Nase Mesto

Vremenska linija

(FOTO) Posetili smo TERMING PLASTENIKE u Kuli i kvalitet povrća nas je RASPAMETIO

KULA - Možda se sećate da smo u januaru pisali o sadnji paradajza u minus (-) temperaturama u "Terming" plastenicima? Kakav će paradajz tu izrasti dok okolo providne folije sve puca od zime, valjda su samo oni znali. Mi smo bili u neverici.

Minimalna nadnica u paprici 1400 dinara za 8 sati

RUSKI KRSTUR – Na vanrednoj sednici Udruženja paprikara „Kapsikum anum“ iz Ruskog Krstura, u četvrtak, 27. aprila, na kojoj je prisustvovala većina članova, oformljena je jedinstvena cena za nadničare pre početka sezone presađivanja paprike, a po uzoru na druga mesta kao što je Despotovo, Gospođinci, Vajska i druga mesta.

(VIDEO) Radikali i naprednjaci u Vrbasu postigli KOALICIONI DOGOVOR

VRBAS - Nakon lokalnih izbora u opštini Vrbas, usledili su dogovori o formiranju vlasti u toj opštini. Među prvim strankama, oglasila se Srpska radikalna stranka, koja je postigla koalicioni dogovor sa Srpskom naprednom strankom.

Constrictor Fight Team poziva sve da podrže Reprezentaciju Srbije u grapplingu

KULA - Constrictor Fight Team iz Kule poziva sve da podrže predstavnike Reprezentacije Srbije iz ovog kluba, koji se takmiče na Evropskom prvenstvu u Grapplingu u Novom Sadu.

SPS: Izvinjavamo se građanima Vrbasa jer smo na kraju bili JEDINI RAZLOG TERORA

VRBAS - Socijalistička partija Srbije Opštinski odbor Vrbas zahvalila se građanima što su izdržali teror i glasali po savesti na izborima koji su održani 23. aprila u ovoj opštini.
praznik rada

U susret prazniku rada – EVO ZAŠTO slavimo Prvi maj

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Međunarodni praznik rada, 1. maj, obeležava se u spomen na velike radničke demonstracije održane u Čikagu (SAD) 1886. godine.

(VIDEO) RAZGOVOR sa Ljiljanom Barna Nikitović, direktoricom ŠOMO Kula

KULA - U petak, 28. aprila posetili smo Školu za osnovno muzičko obrazovanje Kula, gde smo razgovarali sa Ljiljanom Barna Nikitović, koja nas je malo bolje upoznala sa aktivnostima i radom same škole.

UPIS JE U TOKU: Upišite decu u muzičku školu u Vrbasu

VRBAS - U Osnovnoj muzičkoj školi u Vrbasu održaće se prijemni ispit za pripremni i prvi razred. Provera muzičkih sposobnosti za upis u pripremni i prvi razred Osnovne muzičke škole obaviće se u zgradi škole, Ulica maršala Tita 118 u Vrbasu.

(VIDEO) Deponija Zvuka – Svirka u „PodrumChetu“ u Kuli

KULA - U "PodrumChetu" u Kuli sinoć je održana još jedna odlična svirka. Nastupala su dva benda: "Deponija Zvuka" i "Neprijatelj prelazi zeku". Posetili smo prvi deo svirke i evo šta smo zabeležili.

SREĐENA IZLETIŠTA u opštini Kula – pročitajte izveštaj sa terena

KULA / SIVAC / CRVENKA / KRUŠČIĆ - JKP "Komunalac" Kula je objavio spisak aktivnosti, a takođe je i Mesna zajednica Sivac izdala saopštenje povodom proslave Prvog maja.

Uhapšen JOŠ JEDAN VRBAŠANIN zbog heroina i 200 tableta!

VRBAS - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su Vrbašanina (41), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

(FOTO) Poziv za sve ljude dobrog srca – potrebni DAVAOCI KRVI u Kuli, Vrbasu,...

KULA / VRBAS / BAČKO DOBRO POLJE / KRUŠČIĆ / RUSKI KRSTUR - Akcije dobrovoljnog davanja krvi u maju 2017. godine u organizaciji Crvenog krsta Vrbas i Odeljenja za snabdevanje krvlju i krvnim derivatima – Transfuzije Opšte bolnice Vrbas obavljaće se po sledećem rasporedu.

