Nase Mesto

Poljoprivreda

Poljoprivreda

NIS isplaćuje odštetu za uništene njive, zemljoradnici zadovoljni cenom

KUCURA – U maloj sali kucurske Mesne zajednice je u četvrtak, 15. juna, počela isplata za štetu koju je načinio NIS prilikom ispitivanja nafte i gasa.

U petak ročište sa ABC FUD, paprikari pozivaju da se u što većem broju...

RUSKI KRSTUR - U petak, 16. juna 2017. godine, u 12:00 časova zakazano je ročište u Privrednom sudu u Somboru, u vezi novog plana reorganizacije firme Abc fud.

Krsturski paprikari se protive novom planu reorganizacije „ABC FUD“

RUSKI KRSTUR - Posle saznanja da je za 16. jun ove godine u Privrednom sudu u Somboru zakazano ročište o predlogu i glasanju za novi plan reorganizacije fabrike „ABC FUD“ u Ruskom Krsturu, po kojem je predloženo da se dug paprikarima, koji je u prvom, još uvek važećem planu reorganizacije već smanjen za 40 odsto, sada smanji za još 60 odsto, Udruženje paprikara Ruskog Krstura je protekla dva dana sakupljalo potpise protiv prihvatanja novog plana reorganizacije.

Počelo presađivanje paprike u Ruskom Krsturu

RUSKI KRSTUR – Presađivanje paprike iz plastenika na otvorene njive u Ruskom Krsturu počelo je 2. maja, a verovatno će trajati do kraja ovog, ili početka narednog meseca.

Paprikari i brigadiri se dogovorili o nadnici u Ruskom Krsturu

RUSKI KRSTUR – Članovi Udruženja paprikara „Kapsikum anum“ iz Ruskog Krstura u utorak, 2. maja, održali su još jedan sastanak o visini nadnice u paprici, a ovaj drugi sastanak je održan na inicijativu brigadira koji dovode radnike u selo, pa su prisustvovale dve brigadirke iz Vrbasa i jedna iz Krstura.

(FOTO) Posetili smo TERMING PLASTENIKE u Kuli i kvalitet povrća nas je RASPAMETIO

KULA - Možda se sećate da smo u januaru pisali o sadnji paradajza u minus (-) temperaturama u "Terming" plastenicima? Kakav će paradajz tu izrasti dok okolo providne folije sve puca od zime, valjda su samo oni znali. Mi smo bili u neverici.

Minimalna nadnica u paprici 1400 dinara za 8 sati

RUSKI KRSTUR – Na vanrednoj sednici Udruženja paprikara „Kapsikum anum“ iz Ruskog Krstura, u četvrtak, 27. aprila, na kojoj je prisustvovala većina članova, oformljena je jedinstvena cena za nadničare pre početka sezone presađivanja paprike, a po uzoru na druga mesta kao što je Despotovo, Gospođinci, Vajska i druga mesta.

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević posetio opštinu Odžaci

ODŽACI - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, posetio je poljoprivredna gazdinstva Nikole Bomeštara u Odžacima, Zorana Jovanovića u Laliću i Gorana Škeljića u Ratkovu.

Krsturčanima se isplaćuje naknada štete za seizmičko ispitivanje NIS-a

RUSKI KRSTUR – Na teritoriji Ruskog Krstura (u selu i ataru) stručnjaci NIS-a završavaju seizmička ispitivanja gasa i nafte i, kako saznaje Rutenpres, ovde će se zadržati oko dve-tri nedelje.

DOBRE VESTI ZA POLJOPRIVREDNIKE: U ponudi povoljni krediti

KULA - U utorak 11. 04. 2017. godine je u maloj sali Opštine Kula održana prezentacija kreditnih linija za privrednike i poljoprivrednike.