Nase Mesto

Poljoprivreda

Za vikend najavljena AKCIJA PROTIV GLODARA u Odžacima

ODŽACI - Štetne glodare je potrebno suzbijati zbog sprečavanja štete koju ova vrsta nanosi materijalnim dobrima, ali i zbog činjenice da su oni prenosioci velikog broja uzročnika bolesti kod ljudi i domaćih životinja.

Novi konkurs Razvojnog fonda AP Vojvodine – Nabavka nove poljoprivredne mehanizacije

OPŠTINA KULA - Razvojni fond AP Vojvodine raspisao je novi konkurs za kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstva za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

(VIDEO) Krsturski proizvođači paprike ne pamte BOLJU GODINU

RUSKI KRSTUR - Paprikari iz Ruskog Krstura ove sezone trljaju ruke. Kako kažu proizvođači, ne pamte kada je godina bila ovako dobra.

Poljoprivrednici, podnesite zahtev za KRATKOROČNI KREDIT za nabavku obrtnih sredstava

OPŠTINA KULA - Opština Kula uputila je javni poziv registrovanim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine, koji su zainteresovani za poljoprivredne kratkoročne kredite kod poslovnih banaka za nabavku obrtnih sredstava, na period od 12 meseci, uz učešće opštine u subvencionisanju kamate i/ili naknade, u visini 100 %.

Sedmoro mladih u opštini Kula dobilo SKORO 8 MILIONA DINARA na osnovu pokrajinskog konkursa

KULA / CRVENKA - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević uručio je u ponedeljak 94 ugovora korisnicima, koji su ostvarili ovo pravo na osnovu konkursa namenjenog za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

U Crvenki počela prerada repe, suša značajno SMANJILA PRINOSE

CRVENKA - Počela je kampanja prerade šećerne repe u Fabrici šećera „Crvenka“, a uskoro će početi rezanje slatkog korena, dok će prve količine novoproizvedenog šećera biti smeštene u magacin sredinom prve sedmice septembra.

LEPE VESTI: Razvojni fond nastavlja POVOLJNO KREDITIRANJE privrede i poljoprivrede

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - U Razvojnom fondu APV i dalje je otvoreno 8 kreditnih linija koje su namenjene razvoju privrede, poljoprivrede i lokalnih samouprava.

Olena Papuga: Strane firme će moći da kupuju poljoprivredno žemljište, a obični građani EU...

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Narodna poslanica u Skupštini Srbije, Olena Papuga, koja je rodom iz Ruskog Krstura, izrazila je svoje nezadovoljstvo novim Zakonom o prodaji zemlje strancima i ovim putem prenosimo njeno saopštenje.

(FOTO) Sivački vinogradari održali godišnju Skupštinu udruženja

SIVAC - U vinogradu člana Udruženja vinogradara Milorada Kalića održana je godišnja Skupština Udruženja vinogradara "Sivac" iz Sivca.

Olena Papuga: Hitno zakazati sednicu Skupštine i izmeniti Zakon o zemljištu!

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži što hitnije zakazivanje sednice Narodne Skupštine Republike Srbije na kojoj će biti izmenjen Zakon o poljoprivrednom zemljištu.