DJB Vrbas: Glasački listići za SNS i PS u Vrbasu OBELEŽENI ŠIFRAMA

VRBAS - Kako tvrdi Opštinski odbor pokreta "Dosta je bilo" Vrbas, veliki broj glasačkih listića sa prethodno održanih lokalnih izbora je na neki način obeležen. U celosti prenosimo saopštenje pokreta povodom ove situacije.

U slučaju nepredviđenih okolnosti i havarije pozovite OVAJ BROJ

KULA - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" iz Kule objavio je raspored dežuranja službi za vreme prvomajskih praznika.

Sredstva za LOKALNO INFORMISANJE u većoj meri dodeljena medijima VAN opštine Kula

KULA - Konkurs koji je raspisala opština Kula za javno informisanje u 2017. godini završio se tako što je komisija za donošenje ocene projekata podnetih na ovom konkursu većinu sredstava dodelila medijima koji nisu registrovani u opštini Kula.

Probajte nešto novo: PROSLAVITE PRVI MAJ na kompleksu „Dvorca Fantast“

KULA / VRBAS / ODŽACI - Povodom 1. maja, praznika rada, "Dvorac Fantast" je pripremio bogat sadržaj za posetioce. Ukoliko želite da probate nešto novo, a dosta vam je roštilja iza kuće, predlažemo vam da se uputite u "Dvorac Fantast".

U OŠ „Isa Bajić“ u Kuli održano opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

KULA - Ove subote OŠ "Isa Bajić" bila je organizator Opštinskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“. Ugostili smo učenike i nastavnike pet osnovnih škola iz naše opštine.

Atletičari iz krsturske škole se plasirali na Okružno takmičenje

CRVENKA / RUSKI KRSTUR – Svih jedanaest atletičara iz krsturske Škole „Petro Kuzmjak“, kao i njihova štafeta, osvojili su plasman na Okružno takmičenje posle nastupa na Opštinskom takmičenju osnovnih i srednjih škola u atletici, koje je juče, 27. aprila održano u Crvenki.

Mališani iz crvenačkog pozorišta učestvuju na 60. Majskim igrama u Bečeju

CRVENKA - Pozorište "Stevan Sremac" iz Crvenke objavilo je da će dečji ansambl njihovog pozorišta biti učesnik 60. Majskih igara u Bečeju.

NOVA ŠANSA za nezaposlene – 183.000 dinara za svakog radnika

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u skladu sa Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja u AP Vojovdini za 2017. godini raspisao je sledeće javne pozive.

(FOTO) Organizovana akcija uređenja izletišta i priobalja u Kucuri

KUCURA - Uz učešće mnogobrojnih partnera, Ekološki pokret Vrbasa juče je organizovao akciju uređenja izletišta i priobalja u Kucuri, kraj prevodnice.

(FOTO) OŠ „20. oktobar“ u Vrbasu dobila VREDNU DONACIJU

VRBAS - Osnovna škola "20. oktobar" iz Vrbasa dobila je vrednu donaciju zahvaljujući pažljivoj sugrađanki Branki Bulajić.

(FOTO) U Vrbasu održana akcija „DOBROTA GOVORI SAMO OSMEHOM“

VRBAS - Mladi volonteri Crvenog krsta Vrbas su u utorak, 25. aprila 2017. na glavnom gradskom trgu promovisali aktivnosti ove organizacije.

Predlaganje kandidata za članove Parlamenta privrednika RPK Sombor

KULA / VRBAS / ODŽACI / SOMBOR - Na osnovu odluke Upravnog odbora Privredne komore Srbije o raspisivanju izbora za parlamente privrednika regionalnih privrednih komora i privredne komore glavnog grada, raspisan je poziv za dostavljanje predloga kandidata za izbor članova Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga Sombor.

