Motel „Rodić“ – mesto koje je nezasluženo palo u zaborav, a sada se vraća na velika vrata

1722

KULA - Ako ćemo da pišemo iskreno, svaka druga osoba u Kuli misli da Motel "Rodić" ne radi. Jezero i njegova tužna priča su i motel povukli sa sobom, pa je veliki broj ljudi iz sećanja izbrisao sve što se nalazilo oko tog istog jezera. Međutim, situacija je potpuno drugačija.

Tražeći klijente koji su zainteresovani za reklamiraje na našem portalu, sasvim slučajno smo došli do broja telefona Motela „Rodić“. Prva reakcija je bila, ono kao: „Pa ček, motel radi?!“. Pomalo skeptični, okrenuli smo broj telefona i posle dva zvona, sa druge strane slušalice se čulo: „Motel „Rodić“, izvolite“. Tri sekunde tišine i sada već uvereni da nije pogrešan broj ili da se nismo vratili kroz vreme, počinjemo našu priču oko reklamiranja. Prva reakcija – fantastična, odmah smo dogovorili sastanak za sutra, u tom istom Motelu „Rodić“.

Poslednji put kad smo posetili motel, bilo je stvarno davno u njegovom najsrećnijem periodu i od tada sećanje na to mesto je vezano za neki osećaj uzvišenosti i luksuza, to je onaj osećaj kad uđeš u prostoriju i sa osobama oko sebe tiho razgovaraš, da svojim glasom ne remetiš savršeno skladnu atmosferu enterijera, muzike i pozitivne energije koja cirkuliše. Upravo sa tim osećajem, sutra dan smo se uputili u čuveni motel, pored jezera.

Dolazimo na parking i sada prvi put zaista obraćamo pažnju na svaki detalj vezan za taj veličanstveni objekat. Prvo što se primeti je sama veličina kompletne zgrade. Prizor fascinira kao da je nikada do sada nismo videli. Prilaz glavnom ulazu, dve ogromne fontane, stubovi u dorskom stilu, primetili smo svaku sitnicu. Setimo se da do pre 24h nismo znali ni da li ovo uopšte radi, a sada prilazimo automatskim staklenim vratima koja se otvaraju i otkrivaju nam unutrašnjost hola i recepcije. Odmah smo se uputili u restoran koji svojom veličinom, stilskim enterijerom i prijatnim ambijentom ostavlja bez daha. To je mesto koje se prilagođava vama, a ne vi njemu. Bilo da ste došli na ručak, poslovni sastanak ili jednostavno da odmorite mozak uz kafu, ceđenu pomorandžu i dnevnu štampu, ta prostorija će ispuniti sve uslove da ostvarite savršen trenutak.

Naravno, sala restorana vam stoji na raspolaganju za sve vrste proslava, koje će u ovakvom ambijentu dobiti potpuno novu dimenziju. To vam je kao kada stavite mirišljavu „jelkicu“ u BMW, nekako lepše miriše nego u Yugu. Verujemo da proslava rođendana ili krštenja sigurno neće biti ista u vašoj dnevnoj sobi i u restoranu Motela „Rodić“.

Druga stvar koja se odmah primeti jeste ta predivna, neprocenjiva tišina. Nema gradske buke, saobraćaja ili bilo čega što može poremetiti mir zbog kojeg ste došli. Sa zvučnika se može čuti prijatna muzika savršene jačine, a osoblje je iskusno i krajnje profesionalno, tako da ih jedva primećujete, a oni su stalno tu. Što se tiče ponude jela i pića, ništa vam neće nedostajati. Nećemo nabrajati šta je sve upisano u jelovnik i karton pića, to ćete morati sami da proverite, a mi vam samo možemo potvrditi da uz ovakav ambijent dolazi i još bolja hrana.

Letnja bašta, kao i u svakom drugom kafiću, otvorena je kad to vremenski uslovi dozvoljavaju, pa tako možete i napolju uživati na suncu ili u hladovini. Mi čekamo malo toplije vreme da proverimo kakva je limunada u letnjoj bašti Motela „Rodić“.

Ovo će možda malo manje interesovati Kuljane, ali dobro je znati: da, motel je zaista motel. Ovde možete prespavati, boraviti više dana ili samo jedan dan, u ponudi su sobe i apartmani na bazi punog pansiona i polupansiona, zavisi šta vam treba. Usluga smeštaja je opet, kao i sve drugo vezano za ovo mesto, na veoma visokom nivou i to po zaista povoljnim cenama.

Sve u svemu, ovim tekstom smo se potrudili da vam približimo Motel „Rodić“, kao mesto koje zapravo nikada nije ugašeno, već je nezasluženo palo u zaborav. Vreme je da vrati stari sjaj i da mi Kuljani možemo slobodno da se pohvalimo kako imamo najlepši ugostiteljski objekat u okolini. Ako bude živeo Motel „Rodić“, živeće i poslednja nada za razvojem turizma u našoj opštini. I za kraj, da ne zaboravimo- Wifi je otključan i dostupan u svakom delu motela.

N.J.