenjanin" i Srednje stručne škole "4. juli" sproveli su u subotu, 9. decembra u centru Vrbasa aneketu koja se tiče uloge pojedinca u adaptaciji na klimatske promene.

(FOTO) Vrbaski gimnazijalci prisustvovali edukativnoj radionici Recan fonda „Za čistije i zelenije škole u...

VRBAS - U sredu 22. novembra 2017. godine, u Svečanoj sali Gimnazije "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu održano je zanimljivo predavanje u organizaciji „Recan fonda“ Srbije i projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

(FOTO) Učenici iz Kucure se upoznali sa reciklažom otpadnih limenki i DOBILI NEŠTO NA...

KUCURA - U Osnovnoj školi "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri učenicima je nedavno održano predavanje čija je glavna tema bila reciklaža otpadnih limenki.

(FOTO) Za čistije i zelenije škole u Vojvodini – OŠ „Vuk Karadžić“ jača ekološku...

CRVENKA - Bibliotekar Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Crvenke Svetlana Caušević dala je svoj doprinos projektu „Čistije i zelenije škole Vojvodine" u koji je škola i ove godine uključena, promovušući učenicima i nižeg i višeg uzrasta bibliotečke publikacije sa temom ekologije.

Vrbašani, skupite lišće, Komunalac najavio akciju ODNOŠENJA BILJNOG OTPADA

VRBAS - Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ iz Vrbasa će u subotu, 18. novembra, odnositi biljni otpad iz domaćinstava na teritoriji Vrbasa. Ovo je prva ovogodišnja akcija odnošenja biljnog otpada.

Ekološki pokret Vrbasa održao radionicu u SSŠ „4. juli“ u Vrbasu

VRBAS - Ekološki pokret Vrbasa je u ponedeljak, 6. novembra održao multimedijalnu radionicu za učenike SSŠ "4. juli" u Vrbasu, na temu energetske efikasnosti u domaćinstvima i mogući civilni uticaj na energetske politike države.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Crvenke DOBILA KAVEZ ZA PET AMBALAŽU

CRVENKA - Osnovna škola "Vuk Karadžić" iz Crvenke rešila je da se više ekološki angažuje i odlučila da nabavi kontejnere za reciklažu.

Ekološki pokret Odžaka: Brestovčani NAPALI KATIĆA, a on zaslužan za prašinu koja se digla

ODŽACI / BAČKI BRESTOVAC - Iziritirani izjavama koje su za odžačke "Naše novine" dali zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Brestkom", kao i komentarima na "Fejsbuku", Ekološki pokret Odžaka se obratio javnosti, a mi vam njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

Posle scena koje su UZNEMIRILE JAVNOST, na stočnom groblju u Brestovcu najavljeno POSTAVLJANJE KAMERA

BAČKI BRESTOVAC - Leševi uginulih životinja, razbacani u blizini stočnog groblja u Bačkom Brestovcu i pas zavezan za kosti raspalog leša krave, objavljeni u pojedinim elektronskim i štampanim medijima i putem društvenih mreža, uznemirili su nedavno javnost u Srbiji.

(FOTO) Ekološki pokret Vrbasa postavio novu INFO TABLU u Ravnom Selu

RAVNO SELO - Uz tehničku podršku JKP "Komunalac" iz Vrbasa, Ekološki pokret Vrbasa postavio je još jednu info tablu sa ekološkim panoom ispred Mesne zajednice u Ravnom Selu.

(FOTO) Vredni učenici iz Kucure učestvovali u akciji čišćenja obale kanala

KUCURA - U petak, 13. oktobra 2017. godine, u Kucuri je održana je radna akcija na čišćenja okoline kucurskog kanala, u kojoj su učestvovali učenici Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo".

Prijavite svoju školu na BESPLATNU AKCIJU ČIŠĆENJA koju organizuju Udruženje „Novi Sad“ i kompanija...

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Udruženje građana “Novi Sad” iz Novog Sada u novembru pokreće novu edukativno-ekološku kampanju za čistije škole u Vojvodini, u saradnji sa kompanijom “House ZR” iz Zrenjanina koja donira sredstva za uklanjanje grafita iscrtanih markerima.