MUP: Vrbašanin (39) PRODAVAO NARKOTIKE, pretresli mu stan u Novom Sadu

VRBAS - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu podneće krivičnu prijavu protiv Vrbašanina (39), zbog osnova sumnje da je nelegalno trgovao narkoticima, a još tri osobe osumnjičene su za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Dođite na BESPLATNU RADIONICU o dojenju za sve mame i trudnice

KULA – Udruženje „Roditelj“ poziva sve trudnice i mame na besplatnu radionicu o dojenju, koja će biti organizovana u Kuli danas u 17:00 časova.

(FOTO) (VIDEO) Učenici Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ pokazali svoju HUMANOST

VRBAS - Sa ciljem da afirmišu i pospeše praksu dobrovoljnog davanja krvi među mladima, Crveni krst Vrbas i Transfuzija Opšte bolnice Vrbas, već sedamnaestu godinu zaredom tradicionalno organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Gimnazije „Žarko Zrenjanin“.

(VIDEO) Vrbaški gimnazijalci se plasirali u polufinale kviza „KOLIKO SE POZNAJEMO“

VRBAS - U utorak, 25. aprila 2017. godine, u sali bioskopa „Jugoslavija“ održano je snimanje jedne od poslednjih emisija u prvom krugu televizijskog kviza „Koliko se poznajemo“.

U petak i subotu manifestacija na temu bezbednosti motociklista u Kuli

KULA - U petak, 28. i subotu 29. aprila, u Kuli će se održati Manifestacija / kampanja na temu bezbednosti vozača motocikla i mopeda u Kuli.

Naše novine Odžaci: Novi saziv – stari lideri

ODŽACI - Nosioci lista političkih organizacija, koje su prešle izborni cenzus, za Naše novine Odžaci govore o izborima koji su prošle nedelje održani u opštini Odžaci.

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević posetio opštinu Odžaci

ODŽACI - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, posetio je poljoprivredna gazdinstva Nikole Bomeštara u Odžacima, Zorana Jovanovića u Laliću i Gorana Škeljića u Ratkovu.

Završena omladinska mirovna razmena u Bremenu – Mladi poslali muzičku poruku mira u svet

SOMBOR - U periodu od 14. do 24. aprila, u Bremenu (Nemačka) je održana interkulturalna omladinska razmena u okviru Erasmus+ programa, pod nazivom „Make Music, Not War“ čiji je nosilac organizacija NaturKultur iz Nemačke u saradnji sa još nekoliko organizacija iz Evrope, među kojima i Somborski edukativni centar.

Ministarstvo privrede DODELJUJE BESPOVRATNA SREDSTVA za razvoj malih preduzeća

KULA / VRBAS / ODŽACI - Malim preduzećima u Srbiji na raspolaganju je novih 567,72 miliona dinara za nabavku opreme u 2017. godini, a u okviru konkursa koji je raspisalo Ministarstvo privrede predviđa se dodela do 25% bespovratnih sredstava.

(VIDEO) (FOTO) Zelena patrola: Život pored naftne bušotine – KO TO TAMO BUŠI?

KULA / VRBAS - U okolini Srbobrana, kao i na prostoru opština Vrbas i Kula, od 2014. godine NIS GAZPROM NJEFT istražuje prisustvo nafte i gasa.

(FOTO) KUD „Lipar“ se plasirao na ZONSKU SMOTRU u Kuli

LIPAR - U Liparu je 22. aprila 2017. godine održana Opštinska smotra dečjeg muzičkog i folklornog stvaralaštva na na kome je KUD "Lipar" ostvario odlične rezultate.

Renata Berta iz SSŠ „4. juli“ prezentovala rad na PROLEĆNOM FESTIVALU MATEMATIKE

VRBAS - U cilju promocije i unapređenja matematike i srodnih nauka u Novom Sadu od 19. do 22. aprila 2017. godine održan je Prolećni festival matematike.

Učenici OŠ „Isa Bajić“ ostvarili ODLIČNE REZULTATE na takmičenju iz istorije i biologije

KULA - Na nedavno održanim takmičenjima iz biologije i istorije, učenici Osnovne škole "Isa Bajić" iz Kule ostvarili su zapažene rezultate.

Šahovski klub „Vrbas“ organizuje treći Memorijalni turnir Slavka Vujoševića

VRBAS - Za sve ljubitelje šaha, šahovski klub "Vrbas" u nedelju, 7. maja 2017. godine organizuje treći po redu Memorijalni turnir Slavka Vujoševića.

