Bačka zona: Borba na sredini tabele, OFK „Vrbas“ savladan u gostima

135

Odigrano je izuzetno efikasno 25. kolo "Bačke zone" u kojem je na svakoj utakmici postignuto minimum dva pogotka, a ukupno ih je na osam utakmica postignuto tridesetjedan što je je skoro četiri gola po meču!

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Zabeleženi su sledeći rezultati:

„OFK Mladost“ iz Apatina je na svom terenu savladala „Tekstilac“ iz Odžaka rezultatom 3:1 i tako se popela na osmu poziciju na tabeli sa utakmicom manje, dok je „Tekstilac“ ostao pretposlednji.

U Čonoplji je odigran derbi kola između drugoplasirane „OFK Mladosti“ i trećeplasiranog „Bečeja 1918“. U neizvesnoj utakmici domaćin je na kraju bio uspešniji i zabeležio bitnu pobedu od 2:1. Posle ovog derbija ekipe su zadržale drugu, odnosno treću poziciju na tabeli.

„ŽAK“ i „Mladost“ iz Turije su podelili bodove u Somboru (1:1). Posle ovog susreta obe ekipe su napredovale na tabeli pa je „ŽAK“ trinaesti na tabeli, a „Mladost“ šesta.

U Tavankutu su gosti iz Prigrevice, „Bratstvo 1946“ rutinski savladali domaći „Tavankut“ rezulatatom 1:3. Posle nove pobede gosti su zadržali ubedljivu liderski poziciju na tabeli dok je „Tavankut“ pao na deveto mesto.

„Polet“ iz Sivca i „Bačka“ iz Pačira su remizirali u Sivcu rezultatom 1:1. Podela bodova na derbiju začelja nije uticala na njihov plasman pa je „Polet“ ostao četrnaesti, a „Bačka“ dvanaesta na tabeli.

Odlična utakmica odigrana je u Srpskom Miletiću gde su se sastali domaći „Zadrugar“ i „Radnički“ iz Sombora. Na ogromnu radost domaće publike domaćin je na kraju bio uspešniji rezultatom 3:2 (poluvreme 0:0). Sa nova tri boda „Zadrugar“ je ostao na sedmoj poziciji na tabeli dok je „Radnički“ i dalje poslednji.

U Srbobranu je domaća ekipa „Srbobrana“ više nego ubedljivo savladala „Suboticu“ rezultatom 5:1. Ova tri boda vinula su „Srbobran“ na petu poziciju na tabeli dok je „Subotica“ ostala jedanaesta.

Poslednja utakmica 25. kola je odigrana u Adorjanu gde je domaća „Tisa“ uz dosta muke savladala „OFK Vrbas“ rezultatom 3:2. Posle ovog susreta „Tisa“ je ostala četvrta na tabeli dok je „OFK Vrbas“ na desetoj poziciji.

B.M.