Piletina sa graškom – stari provereni recept koji vas nikada neće izneveriti

90

Grašak je verovatno najukusniji kada se sprema sa piletinom, a to je ujedno proveren i najpopularniji način da pile "ne pliva" samo po tanjiru. Još ako u sve ovo ubacite i knedle, dobićete jedan savršen ručak za svaku priliku.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Za spremanje ovog recepta, potrebno vam je:

– pile 500g težine,
– 1/2 kg očišćenog graška,
– 1 manja glavica luka,
– 1 šargarepa,
– 1 fildžan (šolja) pirinča,
– ulje,
– so,
– biber,
– aleva paprika,
– mirođija.

Način pripreme:

Pile iseći na komade i pržiti na jako zagrejanom ulju da lepo porumeni sa svih strana. Pile izvaditi i držati na toplom. Na istoj masnoći dinstati grašak, luk i šargarepu (iseckanu na kockice).

Dinstati desetak minuta, nakon toga vratiti piletinu, dodati pirinač, so, biber i alevu papriku.

Zaliti sve vodom. Kuvati poklopljeno, po želji začiniti kajmakom i posuti mirođijom.

Nakon toga servirati na tanjir, uz prikladnu salatu i desert.

Prijatno!