Nase Mesto

Poljoprivreda

Olena Papuga: Hitno zakazati sednicu Skupštine i izmeniti Zakon o zemljištu!

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži što hitnije zakazivanje sednice Narodne Skupštine Republike Srbije na kojoj će biti izmenjen Zakon o poljoprivrednom zemljištu.

Malinari nezadovoljni otkupnom cenom, neki od njih prinuđeni da UNIŠTE ZASADE

ODŽACI / RATKOVO / BAČKO DOBRO POLJE - Otkupna cena zaustavila je ekspanziju maline u Vojvodini. Zbog niske otkupne cene, većina proizvođača ove sezone nije angažovala berače. Pojedini proizvođači počeli su da uništavaju svoje zasade.

PČELARI, OPREZ! Na teritoriji opštine Odžaci najavljeno tretiranje komaraca

ODŽACI - Obaveštavaju se građani da će u periodu od 17. do 19. avgusta 2017. godine biti izvršen tretman sa zemlje protiv odraslih komaraca na teritoriji opštine Odžaci.

Fešta na ulicama Krstura – uskoro počinju DANI KRSTURSKE PAPRIKE

RUSKI KRSTUR - U subotu i nedelju, 19. i 20. avgusta 2017. godine, u Ruskom Krsturu će se održati sada već tradicionalna manifestacija Dani krsturske paprike.

Kula dobija nove kanale za navodnjavanje – PARE STIGLE IZ ARAPSKIH KREDITA

KULA - U Vojvodini počinje izgradnja četiri sistema za navodnjavanje, od ukupno 11 predviđenih u čitavoj zemlji, koji će se finansirati kreditom od 100 miliona dolara koji je Srbija uzela od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), izjavila je danas v.d. direktora Republičke direkcije za vode Nataša Milić.

Prinos i pomološke osobine plodova trešnje na podlozi Gisela 5 u 2017. godini

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Ogledni zasad trešnje PSS “Sombor” na lokalitetu Karavukovo podignut je 2012. godine na površini od 1 ha, na kom su zastupljene sorte Ferrovia, Kordia i Reginana na podlozi Gisela 5.

U Pokrajinskoj vladi održan sastanak sa PREDSTAVNICIMA MALINARA

BAČKO DOBRO POLJE / RATKOVO - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, sastali su se u sredu sa predstavnicima udruženja “Bačkopoljski malinari”, “Malina Ratkovo” i predstavnicima lokalne samouprave opštine Odžaci.

Pokrajina daje bespovratna sredstva MALINARIMA i ostalim voćarima – A EVO I ZAŠTO

KULA / VRBAS / ODŽACI / SOMBOR - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo rapisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje voćarskih i vinogradarskih zasada.

PČELARI, OPREZ: Obaveštenje o hemijskom tretmanu komaraca na teritoriji opštine Kula

KULA - Obaveštavaju se građani da će ekipe „Ciklonizacije“ A.D. od 24. do 30. jula 2017. godine vršiti hemijski tretman odraslih komaraca.

(VIDEO) Malinari iz Ratkova protestuju VEĆ DESET DANA, a ovo su njihovi zahtevi

RATKOVO - Već više od 10 dana malinari u Ratkovu organizuju mirne proteste, prvenstveno zbog ovogodišnje izrazito niske cene maline od 120 dinara.

Poslovni adresar