Ove nedelje još jedna premijera- Bojan Chavez Aleksić- „Does this unit have a soul“

230

KULA - Ove nedelje nam predstoji promocija još jednog singla, a radi se o pesmi "Does this unit have a soul", autora Bojana Aleksića - Chavez-a.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

„Does this unit have a soul“ je singl sa albuma koji će biti objavljen negde u toku 2016. godine. Kompletan aranžman – muziku, tekst, vokale, uradio je Bojan Aleksić, dok je Pavlston bio zadužen za gitare, a Antonio Ivan Sangulin za produkciju.

Pesma je sama po sebi hibrid alternativnog roka po instrumentalu i grandža po vokalima, čija je kombinacija na kraju ispala veoma uspešna. Jasno se osete uticaji Foo Fighters-a i Alice In Chains, u oba segmenta pesme. Muzika je nabijena energijom, kao i vokali, tako da talas od laganijeg dela do kulminacije u refrenu i totalnog „prženja“ pred sam kraj pesme pa do poslegnjeg tona kada se sve smiruje.

Lirika vuče ogromnu težinu i može se protumačiti na više načina, to jeste, nije obična pesma – kako se može zaključiti na prvo čitanje. Pravo značenje reči ostaje u glavi autora, a svima ostalima je dozvoljeno da pronađu svoj smisao pesme.

Kao i 90% pesama Bojana Aleksića i ova je napisana u jedom dahu, sa sve muzikom, a studijski je rađena otprilike 3 meseca. „Does this unit have a soul“ ćete moći da čujete u sredu 23. decembra, na zvaničnom YouTube kanalu Chavez-a – OVDE.

Posle USA To Japan, koji danas predstavljaju svoju treću pesmu, ovo će biti druga promocija u razmaku od nekolika dana, što jasno pokazuje koliki muzički potencijal Kula poseduje.