Odigrano 17. kolo MFL Sombor 1, FK „Kula“ i „Omladinac“ Deronje ZAMENILI POZICIJE

RATKOVO / CRVENKA / DERONJE / KULA - Susreti 17. kola Međuopštinske fudbalske lige Sombor 1. razred odigrali su se u nedelju, 23. aprila. Ukupno je odigrano 5 utakmica, a u ovom kolu slobodan tim je bio "Aleksa Šantić".

JKP „Komunalac“ Vrbas objavio raspored dežurstava za vreme praznika

VRBAS - Za vreme predstojećih prvomajskih praznika 1. i 2. maja ekipe PJ ''Čistoća'' i PJ „Vodovod i kanalizacija“ radiće sa neznatno smanjenim obimom posla, prema rasporedu dežurstava.

(VIDEO) Ponovo RADOVI U KRAMEROVOJ – Opština Kula zahteva otklanjanje nedostataka

KULA - Na zahtev predsednika opštine Kula održan je sastanak sa izvođačem radova i proizvođačem betonskih kocki kako bi se izvršilo otklanjanje evidentnih nedostataka u garantnom roku na izvedenim radovima u ulici Josipa Kramera u Kuli.

Na stadionu FK „Iskra“ u Kucuri POSTAVLJEN KROV

KUCURA - Na stadionu Fudbalskog kluba "Iskra" iz Kucure, radovi ulaze u završnu fazu i veruje se da će biti završeni do kraja ove nedelje.

Sandra Bakša, učenica Tehničke škole Odžaci, u trci za Miss Adria krunu

ODŽACI - Sandra Bakša, manekenka iz Pivnica, plasirala se u drugi krug takmičenja “Miss Adria”. Glasanje u ovom krugu kvalifikacija počinje od danas i traje tačno pet dana. Ukoliko uspe da se plasira među prve tri takmičarke, u oktobru kao jedna od predstavnica Srbije odlazi na veliko finale u Dubrovnik.

Saopštenje Ekološkog pokreta Odžaci povodom konkursa za finansiranje udruženja

ODŽACI - Ekološki pokret Odžaka je na ovogodišnjem Javnom konkursu Opštine Odžaci za sufinansiranje programa ostalih udruženja građana dobio 65.000,00 dinara. Povodom toga, izdali su saopštenje koje prenosimo u celosti.

Marijana Maraš posetila Odeljenje urologije OBV i evo šta im je DONIRALA

VRBAS - Marjana Maraš članica Privremenog organa lokalne samouprave opštine Vrbas, narodna poslanica i predsednica Opštinskog odbora SPS-a u Vrbasu sa saradnicima obišla Odeljenje urologije Opšte bolnice Vrbas.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u četvrtak u Srpskom Miletiću

SRPSKI MILETIĆ - U četvrtak, 27. aprila 2017. godine, stanovnici mesta Srpski Miletić biće u mogućnosti da daju krv i na taj način pokažu svoju humanost.

U četvrtak i petak privremena NESTAŠICA STRUJE u Vrbasu i Somboru

VRBAS / SOMBOR – Povodom najavljenih radova na elektro-mreži, EPS Distribucija je objavila raspored isključenja struje u Vrbasu i Somboru za četvrtak 27. april i petak 28. april.

(VIDEO) Suveilj Karimanović povodom održavanja 6. Izložbe pasa CAC KULA 2017

KULA - Razgovarali smo sa Suveiljom Karimanovićem, predsednikom Kinološkog društva "Hajduk" Kula, povodom održavanja tradicionalne izložbe pasa CAC Kula 2017.

Plate svuda manje u odnosu na februar, osim u OVOJ OPŠTINI

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Prosečna zarada bez poreza i doprinosa koja je isplaćena u martu 2017. godine u opštini Odžaci iznosila je 40.515 dinara i nominalno je za 8,5 odsto veća u odnosu na prosečnu zaradu iz februara ove godine, navedeno je u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) o prosečnim zaradama u Republici Srbiji.

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi za 2017. godinu

KULA - Opština Kula raspisala je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi za 2017. godinu. U obzir dolaze sledeće oblasti iz kulture.