PREOKRET: Prof. dr Velibor Vasović na čelu liste SPS Kula, Ognjen Kovačević prešao u Pokret socijalista

591

KULA - Kako saznaje portal Naše Mesto u lokalnoj organizaciji SPS Kula se desio preokret. Na čelu liste će se nalaziti prof. dr Velibor Vasović, dok je dosadašnji predsednik odbora Ognjen Kovačević prešao u Pokret socijalista.

Foto: Wikipedia

Povodom najnovijih dešavanja u SPS Kula smo razgovarali sa Ognjenom Kovačevićem koji je prešao u Pokret socijalista, a takođe i sa Milenkom Nikitovićem Frkljom, zamenikom šefa izbornog štaba lokalne organizacije SPS-a u Kuli.

Dosadašnji predsednik OO SPS Kula Ognjen Kovačević je zajedno sa pojedincima, tj. svojim najbližim saradnicima prešao u Pokret socijalista Aleksandra Vulina, nakon čega su formirali i opštinski odbor u Kuli. Kako Ognjen kaže, novoformirani odbor Pokreta socijalista će svoju podršku dati lokalnoj listi SNS-a, sa kojom imaju dogovor o budućoj saradnji.

„Napustio sam SPS zbog bahatog ponašanja i samovolje Dušana Bajatovića kao predsednika pokrajinskog odbora, koji je privatizovao SPS u Vojvodini i koji na sve moguće načine pokušava da nameće svoju volju opštinskim odborima i dovodi ljude za koje opštinski odbori nikada nisu ni čuli i postavlja ih na listu. Na takav način jednostavno raspušta odbore i tera ljude koji su na neki način čuvali SPS. Oni su zanemareni i bačeni u drugi plan, te su na taj način izrevoltirani napustili SPS i zajedno sa mnom prešli u Pokret socijalista kod Aleksandra Vulina.“izjavio je za naš portal Ognjen Kovačević.

O svemu ovome, ali i o daljim planovima nove lokalne organizacije SPS Kula smo razgovarali i sa Milenkom Nikitovićem Frkljom, zamenikom šefa izbornog štaba SPS Kula, koji je za portal Naše Mesto izjavio da je prof. dr Velibor Vasović prihvatio da bude nosilac liste, kao i to da će lokalnu listu SPS-a na predstojećim izborima činiti i mnogi drugi ugledni i kvalitetni pojedinci.

„Ukratko, zbog neprihvatanja predloga liste gospodina Vasovića koju je podržao i sam pokrajinski odbor SPS-a, raspušten je opštinski odbor i postavljen privremeni organ od 10 članova na čijem je čelu Miško Anđelić. Ovaj organ će funkcionisati dok se ne završe izbori, a onda će doći i do formiranja novog opštinskog odbora.“kratko je opisao Milenko Nikitović ono što se desilo u prethodnih par dana.

„Lista kandidata je po nekom našem mišljenju jako dobra, a nju čine prof. dr Velibor Vasović, dr Čedomir Bošković, dr Danilo Ilić, Miško Anđelić, Nedeljko Mrkajić, Mira Karabasil Kostić, moja malenkost i mnogi drugi. Koliko je ova priča dobra možda najbolje govori sama činjenica da je jedino u Apatinu i u Kuli dozvoljeno da nosilac liste bude ujedno i u samom nazivu lokalne liste, tako da će naziv naše liste biti „Prof. dr Velibor Vasović SPS Kula“. Gospodin Vasović će ujedno biti i naš pokrajinski kandidat za Skupštinu Vojvodine.“izjavio je Milenko Nikitović Frklja i na kraju dodao:

„Danas i sutra skupljamo potpise podrške za lokalnu listu u svečanoj sali Skupštine opštine Kula. Napustili su nas Ognjen Kovačević i Miloš Tomić, kao i MO Nova Crvenka. Veliki broj starih članova SPS-a nas zove i želi ponovo da se učlani i aktivira. Svi oni navode da je razlog njihove pasivnosti u prethodnom periodu bilo pogrešno vođenje opštinskog odbora od strane tih ljudi koji su ga upravo i napustili.“

BG