Nase Mesto

Turizam

Pokrajina RASPISALA KONKURS za neprofitne institucije i udruženja u oblasti turizma

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim institucijama/udruženjima građana za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine.

SEED program: Uskoro obuke na temu RAZVOJA LOKALNOG TURIZMA

KULA - Novosadski humanitarni centar, u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula, organizuje petodnevne obuke za stanovnike opštine Kula i Apatina, koji su zainteresovani za pokretanje sopstvenog posla.

(FOTO) Velika zainteresovanost za „Dan bundeve“ u Kuli, proglašeno i NAJBOLJE JELO na manifestaciji

KULA - Ovogodišnja manifestija „Dan bundeve“ je privukla brojne posetioce koji su uživali u proizvodima od bundeve i tradicionalnim vojvođanskim jelima i domaćem vinu, a u okviru takmičarskog dela programa nagrađeni su najbolji kulinari koji su spremili proizvode od bundeve.

U Vrbasu počinju OKTOBARSKI SUSRETI Planinarskog kluba „Gora“, prijave još SAMO SUTRA!

VRBAS - Planinarski klub "Gora" iz Vrbasa po treći put organizuje akciju "Oktobarski susreti", koja se održava sa idejom da se u okviru obeležavanja Dana grada Vrbasa okupe i druže ljubitelji prirode i sporta i rekreativci iz cele Srbije.

Uskoro DANI BUNDEVE u Kuli, za posetioce pripremljene razne aktivnosti i ODLIČNA HRANA

KULA - Manifestacija posvećena bundevi biće održana u subotu, 21. oktobra 2017. godine na Gradskom trgu u Kuli (Trg oslobođenja, kod pošte).

Počinju prijave za ZLATNI KOTLIĆ ČIKA BANDIKE u Bogojevu

BOGOJEVO - Trinaesti memorijalni “Zlatni kotlić Čika Bandike”, takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, održaće se 28. oktobra u Domu kulture u Bogojevu.

Manifestacija „Domaći špajz“ @ Centar Ruskog Krstura

RUSKI KRSTUR - U subotu, 14. oktobra 2017. godine, u centru Ruskog Krstura biće održana manifestacija "Domaći špajz". Manifestacija počinje u 08:00 časova i podržana je od strane opštine Kula.

Opština Kula se predstavila na Sajmu turizma, posetioci pokazali VELIKO INTERESOVANJE

KULA - U Novom Sadu je od 5. do 7. oktobra održan jubilarni 50. Sajam turizma, koji je okupio 170 izlagača, što je dvostruko više nego prošle godine.

(FOTO) Volonteri Ekološkog pokreta Vrbasa bili gosti na Sajmu turizma u Novom Sadu

VRBAS - U petak, 6. oktobra volonteri Ekološkog pokreta Vrbasa, đački parlament iz SSŠ "4. juli" u Vrbasu i Ekološka sekcija OŠ "20. oktobar" iz Vrbasa posetili su Sajam turizma u Novom Sadu.

(FOTO) Stariji Vrbašani POKORILI FRUŠKU GORU i na taj način obeležili Mesec starih

VRBAS - Korisnici Gerontološkog centra Vrbas i Kluba za stara i odrasla lica u Vrbasu su obeležili predstojeći Međunarodni dan starih odlaskom na izlet.

(FOTO) U Bačkom Brestovcu održani 3. Zaboravljeni pudari, kuvao se i PAPRIKAŠ

BAČKI BRESTOVAC - U organizaciji Udruženja građana “Etno-Srbalibo” proteklog vikenda je u Bačkom Brestovcu održana treća po redu etno manifestacija “Zaboravljeni pudari” u cilju očuvanja tradicionalnih narodnih običaja vezanih za čuvara vinograda.

Održana osnivačka skupština udruženja građana LAG Srce Bačke

KULA / SIVAC - U ponedeljak, 25. septembra 2017. godine, u Kuli je održana osnivačka Skupština Udruženja građana Lokalna akciona grupa „Srce Bačke“.

