Opšta bolnica Vrbas u kampanji „Sunce sija svuda, ne samo na plaži“

174

VRBAS - Opšta bolnica Vrbas učestvovaće u ovogodišnjoj kampanji Euromelanom, koja se od 2008. godine održava u Srbiji. Kampanja Euromelanom u okviru evropskog dana borbe protiv melanoma je akcija Udruženja dermatologa Srbije u saradnji sa Evropskom akademijom za dermatologiju i venerologiju (EADV) i Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju (EADO).

Opšta bolnica Vrbas / Foto: B. Grbić

Ova akcija se događa svake godine u toku jednog dana (tzv. melanoma ponedeljak) i predstavlja besplatni skrining stanovništva za melanom i karcinome kože, u cilju njihovog ranog otkrivanja.

I ove godine, kampanja je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije a do sada je u okviru kampanje u proseku učestvovalo 150 zdravstvenih ustanova u Srbiji (državne i manjim delom privatne dematološke zdravstvene ustanove). Na sastanku nacionalnog tima kampanje Euromelanom, dogovoreno je da se besplatni pregledi zakazanih pacijenata održe dana 16. maja 2016. godine, dok je zakazivanje pregleda u Opštoj bolnici Vrbas – Dermatovenerološkoj ambulanti planirano od 09-11. maja 2016. godine, u periodu od 08-12 časova na telefon broj (021)7954 -560. U dogovoru sa dr Draganom Vemićem, biće pregledano 30 pacijenata, isključivo sa sa pigmentoznim promenama na koži.