Nase Mesto

Nacionalne zajednice

Nacionalne zajednice

Pomoćnik pokrajinskog sekretara obišao romsko naselje u Bogojevu, stanovnicima PODELJEN HLEB

BOGOJEVO - Pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je u subotu 15. jula 2017. godine obišao romsko naselje u Bogojevu.

Rusinskom domu u Kucuri potrebna pomoć, opština Vrbas USKAČE

VRBAS / KUCURA – Predstavnici Nacionalnog saveta Rusina i Kulturno-umetničkog društva „Žetva“ u sredu, 12. jula, posetili su predsednika Opštine Vrbas Milana Glušca i razgovarali o završetku i uređenju prostorija Rusinskog doma u Kucuri.

(FOTO) Završen Festival „Crvena ruža“ simbol i prva asocijacija na Rusine

RUSKI KRSTUR – U subotu, 1. jula, u Ruskom Krsturu održan je svečani koncert „Nasred široke ravnice“ na 56. Festivalu rusinske kulture „Crvena ruža“.

Ruski Krstur ugostio učenike i nastavnike iz Slovačke

RUSKI KRSTUR - Predstavnici Osnovne škole iz Zemplinske Teplice, iz Slovačke, bili su od 8. do 11. juna u poseti školi „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu.

Savet slovačke nacionalne manjine raspisao NOVINARSKI KONKURS

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine raspisao je 9. maja 2017. godine 6. konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova Kolarova“ za najbolji medijski proizvod o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji. Konkurs traje do 15. jula 2017. godine.

KUD Ivan Senjuk organizuje veče Tarasa Ševčenka

KULA - KUD "Ivan Senjuk" i ove godine organizuje veče Tarasa Ševčenka, koje će se održati u nedelju. 

Održana REDOVNA SKUPŠTINA KUD-a „Ivan Senjuk“ Kula

KULA - U nedelju 19. marta 2017. godine u prostorijama Društva održana je redovna Skupština KUD „Ivan Senjuk“ Kula.

Sastali se CRNOGORCI U VRBASU: Situacija u Nacionalnom savetu evidentno loša

VRBAS - U sklopu radne posete Srbiji, direktor Uprave za dijasporu Crne Gore mr Predrag Mitrović se, 25. januara u Vrbasu, sastao sa članovima Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

NACIONALNI PRAZNIK Rusina obeležen i u Kucuri

KUCURA - U Domu kulture u Kucuri juče je održan svečani program povodom Nacionalnog praznika Rusina. Program je organizovala Područna kancelarija Nacionalnog saveta (NS) Rusina u Kucuri.

Obeležen Nacionalni PRAZNIK RUSINA u Srbiji

BIKIĆ / ŠID - Intoniranjem himne Republike Srbije i svečane pesme Rusina u Srbiji, koju je otpevao Mešoviti hor Doma kulture Ruski Krstur u pratnji Tamburaškog orkestra Doma kulture Ruski Krstur, pod dirigentstvom Mirona Sivča u subotu, 14. januara uveče, počela je Svečana akademija na Centralnoj svečanosti povodom Nacionalnog praznika Rusina u Srbiji, kojoj je ove godine domaćin bio Bikić Do. Akademija je održana u sali Kulturno-obrazovnog centra u Šidu.