Nase Mesto

Ruski Krstur

Ruski Krstur

U petak počinje Festival rusinske kulture „Crvena ruža“

RUSKI KRSTUR – Narednog vikenda, u petak i subotu, na otvorenoj sceni u dvorištu Škole „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, biće održan 56. Festival rusinske kulture „Crvena ruža“.

Danas i sutra BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE u Kuli i Ruskom Krsturu

KULA / RUSKI KRSTUR - Povodom najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Kuli i Ruskom Krsturu za ponedeljak 26. i utorak 27. jun.

Mladi glumci iz Ruskog Krstura gostovali u Slovačkoj na festivalu „Mihalovske daske“

RUSKI KRSTUR – Dečija dramska grupa Dramskog studija ART Doma kulture Ruski Krstur sa predstavom „Prva žurka“ Tode Nikoletića, u režiji Ksenije Bođanec, od 19. do 21. juna gostovala je u Slovačkoj, na Sedmom Pozorišnom festivalu „Mihalovske daske“.

Jasna Međeši iz Ruskog Krstura postala LIDER VOLONTERSKIH KAMPOVA U SRBIJI

RUSKI KRSTUR – Učenica krsturske Gimnazije Jasna Međeši uspešno je završila LTS obuku za kamp-liderku u organizaciji Mladih istraživača Srbije, na seminaru koji je od 16. do 19. juna održan u Ekološkom centru u Sremskim Karlovcima.
ruski krstur

Bazen u Ruskom Krsturu KONAČNO SPREMAN ZA KUPAČE

RUSKI KRSTUR – Bazen u Ruskom Krsturu ponovo je bezbedan za kupanje, jer je voda na brani na Starom kanalu puštena, kao i problemi na prevodnici Dunav-Tisa-Dunav kod Sombora.

Podeljene diplome maturantima Srednje škole „Petro Kuzmjak“, Katarina Sapun iz Kule ĐAK GENERACIJE

RUSKI KRSTUR – Maturantima krsturske Srednje škole sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ juče su svečano uručene diplome u prigodnom programu u Velikoj sali Doma kulture, a od njih 47-oro, za učenicu generacije proglašena je Katarina Sapun iz Kule.

Učenici iz Ruskog Krstura izabrani za učešće u međunarodnom programu RUR.IT.A.N.I.A

RUSKI KRSTUR – Učenici prvog razreda Gimnazije na rusinskom jeziku Srednje škole „Petro Kuzmjak“ Terezka Budinski i Marko Buila izabrani su (na konkursu) za učestvovanje u Programu međunarodne mobilnosti i digitalnih veština mladih ljudi iz ruralnih sredina – RUR.IT.A.N.I.A.

U Ruskom Krsturu najavljen noćni turnir u malom fudbalu, počele prijave

RUSKI KRSTUR – Sportsko društvo „Rusin“ iz Ruskog Krstura i ove godine organizuje tradicionalni Noćni turnir u malom fudbalu, a ekipe mogu da se prijave do 1. jula (do 21:00 čas).

U dobrovoljnoj akciji očišćen bazen u Ruskom Krsturu

RUSKI KRSTUR – Kao i ranijih godina, i na ovogodišnjoj radnoj akciji učestvovali su mnogobrojni mladi Krsturčani, većinom učenici viših razreda osnovne škole.

(ANKETA) Gde ćete se uglavnom kupati OVOG LETA?

KULA / VRBAS / ODŽACI - Na većini popularnih mesta za rashlađivanje, zvanično je počela sezona kupanja! Kuljani nemaju mnogo izbora, međutim okolna mesta mogu da biraju između bazena, kanala ili čak Dunava. Recite nam, za šta ste se vi odlučili?