Međuopštinska liga: Povreda Đurišića, poraz KFK “Kula” i dominacija Crvenčana

382

Drugog i trećeg aprila odigrano je 16. kolo Međuopštinske lige Sombor - Apatin - Kula - Odžaci. Iza nas je nekoliko veoma interesantnih utakmica, a izdvojili bi poraz KFK "Kula" na domaćem terenu i dominaciju "Crvenke" protiv "Graničara" iz Riđice.

Ilustracija / Foto: pexels.com

U subotu, na domaćem terenu, sa izvanrednom igrom ekipa “Crvenke” savladala je fudbalere “Graničara” iz Riđice rezultatom 3:1. Ovom utakmicom se nastavila borba na tabeli, pa tako sada “Crvenka” zauzima treće, a “Graničar” sa bodom manje, četvrto mesto. U sledećem kolu, Riđica dočekuje ekipu iz Telečke, a crvenčani igraju protiv “Rastine 1918”.

Što se tiče KFK “Kula”, ovoga puta su zabeležili poraz na domaćem terenu, izgubivši od ekipe “Aleksa Šantić” iz istoimenog mesta, sa rezultatom 1:4. Utakmica je odigrana u subotu po idealnim vremenskim uslovima, ali izgleda ni to nije bilo dovoljno da protivniku zadaju još 3 gola kako bi izvukli nerešeni rezultat.

Sledećeg vikenda KFK “Kula” gostuje u Kupusini, a “Aleksa Šantić” dočekuje OFK “Metalac” iz Sombora. Što se rezultata na tabeli tiče, kuljani beleže ukupno tri boda i zauzimaju pretposlednje mesto, dok “Aleksa Šantić” može da se pohvali drugom pozicijom, sa ukupno 37 bodova.

Ponos našeg grada, “Hajduk Junior” iz Kule, odigrao je nerešeno (2:2) sa ekipom OFK “Metalac” iz Sombora, a utakmica se najbolje može opisati ovim rečima:

“Odigrali smo nerešeno danas u Somboru protiv Metalca, 2-2. Treba prvo početi od nas samih, nismo odigrali dobro, ali smo i pored toga zaslužili da pobedimo.

Dovoljno je reći da je u 12. minutu naš igrač Mirko Đurišić pretrpeo snažan udarac u predelu skočnog zgloba desne noge od strane jednog domaćeg igrača. Sudija nije dodelio ni žuti karton u ovoj situaciji, a naš igrač je završio u bolnici. Naš “Đuka” će morati još koji dan da ostane u bolnici.

Stoga se pitamo dokle ćemo imati ovakav tretman u ligi od strane sudija?! Ovo je katastrofa od lige u skoro svakom smislu. Preteranu agresivnost u igri dobrog dela klubova, posebno kad su domaćini donekle i razumemo. Ali ovo već prevazilazi sve granice. Bežati što pre iz ove lige…” – stoji na zvaničnoj Facebook stranici kluba (Miloš Zbućnović).

U ostalim susretima Međuopštinske lige Sombor – Apatin – Kula – Odžaci, “Dinamo” iz Sonte je u gostima savladao “Telečku” sa tri gola razlike, ekipa “Jedinstvo 1947” poražena od fudbalera Rastine rezultatom 0:1, a “Jedinstvo” iz Ribareva odigralo je odličnu utakmicu sa “Partizanom” iz Kupusine, savladavši ih rezultatom 3:2.

N.J.