PFL Sombor: „Polet“ u prednosti sedam bodova, „Lipar“ za vikend gostuje u Deronjama

160

Proteklog vikenda odigrano je 21. kolo Područne fudbalske lige Sombor, gde su timovi odmerili snage u ukupno osam mečeva. Već naredne subote i nedelje nas očekuju još zanimljiviji mečevi, zbog ovonedeljnih promena na tabeli.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Odlična fudbalska predstava odigrana je u Liparu i lavovksa borba sa čak 5 pogodaka posle koje je gostujuća ekipa „Terekveš“ iz Svilojeva savladala domaći „Lipar“ sa 2:3. Posle raspodele bodova „Lipar“ je ostao drugi na tabeli sa sedam bodova zaostatka za vodećim „Poletom“, dok je „Terekveš“ zadržao devetu poziciju na tabeli.

Što se somboraca tiče, domaća ekipa „OFK Šikara“ savladala „Omladinac“ iz Deronja rezultatom 2:1 i tako se popela na petu poziciju na tabeli dok je „Omladinac“ ostao predposlednje plasirani tim sa istim brojem bodova kao i poslednji „Radnički 1918“.

U Ratkovu zamalo senzacija! Sastali su se poslednjeplasirani tim „Radnički 1918“ i prvoplasirani „Polet“ iz Karavukova. Posle prvih 45 minuta igre domaćin je vodio sa 1:0 da bi u drugom poluvremenu gosti ipak uspeli da preokrenu tok utakmice u svoju korist i pobede sa 1:2. Ovo je ujedno bio i jedini „prelaz“ (iz 1 u 2) u ovom kolu.
U Bačkom Gračacu domaći „Borac“ je rutinski savladao „Graničar“ iz Gakova sa 3:0 i tako se popeo na sedmu poziciju na tabeli dok je „Graničar“ ostao četrnaesti.

Kulski domaćin je ubedljivo savladao „Hajduk“ iz Stapara sa 4:0. Posle prvih 45 minuta na semaforu je pisalo 0:0 da bi u nastavku domaća ekipa dodala gas i ubedljivo slavila. Ovom pobedom „Kula“ se popela na dvanaesto mesto na tabeli odmah ispod „Hajduka“ koji ima četiri boda više.

„Mladost“ iz Kruščića je gostovala u Bačkom Brestovcu i sastali su se ekipom „BSK-a“. Tokom celog meča domaćin je kontrolisao svaki segment igre i na kraju ubedljivo slavio sa 5:0 (poluvreme 3:0) i tako zadržao četvrtu poziciju na tabeli dok je „Mladost“ pala na šestu poziciju. Ovo je ujedno bio derbi gornjeg dela tabele.

U Kljajićevu je domaća ekipa „Kordun“ ubedljivo savladala „Stanišić“ iz Stanišića sa 3:0 i tako se popela na desetu poziciju na tabeli, dok je „Stanišić“ pao na trinaestu poziciju.

U poslednjem meču 21. kola u Bukovcu, bodove su podelili domaćin „Omladinac“ i gostujući „Rusin“ iz Ruskog Krstura 0:0. „Rusin“ je trenutno treći na tabeli i u sledećem kolu se sastaje sa „kordunašima“ iz Kljajićeva. Meč je zakazan za nedelju, u 16:30.

B.M.