Bačka Zona: U Čonoplji „kiša golova“, Vrbas poražen u Prigrevici

239

U subotu i nedelju (9/10 aprila), odigrano je dvadeseto kolo "Bačke Zone", sa ukupno osam mečeva i zabeleženi su sledeći rezultati.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U Odžacima je odigran derbi začelja između „Teksilca“ i „Radničkog“ iz Sombora. Domaćin je na kraju slavio razultatom 2:0 i tako prišao samo na bod razlike u odnosu na „Radnički“ koji je predposlednji na tabeli.

U Prigrevici su se sastali lider prvenstva, „Bratstvo 1946“ i OFK „Vrbas“, gde je domaćin očekivano slavio rezultatom 2:0. Ovom pobedom „Bratstvo 1946“ se učvrstilo na prvoj poziciji na tabeli sa čak 10 bodova viška u odnosu na drugoplasiranu ekipu, dok je OFK „Vrbas“ pao na dvanaestu poziciju.

U Apatinu su bodove podelili domaćin OFK „Mladost APA“ i „Zadrugar“ iz Srpskog Miletića rezultatom 1:1. Posle ovog remija obe ekipe su napredovale na tabeli, pa se OFK „Mladost APA“ popela na sedmu poziciju, a u stopu je prati osmoplasirani „Zadrugar“ sa samo jednim bodom manje.

U Čonoplji je viđena kiša golova, gde je domaćin „Sloga“ ubedljivo savladala sivački „Polet“ sa čak 6:2 i tako zadržala korak sa drugoplasiranom ekipom „Bečeja 1918“, dok je „Polet“ pao na četrnaestu poziciju.

U Somboru je „ŽAK“ minimalim rezultatom 1:0 savladao gostujući „Tavankut“ i tako se popeo na trinaestu poziciju na tabeli, dok je „Tavankut“ pao na šestu poziciju.

U ostalim susretima zabeleženi su sledeći rezultati:

„Bačka“ (Pačir) – 2:1 – „Subotica“
„Mladost“ (Turija) – 1:0 – „Tisa“ (Adorjan)
„Bečej 1918“ – 0:0 – „Srbobran“

Sledeće kolo se igra 13.04.2016.

B.M.