(FOTO) Ekološki pokret Vrbasa održao radionicu i Okrugli sto na temu adaptacije na klimatske...

VRBAS - Ekološki pokret Vrbasa nastavio je sa rafalima oktobarskog aktivizma, izvođenjem radionice i Okruglog stola na temu prevencije rizika od posledica klimatskih promene.

(FOTO) (VIDEO) „Nama je ovde do Boga teško!“ – Zelena patrola posetila najzagađeniji KANAL...

VRBAS - "Zelena patrola", koja svoje emisije posvećuje ekološkim katastrofama širom naše zemlje, posetila je ovih dana i Vrbas kako bi gledaoce upoznala sa najzagađenijim kanalom u Evropi.

(FOTO) Građani Vrbasa IZGUBILI NADU da će se zagađeni kanal očistiti

VRBAS - U petak i subotu, Ekološki pokret Vrbasa organizovao je dve aktivnosti u saradnji sa Srednjom stručnom školom "4. juli" iz Vrbasa.

Kucursko udruženje mladih će različitim akcijama obeležiti Dan smanjenja rizika od prirodnih katastrofa

KUCURA - Kucursko udruženje mladih danas kreće sa serijom akcija povodom dana posvećenog prirodnim katastrofama.

Učestvujte u programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, najuspešnijim ustanovama SLEDI NAGADA

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisao je poziv za učešće u programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” u školskoj 2017/2018. godini.

Ekološki pokret Vrbasa: Da li je čišćenje Velikog bačkog kanala KONAČNO NA VIDIKU?

VRBAS - Ekološki pokret Vrbasa je u sredu, 11. oktobra prisustvovao sednici Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine APV, uz razumevanje i dobru volju predsednika Odbora, Branislave Jeftić.

U Kuli, Somboru i Odžacima u toku UREĐENJE KANALSKE MREŽE

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Radovi u okviru ovogodišnjeg programa sufinansiranja Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstsvo i lokalnih samouprava, počeli su u nekoliko opština.

Mladi aktivisti SEC-a sproveli akciju pod motom “Podignimo svest za čistiji svet”

SOMBOR - Mladi aktivisti Somborskog edukativnog centra su u petak 29. Septembra u popodnevnim časovima, kod fontane na glavnoj ulici u Somboru sproveli interaktivnu akciju kroz koju su nastojali da sugrađanima podignu svest o značaju aktivizma u oblasti zaštite životne sredine.

Sutra u Vrbasu akcija odnošenja KABASTOG OTPADA, nastavlja se i uređenje groblja

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Vrbas obaveštava javnost da će se u subotu, 7. oktobra održati akcija odnošenja kabastog smeća, ali i da se nastavlja sa uređenjem groblja zbog predstojećih Zadušnica.

(FOTO) (VIDEO) Ekološki pokret Vrbasa i mališani iz OŠ „20. oktobar“ SANIRALI GRAFITE

VRBAS - U saradnji i uz razumevanje rukovodstva škole "20. oktobar" iz Vrbasa, Ekološki pokret Vrbasa je u četvrtak, 5. oktobra organizovao akciju sanacije ružnih grafita sa fasade III mesne zajednice u Vrbasu. Izvođači radova bili su članovi ekološke sekcije ove škole.

(FOTO) (VIDEO) Čuvajmo svoj grad: MALIŠANI U AKCIJI čišćenja Vrbasa

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Vrbas, u saradnji sa Opštinom Vrbas, Ekološkim pokretom Vrbasa i vrbaskim osnovnim školama, je u petak, na centralnom gradskom trgu u Vrbasu, organizovalo edukativno-ekološku akciju „Čuvajmo svoj grad".

U Vrbasu najavljena JOŠ JEDNA akcija čišćenja u susret Dečjoj nedelji

VRBAS - U Vrbasu će biti organizovana još jedna akcija čišćenja grada, čiji je cilj da se oni najmlađi nauče da vode računa o svojoj okolini.

Vrbašani, PRIPREMITE KABASTI OTPAD! Najavljena još jedna akcija čišćenja

VRBAS - Druga ovogodišnja akcija odnošenja kabastog otpada iz vrbaskih domaćinstava biće organizovana u subotu, 7. oktobra, najavljuju iz PJ „Čistoća“.