Domaći pileći paprikaš – prste da poližeš

4872

Paprikaš, jelo koje može da se nađe svuda, od najruralnijih kafana, do svadbarskih ručkova i večera. Kao i za "vojnički pasulj" važi isto pravilo: što jednostavnija priprema i što je veći lonac, to je bolji.

Foto: Naše Mesto

Paprikaš  može da se pravi od svih vrsta mesa, može da se pravi i od pečurki, komadića soje, kupusa, krompira… ono što mi smatramo „paprikašem“ to je pileći paprikaš, ostalo su gulaši, perkelti…

Za spremanje ovog recepta, potrebno vam je:

-pile, najmanje pola kilograma težine,
-2 krupne glavice luka,
-kašika brašna,
-ulje,
-so,
-aleva paprika,
-pavlaka.

Način pripreme:

Luk usitniti, pile iseći na komade. Dinstati na ulju uz povremeno doilvanje vode. Kada meso potpuno omekani, posuti brašnom, dodati so, alevu papriku i još malo pržiti. Zaliti sa malo vode i kuvati još koji minut. Na kraju dodati pavlaku i sve izmešati.

Prijatno!