Nase Mesto

Ratkovo

Malinari nezadovoljni otkupnom cenom, neki od njih prinuđeni da UNIŠTE ZASADE

ODŽACI / RATKOVO / BAČKO DOBRO POLJE - Otkupna cena zaustavila je ekspanziju maline u Vojvodini. Zbog niske otkupne cene, većina proizvođača ove sezone nije angažovala berače. Pojedini proizvođači počeli su da uništavaju svoje zasade.

(FOTO) Kako su DOBILA IMENA mesta u opštinama Kula, Vrbas, Odžaci, Sombor

Iako se ne može sa sigurnošću utvrditi kako su neka od mesta u opštinama Kula, Vrbas i Odžaci dobila imena, postoje razne legende koje se prenose s kolena na koleno. Mnoga mesta su nazvana po karakteristikama koje su ih u to vreme krasile, dok za druga jednostavno ne postoje valjani podaci.

U Pokrajinskoj vladi održan sastanak sa PREDSTAVNICIMA MALINARA

BAČKO DOBRO POLJE / RATKOVO - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, sastali su se u sredu sa predstavnicima udruženja “Bačkopoljski malinari”, “Malina Ratkovo” i predstavnicima lokalne samouprave opštine Odžaci.

Etno udruženje Đurđic gostuje na Međunarodnom festivalu u Goraždu

RATKOVO - Etno udruženje “Đurđic” iz Ratkova dobilo je poziv da od 5. do 7. avgusta gostuje u Goraždu u Republici Bosni i Hercegovini na XX Međunarodnom Festivalu prijateljstva.

(VIDEO) Malinari iz Ratkova protestuju VEĆ DESET DANA, a ovo su njihovi zahtevi

RATKOVO - Već više od 10 dana malinari u Ratkovu organizuju mirne proteste, prvenstveno zbog ovogodišnje izrazito niske cene maline od 120 dinara.

Za Božoviće iz Ratkova proizvodnja maline još jedan izazov kome su maksimalno posvećeni

RATKOVO - Porodica Zorana Božovića iz Ratkova pre tri godine je krenula u intenzivnu proizvodnju maline, a to znači da su na početku zasadili 2200 živića na 25 ari lepo ograđene i zaštićene površine.

Postignut dogovor sa malinarima, Ratkovčani NEZADOVOLJNI

RATKOVO - Kako prenosi "Blic", postignut je dogovor sa malinarima da se akontna cena maline poveća na 160 dinara, ali da to ne znači da cena neće nastaviti da raste.

Udružuju se malinari, počinje OZBILJNA BORBA ZA CENU

RATKOVO - U četvrtak, 13. jula održana je osnivačka skupština udruženja "Malina" Ratkovo. Za predsednika udruženja izabran je Milan Došen, vođa protesta vojvođanskih malinara.

Održan turnir u basketu „3×3 Ratkovo“, nastavak u avgustu u Beogradu

RATKOVO - U petak, 7. jula, održan je turnir u basketu “3×3 Ratkovo”, kao jedan od kvalifikacionih turnira Prvenstva Srbije u basketu za region Vojvodine.

(VIDEO) Nastavljaju se PROTESTI MALINARA u Ratkovu, stiže pomoć iz BDP-a

BAČKO DOBRO POLJE / RATKOVO - Malinari iz Ratkova podržali su protest svojih kolega iz Bačkog Dobrog Polja, a za danas je najavljen protest u Ratkovu, kome će prisustvovati i Bačkopoljci. U 16:30 časova Bačkopoljci će se okupiti na trgu, gde će se kolona uputiti ka Ratkovu.

Poslovni adresar