Nase Mesto

Nacionalne zajednice

U Vrbasu danas počinje 39. Festival folklornih tradicija Vojvodine

VRBAS - U petak, 22. septembra 2017. godine, u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu, počinje 39. Festival folklornih tradicija Vojvodine.
mađarsko državljanstvo

Do mađarskog pasoša ISKLJUČIVO uz dobro poznavanje mađarskog jezika

OPŠTINA KULA - Ranije smo najavili da će službenici konzulata Mađarske 7. novembra u Mađarskom kulturnom centru "Nepker" u Kuli preuzimati zahteve za mađarsko državljanstvo.

Golijani, požurite! Rasprodato VIŠE OD POLA KARATA za Golijsko veče u Vrbasu

VRBAS - U subotu, 7. oktobra 2017. godine, u Vrbasu će se, u organizaciji Zavičajnog udruženja Golijana Vrbas održati Golijsko veče.

Konkurs za dodelu stipendija srednjoškolcima romske nacionalnosti

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je konkurs za izbor učenika romske nacionalnosti upisanih u srednje škole za dodelu stipendija za školsku 2017/2018. godinu. Rok za prijavu je do 14. oktobra.
mađarsko državljanstvo

Želite da postanete mađarski državljanin? Dođite u Nepker i prijavite se!

KULA - U utorak, 7. novembra 2017. godine, Mađarski kulturni centar "Nepker" posetiće službenici Generalnog konzulata Mađarske iz Subotice.

(FOTO) U katoličkoj crkvi u Kuli održana SVETA MISA za početak školske godine

KULA - U nedelju, 10. septembra 2017. godine, u rimokatoličkoj crkvi u Kuli održana je Sveta Misa za početak školske godine.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara obišao romsko naselje u Bogojevu, stanovnicima PODELJEN HLEB

BOGOJEVO - Pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je u subotu 15. jula 2017. godine obišao romsko naselje u Bogojevu.

Rusinskom domu u Kucuri potrebna pomoć, opština Vrbas USKAČE

VRBAS / KUCURA – Predstavnici Nacionalnog saveta Rusina i Kulturno-umetničkog društva „Žetva“ u sredu, 12. jula, posetili su predsednika Opštine Vrbas Milana Glušca i razgovarali o završetku i uređenju prostorija Rusinskog doma u Kucuri.

(FOTO) Završen Festival „Crvena ruža“ simbol i prva asocijacija na Rusine

RUSKI KRSTUR – U subotu, 1. jula, u Ruskom Krsturu održan je svečani koncert „Nasred široke ravnice“ na 56. Festivalu rusinske kulture „Crvena ruža“.

Ruski Krstur ugostio učenike i nastavnike iz Slovačke

RUSKI KRSTUR - Predstavnici Osnovne škole iz Zemplinske Teplice, iz Slovačke, bili su od 8. do 11. juna u poseti školi „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu.

Poslovni adresar