Nase Mesto

Poljoprivreda

Poljoprivreda

Krsturčanima se isplaćuje naknada štete za seizmičko ispitivanje NIS-a

RUSKI KRSTUR – Na teritoriji Ruskog Krstura (u selu i ataru) stručnjaci NIS-a završavaju seizmička ispitivanja gasa i nafte i, kako saznaje Rutenpres, ovde će se zadržati oko dve-tri nedelje.

DOBRE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: U ponudi povoljni krediti

KULA - U utorak 11. 04. 2017. godine je u maloj sali Opštine Kula održana prezentacija kreditnih linija za privrednike i poljoprivrednike.

20 miliona evra za poljoprivredu – Otvoreno 8 KREDITNIH LINIJA

KULA - Predstavnici Razvojnog fonda APV posetiće u četvrtak 11. aprila 2017. godine opštinu Kula povodom prezentovanja novih konkursnih linija za privredu i poljoprivredu.

APEL: Pazite na požare, za poslednjih mesec dana 97 intervencija

KULA / VRBAS / ODŽACI / SOMBOR - Policijska uprava u Somboru i Odeljenje za vanredne situacije, apeluju na građane i privredne subjekte da se, prilikom čišćenja i priprema zemljišta za predstojeće poljoprivredne radove, pridržavaju propisanih mera zaštite od požara.

Počele javne licitacije za DAVANJE U ZAKUP poljoprivrednog zemljišta

KULA - Ovim putem obaveštavamo poljoprivrednike iz opštine Kula da je počela javna licitacija za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta i trajaće do ponedeljka, 13. marta.

MALINARI večeras kompanija BASF drži predavanje u Kuli

KULA - Na večerašnjem predavanju za poljoprivrednike koju će održati vodeća svetska hemijska kompanija BASF biće reči o zaštiti voćarskih kultura sa akcentom na malinu, kao i na jabuku i vinograd.

Bačkopoljski malinari počeli sa skupljanjem članarina za 2017. godinu

BAČKI DOBRO POLJE - Od 10. februara 2017. godine Udruženje proizvođača maline "Bačkopoljski malinari" počeli su sa skupljanjem članarina za tekuću godinu. Iznos članarine je 1.000 din na godišnjem nivou.

Velika zainteresovanost za stručna predavanja o MALINAMA

KULA - Udruženje malinara „Polka i Polana“ okupilo je više od 70 proizvođača maline na edukativnom predavanju o đubrenju u prihrani maline.

Paprikari iz Ruskog Krstura POSETILI FABRIKU „Chemical Agrosava“

RUSKI KRSTUR - Članovi udruženja paprikara „Kapsikum anum“ iz Ruskog Krstura u sredu, 1. februara, bili su na prvoj ovogodišnjoj edukativnoj ekskurziji – u poseti kompaniji „Hemikal agrosava“ u Šimanovcima kod Beograda.

Bliže se SEIZMIČKA ISPITIVANJA, zemljoradnici prijavite svoje parcele

KULA - Ukoliko obrađujete zemlju na teritoriji opštine Kula, obavezno se javite u kancelariju Mesne zajednice "Donji grad" Kula, povodom pripreme radova na seizmičkim istraživanjima koja će se obaviti na ovim prostorima.