Dani Srpske ponovo u Vrbasu – u ponedeljak izvođenje monodrame Vuk Karadžić

VRBAS - Vrbas će i ove godine biti deo tradicionalne manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", koja se održava od 15. do 21. septembra i imaće 32 programa u 43 izvođenja u 20 gradova Srbije.

(FOTO) Odžaci od sledeće godine učestvuju na manifestaciji SRBIJA U RITMU EVROPE

ODŽACI - Predstavnici opštine Odžaci će po prvi put 2018. godine učestvovati u najvećem dečijem muzičkom takmičenju u regionu, “Srbija u ritmu Evrope”.

Lovačko društvo Fazan iz Savinog Sela organizuje takmičenje u kuvanju LOVAČKOG KOTLIĆA

SAVINO SELO - Lovačko društvo "Fazan" iz Savinog Sela organizuje u subotu, 30. septembra 2017. godine, prvi po redu lovački kotlić.

Manifestacija Zaboravljeni pudari po treći put u Bačkom Brestovcu

BAČKI BRESTOVAC - Udruženje građana “Etno-Srbalibo” iz Bačkog Brestovca 23. septembra organizuje treću po redu manifestaciju “Zaboravljeni pudari” u okviru koje će biti održano nadmetanje za najbolji pudarski kotlić.

(FOTO) U Kucuri završen Kirbaj, posetioci uživali u različitim aktivnostima

KUCURA - Na crkveni praznik Veliku Gospojinu, 28. avgusta održan je Kirbaj u Kucuri. Ovom Prazniku su posvećene pravoslavna i grkokatolicka crkva.

Dođite u subotu na X Dane tradicije mađarskog kulturnog centra „Nepker“ u Kuli

KULA - Predsedništvo "Nepkera" poziva sve sugrađane na X Dane tradicije kulskog "Nepkera". U okviru manifestacije posetioce očekuje tradicionalno takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša i razni kulturni programi.

Počinje Kirbaj u Kucuri! Posetioci će od petka do ponedeljka uživati u raznim aktivnostima

KUCURA - U petak, 25. avgusta 2017. godine, u Kucuri počinje Kirbaj kojim će pravoslavna i grkokatolička crkva u ovom mestu obeležiti Veliku Gospojinu.

U Somboru u subotu počinje 25. Međunarodni sajam pčelarstva

SOMBOR - Udruženje pčelara "Avram Maksimović" iz Sombora organizuje jubilarni 25. ‘’Međunarodni sajam pčelarstva – Sombor 2017’’.

Plan i program za Gospojinu 2017. u Novom Bečeju – Dolazimo!

Velikogospojinski dani – Gospojina 2017, ove godine održaće se od 24. do 27. avgusta u Novom Bečeju po dvanaesti put, a domaćini su spremili najbogatiji sadržaj do sada, koji će tokom tri dana manifestacije obezdediti zagarantovano dobar provod na najlepšem keju na Tisi, u varoši koja zna da dočeka i dobro ugosti.

Sportsko udruženje „Vinogradi“ iz Vrbasa organizuje ČOBANSKI KOTLIĆ

VRBAS - Sportsko udruženje "Vinogradi" iz Vrbasa u subotu, 2. septembra 2017. godine, organizuje takmičenje u kuvanju čobanskog kotlića.

(FOTO) Održana IX Pasuljijada na Kosančiću i evo ko je skuvao NAJBOLJI PASULJ

SAVINO SELO - U subotu 19. avgusta 2017. godine, na Kosančiću je održana deveta po redu Pasuljijada na kojoj je učestvovalo 20 takmičarskih ekipa.

(VIDEO) U Ruskom Krsturu za vikend održani tradicionalni „Dani krsturske paprike“

RUSKI KRSTUR - Na tradicionalnoj manifestaciji "Dani krsturske paprike" u Ruskom Krsturu, koja je održana ovog vikenda po šesti put, posetioci su mogli da uživaju u bogatom programu.

Objavljen program povodom seoske slave u Liparu, nastupaju ZVEZDE GRANDA

LIPAR - Povodom slave sela Velike Gospojine, u Liparu će se od 22. do 28. avgusta organizovati niz aktivnosti, u kojima će moći da učestvuju stanovnici Lipara i gosti sa strane.