Stiže proleće, vreme je za domaći „baštenski paprikaš“

118

Čim u bašti ispred ili iza kuće procveta prvo povrće, najbolje je da od tih svežih sastojaka improvizujete domaći "baštenski paprikaš" i tako osvežite organizam nakon zimske ishrane.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Za pripremu ovog jela, potrebno je:

  • 1/2 kg svinjetine
  • 1/2 kg jagnjetine
  • 2 glavice luka
  • glavica kelja
  • 4-5 vrganja (ili drugih gljiva)
  • krompir
  • grašak
  • šargarepa
  • paradajz
  • ulje, so, biber
  • aleva paprika

Način pripreme:

Kelj iseći na osmine, obariti pet minuta, a zatim ga ocedite. Luk iseći na kolutove, spustiti na vrelo ulje i propržiti na jakoj vatri da lepo porumeni s donje strane.

Vreme je za meso. Preko luka poslagati usitnjeno povrće i meso. Posoliti, staviti biber, posuti alevom paprikom, zaliti uljem, nasuti vode toliko da bude skoro potopljeno. Kuvati dva sata poklopljeno folijom i poklopcem. Povremeno protresti šerpu. I kao tajnu velikih majstora, u domaći paprikaš je dobro ubaciti kocku crne čokolade, da dobije ukus koji do sada niste probali!

Prijatan obrok žele Vam „Bačke Đakonije“ portala „Naše Mesto“!