Spašena srna iz kanala za navodnjavanje između Kule i Vrbasa (VIDEO)

226

KULA - Juče, u nedelju 27. marta 2016. godine, pripadnici Lovačkog društva iz Kule spasili su srnu koja se našla u kanalu za navodnjavanje.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Tokom jučerašnjeg dana, pčelari koji su vozili pčele su uočili srnu u kanalu za navodnjavanje koji se nalazi između Kule i Vrbasa.

Kanal za navodnjavanje je deo projekta koji je rađen od strane „Vojvodina – vode“, a problem je u tome što je postavljena žica niska, pa je divljač u laganom trku preskoči, kao i to što se u njemu nalazi folija koja onemogućava divljač da sama izađe iz kanala. Članovi Lovačkog društva iz Kule su juče u 18:50 časova izašli na teren i uspeli sa spasu srnu. Bitno je pomenuti i to da je ova srna jedna od retkih koja je imala sreću da se spasi, jer se mnogo njih do sada utopilo. Kako javljaju iz Lovačkog društva, u toku prošle godine utopilo se pet srna.

„Osim srna, poslednjih godina utopilo se i pedesetak zečeva, isto toliko lisica i jazavaca i pored našeg redovnog obilaženja“ – poručuju iz Lovačkog društva Kula

Spasavanje srne iz kanala za navodnjavanje su izvršili Milovan Pandurov, Savičić Goran, Luka Milutinović i Aleksandar Milutinović.