Nase Mesto

Savino Selo

Ko je doneo PRVU FUDBALSKU LOPTU u Savino Selo

SAVINO SELO - Fudbalska lopta doneta je u tadašnju Toržu, a današnje Savino Selo 1919. godine. Za taj događaj vezano je ime izvesnog Johana Vajsa, koji je boravio u Beču i kao igrač jednog tamnošnjeg kluba, došavši ovamo sa sobom poneo i opremu i naravno loptu.

Pre tri decenije u Savinom Selu izbušene rupe 1.5km dubine, a ispod su PRONAŠLI...

SAVINO SELO - Čitajući knjigu "Od domaje do novih prostora", autora Nikole Putića, došli smo do interesantnih informacija koje se odnose na geološka ispitivanja oko Savinog Sela, a koja opet imaju veze sa naftom i zemnim gasom.

DOBRE VESTI: U Opštoj bolnici Vrbas rođeno 34 devojčice i 34 dečaka – Čestitamo!

VRBAS / KULA / RUSKI KRSTUR / SIVAC / KUCURA / RAVNO SELO / SAVINO SELO / KRUŠČIĆ - U periodu od 29.06.2017. do 09.08.2017. u Porodilištu OBV rođeno su 34 devojčice i 34 dečaka. Čestitamo porodicama na prinovi!

Prijavite se za učešće na IX Pasuljijadi koja se tradicionalno održava na Kosančiću

SAVINO SELO - U subotu, 19. avgusta 2017. godine, na Kosančiću će se održati deveta po redu Pasuljijada, koja će početi u 10:00 časova.

(VREMEPLOV) Kolonizacija SAVINOG SELA – Odakle su stigle porodice

SAVINO SELO - Kolonizacija u Savinom Selu (tadašnja Torža) odvijala se od sredine 1945. godine do kraja 1947. godine, kada se dolasci i doseljavanje konačno završavaju.

(FOTO) Kako su DOBILA IMENA mesta u opštinama Kula, Vrbas, Odžaci, Sombor

Iako se ne može sa sigurnošću utvrditi kako su neka od mesta u opštinama Kula, Vrbas i Odžaci dobila imena, postoje razne legende koje se prenose s kolena na koleno. Mnoga mesta su nazvana po karakteristikama koje su ih u to vreme krasile, dok za druga jednostavno ne postoje valjani podaci.

POLA SAVINOG SELA u ponedeljak ostaje BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

SAVINO SELO - Povodom najavljenih radova na elektromreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Savinom Selu u ponedeljak, 17. jula 2017. godine.

Evo kada možete da date krv u Vrbasu, Liparu, Kucuri i Savinom Selu

VRBAS / LIPAR / KUCURA / SAVINO SELO - Odeljenje za snabdevanje krvlju i krvnim derivatima Opšte bolnice Vrbas poziva sve dobrovoljne davaoce krvi da se odazovu na akcije ili dođu u prostorije Transfuzije i daruju krv.

100.000 dinara za prvo mesto: Počinje turnir u SAVINOM SELU

SAVINO SELO - U ponedeljak, 24. jula 2017. godine, u Savinom Selu počinje tradicionalni Noćni turnir u malom fudbalu na betonu.

Škola u Savinom Selu dobila SPECIJALNU NAGRADU za najlepše dvorište

SAVINO SELO - Izdavačka kuća BIGZ pokrenula je pre mesec dana, u saradnji sa Blic ženom, konkurs za najlepše školsko dvorište i pozvala sve direktore, nastavnike i učenike da pošalju fotografije dvorišta svoje škole.

Poslovni adresar