Iz Vrbasa nam stiže Sjahman i drugi singl pod nazivom „Mrtav Slobodan“

202

VRBAS - Mladi autor iz Vrbasa, predstavio je juče svoj drugi singl sa prvog albuma: "Nema ni veze", pod nazivom "Mrtav Slobodan". Ovom prilikom, podelio je malo više informacija o pesmi sa čitaocima portala "Naše Mesto".

Ilustracija / Foto: pixabay.com

NM: Kako je nastala pesma i šta ona predstavlja?

Marko: Pesma je druga u nizu pesama koje radim u svom solo projektu „Sjahman“. Nastala je iz fotografije opšteg, krivog shvatanja i prihvatanja stvarnosti i pravih vrednosti. Ova pesma je nekakav odgovor, moja tačka gledišta, moj glas ili neka vrsta tihog bunta.

NM: Možeš li nam ispričati par reči o produkciji?

Marko: Poenta ovih mojih solo pesama je što radim sve sam kod kuće, na onako, ne baš toliko sjajnoj opremi, ali se trudim da izvučem najbolje što mogu. Ne trudim se da odem u nekakav studio da to sve snimim da bi zvučalo bolje, to je za bend. Imam utisak da ovako ima nekakvu posebnu emociju, koja je meni lično draža.

NM: U pesmi gostuje i naš kuljanin?

Marko: Da, praktikujem da mi stalno neko gostuje na nekim delovima pesama, pa je u ovoj pesmi, na refrenu, gostovao Bojan Chavez Aleksić, moj burazer, koji je odradio odličan vokalni posao i veoma sam mu zahvalan na tome.

NM: Koju poruku nosi pesma „Mrtav Slobodan“?

Marko: Cilj ove pesme je da podstaknem slušaoca da proba da razmišlja iz moje perspektive, da vidi drugačiju percepciju stvarnosti. Ne kažem da sam ja u pravu, ali bih radije bio mrtav slobodan, nego živ okovan lancima.

Poslušajte pesmu Marka Aleksića – Sjahmana: