Za pripremu ovog jela, potrebno je:
- 1/2 kg svinjetine
- 1/2 kg jagnjetine
- 2 glavice luka
- glavica kelja
- 4-5 vrganja (ili drugih gljiva)
- krompir
- grašak
- šargarepa
- paradajz
- ulje, so, biber
- aleva paprika
Način pripreme:
Kelj iseći na osmine, obariti pet minuta, a zatim ga ocedite. Luk iseći na kolutove, spustiti na vrelo ulje i propržiti na jakoj vatri da lepo porumeni s donje strane.
Vreme je za meso. Preko luka poslagati usitnjeno povrće i meso. Posoliti, staviti biber, posuti alevom paprikom, zaliti uljem, nasuti vode toliko da bude skoro potopljeno. Kuvati dva sata poklopljeno folijom i poklopcem. Povremeno protresti šerpu. I kao tajnu velikih majstora, u domaći paprikaš je dobro ubaciti kocku crne čokolade, da dobije ukus koji do sada niste probali!
Prijatan obrok žele Vam „Bačke Đakonije“ portala „Naše Mesto“!