Bačke đakonije: Pikantni specijalitet – Ražnjići od bubrega

264

Ovoga petka za vas smo pripremili recept za spremanje ražnjića od bubrega, pikantni specijalitet koji će oduševiti sve za trpezom.


Za pripremanje ovog jela, potrebno vam je:

  • 4 bubrega,
  • 2 uske tikvice,
  • 2 čvrsta paradajza,
  • ulje, so, biber.

Sveže bubrege raspoloviti, očistiti od masnoće i žilica i ostaviti dva sata u vodi. Nakon što odstoje u vodi, potrebno ih je iseći na komade.

Tikvice oguliti i iseći na kolutove, a paradajz iseći na kriške ili osmine. Na štapiće redati naizmenično bubrege, tikvice i paradajz. Posoliti, pobiberiti i premazati uljem. Zatim pržiti na roštilju ili u jako zagrejanoj pećnici petnaestak minuta.Više puta okrenuti i servirati odmah.

Prijatan obrok žele vam „Bačke Đakonije“!