Nase Mesto

Savino Selo

(FOTO) Lepe vesti iz Porodilišta OBV: U proteklom periodu ROĐENO 30 BEBA

OPŠTINA VRBAS / RUSKI KRSTUR / KULA / CRVENKA - U periodu od 06. novembra do 01. decembra 2017. godine, u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas rođeno je 13 devojčica i 17 dečaka.

Veselin Adžić: Laž koja boli i traje VIŠE OD POLA VEKA

SAVINO SELO / KULA - Ovogodišnji veliki vasojevićki plemenski skup održan je u Savinom Selu povodom obeležavanja njihove krsne slave dana Svetog Arhangela Mihaila.

(VIDEO) Najavljena akcija odnošenja KABASTOG I BILJNOG OTPADA u selima opštine Vrbas

SAVINO SELO / RAVNO SELO / BAČKO DOBRO POLJE / ZMAJEVO / KUCURA - Jesenja akcija odnošenja kabastog i biljnog otpada iz domaćinstava u selima vrbaske opštine biće organizovana uz redovno odnošenje smeća, od ponedeljka 27. novembra do petka 01. decembra 2017. godine.

PJ „Vodovod“: U Savinom Selu danas OBUSTAVA ISPORUKE VODE

SAVINO SELO - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" iz Vrbasa saopštilo je da će stanovnici Savinog Sela ostati bez vode.

OŠ „Branko Radičević“ iz Savinog Sela i učiteljica Marijana Kolarić iz Kule DOBITNICI PRIZNANJA...

KULA / SAVINO SELO - Priznanje koje nosi ime dr Đorđa Natoševića, prosvetnog radnika, jednog od prvih srpskih pedagoga i osnivača učiteljskih škola u više gradova, kao autentično vojvođansko priznanje koje se dodeljuje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima, dodeljeno je u sredu u Pokrajinskoj vladi.

(FOTO) U Porodilištu Opšte bolnice Vrbas u proteklom periodu ROĐENE 34 BEBE

RAVNO SELO / VRBAS / KUCURA / KULA / VRBAS / KRUŠČIĆ / SAINO SELO - U periodu od 08. oktobra 2017. do 06. novembra 2017. godine, u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas rođeno je 14 devojčica i 20 dečaka.

U utorak i sredu BEZ STRUJE ostaju Kosančić, Sombor i Kucura

SOMBOR / SAVINO SELO / KUCURA - Povodom najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Somboru, Kosančiću i Kucuri za utorak, 7. i sredu 8. novembar.

(FOTO) Bačko Polje bilo domaćin opštinskog takmičenja u odbojci, Vrbašani i Savinoselci IDU U...

BAČKO DOBRO POLJE / SAVINO SELO / VRBAS - U petak, 13. oktobra 2017. godine, u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Bačkom Dobrom Polju, održano je opštinsko takmičenje u odbojci.

GLASAJTE ZA VRBAS I SAVINO SELO! U toku nagradna igra „Basketica u kraju“!

VRBAS - Održava se četvrta po redu nagradna igra "Basketica u kraju", u saradnji sa 3x3 Serbia, koja je obezbedila poklone za pobednike.

Tamara Vrekić iz Savinog Sela osvojila ZLATO I BRONZU na Svetskom prvenstvu u tekvondou

SAVINO SELO - Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u tekvondou, zlatna medalja došla je do Savinog Sela.

POMOZIMO UGROŽENIMA! Evo gde sve možete dati krv u oktobru

KUCURA / KULA / VRBAS / LIPAR / SAVINO SELO / RUSKI KRSTUR - Opšta bolnica Vrbas objavila je raspored akcije dobrovoljnog davanja krvi za mesec oktobar.

Bilans 1. kola: Obilić razbio Jedinstvo, Pobeda iz Pobede pobedila Slobodu

ZMAJEVO / SAVINO SELO - Fudbal se zaigrao i u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Bačka Topola - Mali Iđoš - Vrbas - Bečej - Srbobran, kada je za vikend odigrano uzbudljivo prvo kolo.

Više naseljenih mesta sutra ostaje BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

SOMBOR / BOGOJEVO / KUCURA / RUSKI KRSTUR / SAVINO SELO - Povodom najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Somboru, Bogojevu, Kucuri, Ruskom Krsturu i Kosančiću za sredu, 13. septembar 2017. godine.

