Bačka zona: Borba na sredini tabele, OFK “Vrbas” savladan u gostima

75

Odigrano je izuzetno efikasno 25. kolo "Bačke zone" u kojem je na svakoj utakmici postignuto minimum dva pogotka, a ukupno ih je na osam utakmica postignuto tridesetjedan što je je skoro četiri gola po meču!

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Zabeleženi su sledeći rezultati:

“OFK Mladost” iz Apatina je na svom terenu savladala “Tekstilac” iz Odžaka rezultatom 3:1 i tako se popela na osmu poziciju na tabeli sa utakmicom manje, dok je “Tekstilac” ostao pretposlednji.

U Čonoplji je odigran derbi kola između drugoplasirane “OFK Mladosti” i trećeplasiranog “Bečeja 1918”. U neizvesnoj utakmici domaćin je na kraju bio uspešniji i zabeležio bitnu pobedu od 2:1. Posle ovog derbija ekipe su zadržale drugu, odnosno treću poziciju na tabeli.

“ŽAK” i “Mladost” iz Turije su podelili bodove u Somboru (1:1). Posle ovog susreta obe ekipe su napredovale na tabeli pa je “ŽAK” trinaesti na tabeli, a “Mladost” šesta.

U Tavankutu su gosti iz Prigrevice, “Bratstvo 1946” rutinski savladali domaći “Tavankut” rezulatatom 1:3. Posle nove pobede gosti su zadržali ubedljivu liderski poziciju na tabeli dok je “Tavankut” pao na deveto mesto.

“Polet” iz Sivca i “Bačka” iz Pačira su remizirali u Sivcu rezultatom 1:1. Podela bodova na derbiju začelja nije uticala na njihov plasman pa je “Polet” ostao četrnaesti, a “Bačka” dvanaesta na tabeli.

Odlična utakmica odigrana je u Srpskom Miletiću gde su se sastali domaći “Zadrugar” i “Radnički” iz Sombora. Na ogromnu radost domaće publike domaćin je na kraju bio uspešniji rezultatom 3:2 (poluvreme 0:0). Sa nova tri boda “Zadrugar” je ostao na sedmoj poziciji na tabeli dok je “Radnički” i dalje poslednji.

U Srbobranu je domaća ekipa “Srbobrana” više nego ubedljivo savladala “Suboticu” rezultatom 5:1. Ova tri boda vinula su “Srbobran” na petu poziciju na tabeli dok je “Subotica” ostala jedanaesta.

Poslednja utakmica 25. kola je odigrana u Adorjanu gde je domaća “Tisa” uz dosta muke savladala “OFK Vrbas” rezultatom 3:2. Posle ovog susreta “Tisa” je ostala četvrta na tabeli dok je “OFK Vrbas” na desetoj poziciji.

B.M.