Nase Mesto

Ekologija

Ekologija

(FOTO) Organizovana akcija uređenja izletišta i priobalja u Kucuri

KUCURA - Uz učešće mnogobrojnih partnera, Ekološki pokret Vrbasa juče je organizovao akciju uređenja izletišta i priobalja u Kucuri, kraj prevodnice.

(VIDEO) (FOTO) Zelena patrola: Život pored naftne bušotine – KO TO TAMO BUŠI?

KULA / VRBAS - U okolini Srbobrana, kao i na prostoru opština Vrbas i Kula, od 2014. godine NIS GAZPROM NJEFT istražuje prisustvo nafte i gasa.

Saopštenje Ekološkog pokreta Odžaci povodom konkursa za finansiranje udruženja

ODŽACI - Ekološki pokret Odžaka je na ovogodišnjem Javnom konkursu Opštine Odžaci za sufinansiranje programa ostalih udruženja građana dobio 65.000,00 dinara. Povodom toga, izdali su saopštenje koje prenosimo u celosti.

Održana radionica o reciklaži u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri

KUCURA – Povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje, juče su u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri Ekološki pokret Vrbasa i JKP „Komunalac“ učenicima petog razreda održali radionicu o reciklaži.

(FOTO) Đaci u Bogojevu učili o Arhuskoj konvenciji

BOGOJEVO - U četvrtak, 20. aprila 2017. godine, Ekološki pokret Odžaka nastavio je predavanja o Arhuskoj konvenciji. Predavanje je održano u Osnovna škola „Jožef Atila“ u Bogojevu.

U Kucuri održana radionica u susret DANU PLANETE

KUCURA - U susret Danu planete, uz partnerstvo sa ekipom marketinga Javno komunalnog preduzeća "Komunalac" iz Vrbasa i susretljivost rukovodstva škole "Bratstvo-jedinstvo" u Kucuri, izvedena je ekološka radionica sa učenicima petog razreda.

Zbog gustog dima, Ekološki pokret Vrbas PODNEO TRI PRIJAVE protiv Vital-a

VRBAS - Posle višednevnog zaprašivanja Vrbasa oblacima gustog dima i krupne, lepljive čađi, Ekološki pokret Vrbasa podneo je tri prijave protiv "Vital"-a, fabrike ulja i biljnih masti koji posluje u okviru holdinga "Invej", čiji je vlasnik Predrag Ranković Peconi.

Dođite na EVROPSKE DANE SUNCA u Kuli

KULA - U organizaciji Društva za obnovljive izvore energije STŠ “Mihajlo Pupin” iz Kule, Centra za energetsku efikasnost i primenjenu ekologiju – Beograd i opštine Kula, održaće se osma manifestacija i stručni skup „Evropski dani sunca u Kuli“.

Učenici iz Kucure i B. D. Polja ODUŠEVLJENI radionicama na temu vode

VRBAS / KUCURA / BAČKO DOBRO POLJE - Povodom Svetskog dana voda, 22. marta, prestavnici JKP „Komunalac" Vrbas posetili su OŠ „Vuk Karadžić“ u Bačkom Dobrom Polju i OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ u Kucuri sa željom da najmlađe podsete na značaj vodnog resursa i edukuju ih o značaju vode za ljudski organizam i živi svet na planeti, o potrebi i načinu obezbeđenja sveže pitke vode, kao i o važnosti štednje ovog resursa.

(FOTO) Ekološki pokret Vrbasa obeležio SVETSKI DAN VODA u Kucuri

KUCURA / VRBAS - Ekološki pokret Vrbasa obeležio je Svetski Dan voda sa dva događaja u Kucuri. Gostovali su u Mesnoj zajednici na Okruglom stolu Karitasa, a za grupu osnovaca, u saradnji sa Osnovnom školom "Bratstvo-jedinstvo", organizovali su radionicu na temu važnosti voda.