Lovačko društvo Fazan iz Savinog Sela organizuje takmičenje u kuvanju LOVAČKOG KOTLIĆA

SAVINO SELO - Lovačko društvo "Fazan" iz Savinog Sela organizuje u subotu, 30. septembra 2017. godine, prvi po redu lovački kotlić.

(FOTO) Lepe vesti iz vrbaskog porodilišta: U proteklom periodu ROĐENO 49 BEBA

VRBAS / KULA / SIVAC / CRVENKA / SAVINO SELO / KUCURA / ZMAJEVO - U periodu od 9. avgusta do 7. septembra 2017. godine, u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas rođeno je 28 devojčica i 21 dečak.

U nedelju startuje MFL B. Topola – Mali Iđoš – Vrbas – Bečej –...

ZMAJEVO / SAVINO SELO - U nedelju će se odigrati prve utakmice Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola - Mali Iđoš - Vrbas - Bečej - Srbobran, a u ligi se takmiči ukupno 11 klubova.

Otrgnuto od zaborava: Kako je nastala BIBLIOTEKA u Savinom Selu

SAVINO SELO - Potreba za knjigom nije bila slučajna, jer su misaonost i razboritost bili karakteristični za stanovništvo koje je sa sobom u kolektivnom biću i ličnoj svesti donelo legendu, živu priču "s kolena na koleno" i neobičnu stvaralačku imaginaciju kroz mit, sećanje i odjek herojskog od iskona. 

(FOTO) Održana IX Pasuljijada na Kosančiću i evo ko je skuvao NAJBOLJI PASULJ

SAVINO SELO - U subotu 19. avgusta 2017. godine, na Kosančiću je održana deveta po redu Pasuljijada na kojoj je učestvovalo 20 takmičarskih ekipa.

Ko je doneo PRVU FUDBALSKU LOPTU u Savino Selo

SAVINO SELO - Fudbalska lopta doneta je u tadašnju Toržu, a današnje Savino Selo 1919. godine. Za taj događaj vezano je ime izvesnog Johana Vajsa, koji je boravio u Beču i kao igrač jednog tamnošnjeg kluba, došavši ovamo sa sobom poneo i opremu i naravno loptu.

Pre tri decenije u Savinom Selu izbušene rupe 1.5km dubine, a ispod su PRONAŠLI...

SAVINO SELO - Čitajući knjigu "Od domaje do novih prostora", autora Nikole Putića, došli smo do interesantnih informacija koje se odnose na geološka ispitivanja oko Savinog Sela, a koja opet imaju veze sa naftom i zemnim gasom.

DOBRE VESTI: U Opštoj bolnici Vrbas rođeno 34 devojčice i 34 dečaka – Čestitamo!

VRBAS / KULA / RUSKI KRSTUR / SIVAC / KUCURA / RAVNO SELO / SAVINO SELO / KRUŠČIĆ - U periodu od 29.06.2017. do 09.08.2017. u Porodilištu OBV rođeno su 34 devojčice i 34 dečaka. Čestitamo porodicama na prinovi!

Prijavite se za učešće na IX Pasuljijadi koja se tradicionalno održava na Kosančiću

SAVINO SELO - U subotu, 19. avgusta 2017. godine, na Kosančiću će se održati deveta po redu Pasuljijada, koja će početi u 10:00 časova.

(VREMEPLOV) Kolonizacija SAVINOG SELA – Odakle su stigle porodice

SAVINO SELO - Kolonizacija u Savinom Selu (tadašnja Torža) odvijala se od sredine 1945. godine do kraja 1947. godine, kada se dolasci i doseljavanje konačno završavaju.

(FOTO) Kako su DOBILA IMENA mesta u opštinama Kula, Vrbas, Odžaci, Sombor

Iako se ne može sa sigurnošću utvrditi kako su neka od mesta u opštinama Kula, Vrbas i Odžaci dobila imena, postoje razne legende koje se prenose s kolena na koleno. Mnoga mesta su nazvana po karakteristikama koje su ih u to vreme krasile, dok za druga jednostavno ne postoje valjani podaci.

POLA SAVINOG SELA u ponedeljak ostaje BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

SAVINO SELO - Povodom najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Savinom Selu u ponedeljak, 17. jula 2017. godine.