Nase Mesto

Nacionalne zajednice

Nacionalne zajednice

Savet slovačke nacionalne manjine raspisao NOVINARSKI KONKURS

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine raspisao je 9. maja 2017. godine 6. konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova Kolarova“ za najbolji medijski proizvod o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji. Konkurs traje do 15. jula 2017. godine.

KUD Ivan Senjuk organizuje veče Tarasa Ševčenka

KULA - KUD "Ivan Senjuk" i ove godine organizuje veče Tarasa Ševčenka, koje će se održati u nedelju. 

Održana REDOVNA SKUPŠTINA KUD-a „Ivan Senjuk“ Kula

KULA - U nedelju 19. marta 2017. godine u prostorijama Društva održana je redovna Skupština KUD „Ivan Senjuk“ Kula.

Sastali se CRNOGORCI U VRBASU: Situacija u Nacionalnom savetu evidentno loša

VRBAS - U sklopu radne posete Srbiji, direktor Uprave za dijasporu Crne Gore mr Predrag Mitrović se, 25. januara u Vrbasu, sastao sa članovima Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

NACIONALNI PRAZNIK Rusina obeležen i u Kucuri

KUCURA - U Domu kulture u Kucuri juče je održan svečani program povodom Nacionalnog praznika Rusina. Program je organizovala Područna kancelarija Nacionalnog saveta (NS) Rusina u Kucuri.

Obeležen Nacionalni PRAZNIK RUSINA u Srbiji

BIKIĆ / ŠID - Intoniranjem himne Republike Srbije i svečane pesme Rusina u Srbiji, koju je otpevao Mešoviti hor Doma kulture Ruski Krstur u pratnji Tamburaškog orkestra Doma kulture Ruski Krstur, pod dirigentstvom Mirona Sivča u subotu, 14. januara uveče, počela je Svečana akademija na Centralnoj svečanosti povodom Nacionalnog praznika Rusina u Srbiji, kojoj je ove godine domaćin bio Bikić Do. Akademija je održana u sali Kulturno-obrazovnog centra u Šidu.

Sutra Centralna svečanost povodom NACIONALNOG PRAZNIKA Rusina

BIKIĆ / ŠID - Povodom 17. januara, nacionalnog praznika Rusina u Srbiji, sutra će u Bikiću biti Centralna proslava nacionalnog praznika, a deo programa biće održan i u Šidu.

Tanja Čelebić osvojila prvo mesto na smotri recitatora u Lovćencu

VRBAS / LOVĆENAC - Prva pokrajinska smotra recitovanja na crnogorskom jeziku održana je 24.12.2016. godine u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu. Smotru je organizovalo Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo ”Princeza Ksenija”, u saradnji sa Crnogorsko dramsko-recitatorskim društvom iz Vrbasa, čiji je osnivač Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

Novogodišnji paketići za romske osnovce iz opštine Odžaci

ODŽACI - Pomoćnik predsednika opštine Odžaci Milorad Stanišić i koordinator opštinske Kancelarije za romska pitanja Andrija Đurić podelili su danas novogodišnje paketiće romskim đacima u osnovnim školama na teritoriji opštine.

Razgovor o upisu u odeljenje na rusinskom u OŠ

KUCURA – Predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta (NS) Rusina Željko Kovač i sekretar Tanja Arva Plančak u utorak, 20. decembra, bili su u radnoj poseti kucurskom Odeljenju „Grlica“ Predškolske ustanove „Boško Buha“ iz Vrbasa i u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“.