Domaći pileći paprikaš – prste da poližeš

4334

Paprikaš, jelo koje može da se nađe svuda, od najruralnijih kafana, do svadbarskih ručkova i večera. Kao i za "vojnički pasulj" važi isto pravilo: što jednostavnija priprema i što je veći lonac, to je bolji.

Foto: Naše Mesto

Paprikaš  može da se pravi od svih vrsta mesa, može da se pravi i od pečurki, komadića soje, kupusa, krompira… ono što mi smatramo “paprikašem” to je pileći paprikaš, ostalo su gulaši, perkelti…

Za spremanje ovog recepta, potrebno vam je:

-pile, najmanje pola kilograma težine,
-2 krupne glavice luka,
-kašika brašna,
-ulje,
-so,
-aleva paprika,
-pavlaka.

Način pripreme:

Luk usitniti, pile iseći na komade. Dinstati na ulju uz povremeno doilvanje vode. Kada meso potpuno omekani, posuti brašnom, dodati so, alevu papriku i još malo pržiti. Zaliti sa malo vode i kuvati još koji minut. Na kraju dodati pavlaku i sve izmešati.

Prijatno!

08.12.
062609XXX
OGL povoljno i efikasno izrada originalnih seminarskih, maturskih, diplomskih radova. 062609299
07.12.
0600722XXX
OGL prodajem dvosoban stan u Vrbasu(kod suda)0600722505
07.12.
0616378XXX
OGL Prodajem stan u strogom centru Kule 100m2 .Renovirani super konforan .Moze i zamena.. 063 8 130 270
06.12.
063533XXX
OGL Prodajemo dvosoban stan u centru Kule, Trg Oslobodjenja 2. Iznad Ideje. Informacije na: 063533005
06.12.
062503XXX
OGL Vrbas, trazim posao kuvara, ili pomocnog kuvara, najvise bi mi odgovarala prva smena i priprema, zbog deteta. 062503923
Postavite vaš mali oglas ODMAH - Klikni ovde